Κορωνοϊός στην Ιταλία: Το Μιλάνο ζητά επανεκκίνηση υπηρεσιών και επιχειρήσεων από τις 4 Μαΐου

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Το Μιλάνο ζητά επανεκκίνηση υπηρεσιών και επιχειρήσεων από τις 4 Μαΐου

Η τελική απόφαση, στο αίτημα του περιφερειάρχη της Λομβαρδιάς, ανήκει στην ιταλική κυβέρνηση και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σειρά καθοριστικών συναντήσεων - Συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σε γηροκομεία

milano
Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, από τις 4 Μαΐου.

Η τελική απόφαση ανήκει στην ιταλική κυβέρνηση και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σειρά καθοριστικών συναντήσεων, ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στις περιφέρειες, αρχίζοντας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φοντάνα προσθέτει ότι κατά την βαθμιαία αυτή επιστροφή στην καθημερινότητα, οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθ΄όλη την εβδομάδα -και όχι με βάση το πενθήμερο - για να μην συμπέσουν τα ωράριά τους και να μην υπάρξει συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σε γηροκομεία

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σχετικά με τον θάνατο πάνω από τριακοσίων ηλικιωμένων, από κορωνοϊό, σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε σειρά αποδεικτικών στοιχείων από τον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio. Θα πρέπει να εξακριβωθεί για ποίο λόγο μεταφέρθηκαν ασθενείς με covid 19 σε κτίρια οίκων ευγηρίας, και γιατί, όπως φαίνεται, συχνά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν πολλοί ηλικιωμένοι.

Περαιτέρω έρευνες και έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κόμο, Μόντζα και Βαρέζε, πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Οι εισαγγελείς θέλουν να καταλάβουν αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας, ευθύνονται για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και αν η περιφέρεια της Λομβαρδίας πραγματοποίησε ελέγχους, οι οποίοι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σώσουν εκατοντάδες ζωές υπερηλίκων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ο «Μεγάλος Αδελφός» στην εποχή της πανδημίας

Κορωνοϊός-πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»: Αγωνία για την υγειονομική «βόμβα» μετά τα 119 θετικά κρούσματα

ΕΣΥ-Κορωνοϊός: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης