ΗΠΑ: Απαγορεύτηκαν τα τρανς λιπαρά που «κρύβονται» σε επεξεργασμένα τρόφιμα

ΗΠΑ: Απαγορεύτηκαν τα τρανς λιπαρά που «κρύβονται» σε επεξεργασμένα τρόφιμα

Απειλή για τη Δημόσια Υγεία τα χαρακτήρισε η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας, βλαβερές οι επιπτώσεις τους για την καρδιά προειδοποιούν οι επιστήμονες

ΗΠΑ: Απαγορεύτηκαν τα τρανς λιπαρά που «κρύβονται» σε επεξεργασμένα τρόφιμα
Απαγορεύθηκε στις ΗΠΑ η κατανάλωση των τρανς λιπαρών οξέων που βρίσκονται ύπουλα κρυμμένα σε πολλές τροφές μετά από την ανακοίνωση των επιστημόνων του Χάρβαρντ ότι η κατανάλωσή τους είναι επιβλαβής για την υγεία και ειδικότερα για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα τρανς λιπαρά είναι φυτικά έλαια που έχουν δεχθεί την πρόσμιξη υδρογόνου η οποία τα καθιστά  κακά λιπαρά που είναι κυρίως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα και για την δημιουργία αθηροματικής πλάκας στις αρτηρίες της καρδιάς με άμεσο επακόλουθο την πιθανότητα παρουσίασης καρδιαγγειακών ασθενειών.

Κλείσιμο
Τα τρανς λιπαρά εντοπίζονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως είναι τα μπισκότα, τα πατατάκια, οι πίτες που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια και σε πλήθος άλλων τροφών.

Δυστυχώς προς το παρόν δεν έχουν απαγορευθεί στην Ελλάδα, αλλά έχει δοθεί η οδηγία στις εταιρίες τροφίμων η χρήση τους να μην υπερβαίνει στα τρόφιμα ποσοστό πάνω από 2% του συνόλου των λιπαρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης