Επτά τρόποι για να προσθέσετε «χρόνια στη ζωή σας» - Τι λένε οι ειδικοί

Επτά τρόποι για να προσθέσετε «χρόνια στη ζωή σας» - Τι λένε οι ειδικοί

Ενσωματώστε τη γυμναστική ενδυνάμωσης στην προπόνησή σας - Τι δεν ξέρατε μέχρι σήμερα

osteostrong
Ο δρόμος προς τη μακροζωία είναι κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε με πειθαρχία και αφοσίωση. Δεν είναι μυστικό ότι η διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί για να ζήσουμε πέρα ​​από τη μέση διάρκεια ζωής των 78 ετών, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα επιπλέον που μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.

Φάτε αυτό, όχι εκείνο! Ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους για μια μακρά υγιή ζωή.

Μείωση και διαχείριση του στρες

Λεβάντα: Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το αιθέριο έλαιο βοηθά πολύ στη μείωση του στρες, του άγχους, ακόμη και της αρτηριακής πίεσης. Μια άλλη θεραπεία για τη μείωση του στρες είναι η ενσυνειδητότητα. Το Mindfulness είναι μια δυνητικά ισχυρή θεραπεία για τη μείωση του στρες και την αύξηση της επίγνωσης του μυαλού και του σώματός μας, προκειμένου να αποτραπεί μια αλυσίδα αγχωτικών σκέψεων και συναισθημάτων που τόσο συχνά επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Διακοπή του καπνίσματος

Το κάπνισμα είναι ο Νο. 1 παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα. Ακόμα κι αν έχετε ιστορικό καπνίσματος, η διακοπή του καπνίσματος σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.” Δρ Cherie P Erkmen

Εκφράστε ευγνωμοσύνη

Η Francine Waskavitz, M.S., SLP, IHNC, Owner στο Longevity Coaching δηλώνει: “Εάν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, πρέπει να περιορίσετε τις αρνητικές σας σκέψεις. Το χρόνιο στρες είναι τοξικό για την υγεία σας. Η έκφραση ευγνωμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την ευτυχία σας και τη συνολική ψυχική σας υγεία”.

Ενσωματώστε την γυμναστική ενδυνάμωσης στην προπόνησή σας

Ο Kent Probst, personal trainer, κινησιοθεραπευτής και bodybuilder της Long Healthy Life λέει: “Η προπόνηση δύναμης παράγει ένα ένζυμο που συμβάλλει στη μακροζωία. Το ένζυμο είναι η πρωτεϊνική κινάση ενεργοποιημένη από τη μονοφωσφορική αδενοσίνη (AMPK). Αντιπροσωπεύει την κινάση πρωτεΐνης που ενεργοποιείται από μονοφωσφορική αδενοσίνη. Το AMPK λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για να μειώσει κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου και βοηθά στον έλεγχο της αύξησης βάρους, για να αναφέρουμε μόνο μερικά οφέλη. Αυξάνετε τη δραστηριότητα AMPK στους μύες σας κατά τη διάρκεια της άσκησης με αντίσταση.”

Στην OsteoStrong® καταφέρνουμε πάντα με την κατάλληλη δοσολογία μεγάλων φορτίων, να ενεργοποιήσουμε τους οστεοβλάστες που προκαλούν την αναδόμηση του οστού με έναν ασφαλή κι ανώδυνο τρόπο. Η οστεογονική φόρτιση ως φυσική μέθοδος πρόληψης και αναστροφής της οστεοπόρωσης είναι διαθέσιμη εδώ και 4 χρόνια, μέσω του καινοτόμου συστήματος SPECTRUM της Osteostrong, στην Αθήνα: στο Μαρούσι, στην Γλυφάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας!

osteostrong-meletes-osteogonikifortisi
Κλείσιμο


Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα

Ο Δρ Dave Candy, εξηγεί: ”Η υγιεινή διατροφή για την καρδιά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων βασικών αιτίες θανάτου”.

Αντιοξειδωτικά συμπληρώματα

Ο Trista Best, MPH, RD, LD λέει, “Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες επιταχυνόμενης γήρανσης που εμφανίζονται στο δέρμα: η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η προηγμένη γλυκοζυλίωση (AGE)* επιβλαβείς ενώσεις που σχηματίζονται όταν η πρωτεΐνη ή το λίπος συνδυάζονται με τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό περιγράφει τα περισσότερα επεξεργασμένα βολικά τρόφιμα, όπως πατατάκια, ψημένα προϊόντα και παγωτό κ.α. Αυτά τα προϊόντα αυξάνουν τη γήρανση και επίσης οδηγούν σε κακή υγεία του εντέρου. Και οι δύο αυτές παρενέργειες βλάπτουν τη συνολική υγεία”.

Η αναπνοή βοηθά στη μακροζωία

Καρδιακή υγεία: Βελτιώνει την κυκλοφορία λόγω της αγγειοδιαστολής και της ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων.

Υγεία του εγκεφάλου: Η ροή του αίματος σε όργανα που χρησιμοποιούν πολύ οξυγόνο βελτιώνεται, όπως ο εγκέφαλος. Αυτή η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, ακόμη και να ενεργοποιήσει τα αδρανοποιημένα μέρη του εγκεφάλου.

Αντιγήρανση/Μακροζωία: Μπορεί να ενεργοποιήσει τα βλαστοκύτταρα στην κυκλοφορία για την αναγέννηση των κυττάρων στο σώμα σας.

Αντοχή: Βελτιώστε τη φυσική κατάσταση και την αντοχή καθώς παράγετε περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, νέα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνετε τη ροή του αίματος στα όργανά σας.

Θεραπεία Ερυθρού & Υπέρυθρου Φωτός

Μια Ιατρική́ συσκευή́ κατηγορίας II, παρέχει ερυθρά́ και σχεδόν υπέρυθρα μήκη κύματος απευθείας στο σώμα χρησιμοποιώντας λάμπες LED ιατρικής ποιότητας. Αυτά́ τα μήκη κύματος προκαλούν μια χημική́ αντίδραση στα μιτοχόνδρια των κυττάρων που, με τη σειρά́ τους, ενισχύουν την ενέργεια ΑΤΡ και ενισχύουν την ενεργοποίηση των κυττάρων. Η θεραπεία με ερυθρό́ φως μπορεί́ να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής απόδοσης, στη μείωση της φλεγμονή́ς, και τον πόνο των αρθρώσεων, καθώς και να βελτιώσει την οστεοαρθρίτιδα.

Τη Θεραπεία Ερυθρού & Υπέρυθρου Φωτός, μπορείτε να τη βρείτε στα εξιδεικευμένα κέντρα της OsteOstrong®


Ειδήσεις σήμερα:

Το tweet που σόκαρε - Δείχνει τη Ζιζέλ στο κρεβάτι με πρώην συμπαίκτη του Μπρέιντι;

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με Κωνσταντίνο Αργυρό και Διονύση Σχοινά η Greek Night στο Μιλγουόκι

Άδωνις Γεωργιάδης για το καλάθι του Άγιου Βασίλη: Δεν θα είναι τσουρούτικο, θα έχει μεγάλη χαρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης