Roche: Καινοτομία πέρα από την επιστήμη

Roche: Καινοτομία πέρα από την επιστήμη

Η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών.

roche1

Το 2021 η Roche γιόρτασε την επέτειο των 125 ετών από την ίδρυσή της. Από το 1896 που ξεκίνησε ως μια οικογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση, μέχρι και σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει να υπηρετεί μια ξεκάθαρη και μακρόπνοη αποστολή: να κάνει διαρκώς τον κόσμο καλύτερο.

Οπως εξηγεί αναλυτικά ο Ezat Azem, General Manager της Roche Hellas, πράγματι, στα χρόνια αυτά, το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει υπερδιπλασιαστεί και η Roche είχε σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρόοδο, ανακαλύπτοντας καινοτόμες θεραπείες και διαγνωστικά εργαλεία, τα οποία έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στον πυρήνα των επιτευγμάτων της ήταν πάντα η συνειδητή επένδυση στην επιστημονική αναζήτηση και στην καινοτομία. Σε όλη μας την πορεία δεν πάψαμε ποτέ να εστιάζουμε στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους ασθενείς και την κοινωνία, εξερευνώντας και ανοίγοντας νέους δρόμους, πέρα από τους γνωστούς και αναμενόμενους.

Ezat_Azem
Ezat Azem, General Manager της Roche Hellas

Σήμερα, ως η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών, προσφέροντας παράλληλα σημαντικό όφελος στην κοινωνία.

Επενδύοντας ετησίως στην Έρευνα και Ανάπτυξη ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φαρμακευτική εταιρεία, συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε τη δράση μας στην επίτευξη λύσεων που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας παραμένει το πάθος και η συνεργασία των επιστημόνων μας. Καταλύτης, ωστόσο, για την επιτυχία της Roche είναι το θάρρος να επανεφευρίσκουμε διαρκώς τον εαυτό μας: να εξελισσόμαστε και να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες μιας κοινωνίας που αλλάζει.

Μια τέτοια διαδικασία μετασχηματισμού βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη Roche, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα, αναθεωρούμε την οργανωτική δομή, την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας μας, προκειμένου να αυξήσουμε την ευελιξία μας, να απελευθερώσουμε το ταλέντο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας, αλλά και να συνεργαστούμε ακόμη πιο εποικοδομητικά με τους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας.

Κλείσιμο
Η νέα αυτή προσέγγιση εφαρμόζεται και στο εργασιακό περιβάλλον της Roche Hellas. Κατά την πρόσφατη ριζική ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα, επενδύσαμε σε σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κτήριο λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και ένα “σπίτι” για ανοιχτή συνεργασία και δημιουργική σκέψη: ένα χώρο που προάγει την ευεξία των ανθρώπων μας και τους εμπνέει να σκέφτονται με νέους τρόπους, να αναπτύσσουν και να δοκιμάζουν νέες ιδέες.

Σήμερα το κτήριο της Roche Hellas αποτελεί ένα νέο «τοπόσημο» στην ευρύτερη περιοχή, αντικατοπτρίζοντας την κουλτούρα καινοτομίας και τις αξίες της εταιρείας. Μέσω της χρήσης προηγμένων συστημάτων κλιματισμού και αερισμού, μεγαλύτερων επιφανειών υαλοπινάκων για περισσότερο φυσικό φωτισμό και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που συνδυάζουν την υψηλή απόδοση με τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, έχουμε θέσει πλέον τις βάσεις για να επιτύχουμε τον παγκόσμιο στόχο της Roche για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050. Παράλληλα, με έναν open space χώρο, με ειδικά διαμορφωμένες «νησίδες» εργασίας που επιλέγονται και αλλάζουν ανάλογα με τη χρήση καθώς και με υλικά που απορροφούν τους ήχους, παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Σήμερα, απέναντι σε νέες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, συνεχίζουμε τη στρατηγική του οργανωτικού μετασχηματισμού μας. Εφαρμόζουμε μια σειρά αλλαγών που μας βοηθούν να εστιάσουμε σε ό,τι προσφέρει περισσότερη αξία στους ασθενείς. Το νέο μοντέλο που υιοθετούμε μας επιτρέπει, όχι μόνο να αποδεσμεύσουμε πόρους και να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην Έρευνα και Ανάπτυξη, αλλά και να αξιοποιήσουμε καλύτερα την παγκόσμια τεχνογνωσία και την τοπική μας εμπειρία, ώστε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καινοτομία, την κατάλληλη στιγμή. Μέσα από αυτό το σχεδιασμό, επιδιώκουμε να αυξήσουμε ως και πέντε φορές το όφελος που δημιουργούμε για τους ασθενείς, μειώνοντας παράλληλα στο μισό το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για την κοινωνία.

Καθώς γιορτάζουμε τα επιτεύγματά μας από το παρελθόν αλλά και το παρόν, όλοι εμείς στη Roche συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης