Τελικά, μας κατασκοπεύουν οι «έξυπνες» τηλεοράσεις; Τι απαντά η LG

Τελικά, μας κατασκοπεύουν οι «έξυπνες» τηλεοράσεις; Τι απαντά η LG

Σε ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται με ποιον ακριβώς τρόπο θα σταματήσει η μετάδοση πληροφοριών για τις συνήθειες των χρηστών-θεατών

Τελικά, μας κατασκοπεύουν οι «έξυπνες» τηλεοράσεις; Τι απαντά η LG
«Χιονοστιβάδα» εξελίξεων και ερωτημάτων για το κατά πόσον οι «έξυπνες» τηλεοράσεις μας κατασκοπεύουν προκάλεσε η αποκάλυψη του Βρετανού ειδικού σε θέματα Πληροφορικής, Τζέισον Χάντλεϊ, ότι η τηλεόραση επίπεδης οθόνης LG, που αγόρασε το καλοκαίρι, τον... παρακολουθούσε.

Σε ανακοίνωσή της επί του ζητήματος, η LG υπογραμμίζει ότι, σε απάντηση των πρόσφατων αναφορών κατά των LG SMART ΤVs για μετάδοση πληροφοριών σχετικών με τις συνήθειες & προτιμήσεις θέασης του ιδιοκτήτη χωρίς τη συγκατάθεσή του, «η LG Electronics εξέδωσε αμέσως μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Κλείσιμο
«Από τις 29 Νοεμβρίου 2013 έως και σήμερα, οι περισσότερες LG SMART ΤVs σε 137 χώρες έχουν ενημερωθεί. Εφόσον η λειτουργία αυτή απενεργοποιηθεί δια χειρός, οι αναβαθμισμένες LG SMART TVs δε θα μεταδίδουν πλέον πληροφορίες σχετικές με τις συνήθειες & τις προτιμήσεις θέασης των χρηστών (στατιστικά χρήσης). Επίσης, και με την αναβάθμιση αυτή,  θα πάψει αυτόματα και η μεταβίβαση των ονομάτων των αρχείων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει η εταιρεία: «Στις LG SMART TVs, στις οποίες η επιλογή ενημέρωσης της έκδοσης λογισμικού έχει ενεργοποιηθεί, ενώ έχει, επίσης, επιλεχθεί η λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων, οι τελευταίες εγκαθίσταται αυτόματα χωρίς καμία παρέμβαση από το χρήστη. Αν δεν έχει επιλεχθεί η λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων, οι θεατές θα λαμβάνουν μία υπενθύμιση στην οθόνη κάθε δέκατη φορά που η τηλεόραση θα τίθεται σε λειτουργία, έως ότου το λογισμικό εγκριθεί για εγκατάσταση. Σε περιπτώσεις όπου η επιλογή ενημέρωσης έκδοσης λογισμικού δεν είναι ενεργοποιημένη, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ενημέρωση».

«Οι πελάτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή ενημέρωσης λογισμικού, μπορούν να το κάνουν μέσω του μενού ρυθμίσεων στην τηλεόρασή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Για περαιτέρω βοήθεια, οι κάτοχοι συνιστάται να επικοινωνήσουν με τον τοπικό αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών της LG. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης