Βύρωνας και Φίλιππος Βασιλειάδης: Τα δύσκολα χρόνια και η καταξίωση

Βύρωνας και Φίλιππος Βασιλειάδης: Τα δύσκολα χρόνια και η καταξίωση

Η ιστορία του Βύρωνα και του Φίλιππου Βασιλειάδη θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει blockbuster κινηματογραφική ταινία. Δύο αγόρια που έμειναν ορφανά, πάλεψαν και κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Μια τραγική ιστορία και ένα success story που δίνει μαθήματα ζωής.

 Βύρωνας και Φίλιππος Βασιλειάδης: Τα δύσκολα χρόνια και η καταξίωση
Το τελευταίο Σάββατο του 2014, ο Βύρωνας και ο Φί­λιππος Βασιλειάδης οργά­νωσαν στο Τεχνοστάσιο στην Αθήνα ένα θεματικό πάρτι με τίτλο «Gatsby Xmas Party», εμπνευσμένο από τη δε­καετία του 1920 και από το remake της ταινίας The Great Gatsby, με πρωταγω­νιστή τον Leonardo DiCaprio. Στο συ­γκεκριμένο πάρτι ήταν καλεσμένοι φίλοι τους από τον επιχειρηματίικό χώρο αλλά και την showbiz (Αδαμά­ντιος Πολέμης, Νικόλαος Μαδιάς, Βάσια Λόη, Ρέα Τουτουνζή κ.α.), ανάμεσά τους και η Ελεονώρα γάρι αυτό το “δημόσιο άδειασμα”. Έχω κάνει εξώδικο στα περιοδικά κι έχω απα­γορεύσει να δημοσιεύουν φωτογραφίες με το σύντροφό μου. Αν όντως με τον Βύρωνα ήμασταν ζευγάρι, θα είχα βγάλει νύχια και δόντια». Μολονότι το όνομα του Βύρωνα Βασιλειάδη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στα εξώφυλλα εβδομαδιαίων περιοδικών και σε lifestyle sites του Διαδικτύου, ελάχιστοι γνωρίζουν για τη ζωή τόσο του ίδιου, όσο και του 34χρονου αδελφού του, Φίλιππου. Μια ζωή που δεν ξεκίνησε τόσο παραμυθένια όσο φαίνεται. Το αντίθετο μάλιστα.

Το τροχαίο δυστύχημα που τους άλλαξε τη ζωή
Ο Βύρωνας γεννήθηκε το 1978 και ο Φίλιππος δύο χρόνια μετά. Λίγα χρόνια ύστερα από τη γέννηση των παιδιών, η οικογένεια μετακομίζει στο Λονδίνο. Το 1988, ένα τραγικό συμβάν θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους και θα την αλλάξει για πάντα. Η μητέρα τους χάνει τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ο πατέρας τους δεν μπορεί να αντέξει το χαμό της γυναίκας του. Νιώθει αβάσταχτη μοναξιά και στενοχώρια, με αποτέλεσμα να σταματήσει να δίνει αξία στη ζωή και να απομονωθεί. Λίγα χρόνια μετά, πεθαίνει. «Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελ­λάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύγουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονομική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό» περιγράφει στο People ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βασιλειάδης. Εκτός από τον παππού, σημα­ντικό ρόλο στη ζωή των αδελφών Βασιλειάδη παίζει και ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης. «Μας στάθηκε σαν πατέρας και μας είχε δίπλα του» συμπληρώνει ο Φίλιππος.

Κλείσιμο


Οι εργάτες που έγιναν επιχειρηματίες
Στα εφηβικά τους χρόνια, τόσο ο Βύρωνας όσο και ο Φίλιππος αντιμετωπί­ζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.Παρότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πληρώνουν τη γυναίκα που τους προσέχει, εκείνη παραμένει δίπλα τους αφιλοκερδώς και βοηθάει στο μεγάλωμά τους. «Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπορεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας» λέει ο επιχειρηματίας στο People. Η απώλεια των γονιών δένει ακόμα περισσότερο τα δύο αδέλφια. «Ο Βύρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον» εξομολογείται ο Φίλιππος και παράλληλα περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν. «Υπήρχαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμένες δουλειές, προκειμένου να έχω κάποια λεφτά». Μεγαλώνοντας, ξεκινούν να δουλεύουν στην εταιρεία του παππού τους και ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλήτων, δεν υπάρχει πόστο που να μην έχουμε περάσει». Κάποια στιγμή, ο Βύρωνας και ο Φίλιππος κάνουν το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από μια πρόταση να αναλάβουν την Αντιρρυπαντική ΑΕ, μια εταιρεία που είχε πολλά προβλήματα, αλλά και χρέη. Στο άκουσμα της πρότασης, οι μέτοχοι γελάνε. Οι αδελφοί Βασιλει­άδη, όμως, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πετύχουν.

«Θυσιάσαμε την προσωπική μας ζωή»

Η εταιρεία Αντιρρυπαντική (σημερινό όνομα Antipollution), με πολλή δουλειά, κόπο και προσωπικό κόστος, καταφέρνει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα. «Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώσουμε την εταιρεία. Όταν ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας ζωή, ήταν σαν να εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Η λέξη “ματώσαμε” είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που περάσαμε. Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη» εξηγεί ο νεαρός επιχειρηματίας. Αυτή τη στιγμή οι αδελφοί Βασιλειάδη έχουν έναν όμιλο επιχειρήσεων που απασχολεί 300 υπαλλήλους, με τις εταιρείες Antipollution, Green και Kafsis. Η πρώτη εξειδικεύεται σε έργα πρόληψης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικής ρύπανσης, η δεύτερη εμπορεύεται και προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η τρίτη ειδικεύεται στη διαχείριση ζωικών και φυτικών υποπροϊόντων. 



«Το παν στη ζωή είναι εξέλιξη»
Βλέποντας τα δύσκολα χρόνια που έχουν περάσει, ο Φίλιππος Βασιλειάδης κάνει τον απολογισμό του. «Καλώς ή κακώς, έχουμε σκληραγωγηθεί, σε σημείο που ζυγίζουμε το παραμικρό. Αγα­πάμε πολύ τη δουλειά μας και θεωρούμε τους εαυτούς μας ευλογημένους. Βέβαια, έχουμε μεγάλες προσδοκίες και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το παν στη ζωή είναι η εξέλιξη». Αξίζει να σημειωθεί πως στα «Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος 2014», o Όμιλος Βασιλειάδη απέσπασε το Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας για τις εταιρείες Antipollution και Green, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου στα­δίου των European Business Awards 2014-2015, οι εταιρείες του ομίλου διακρίθηκαν ως National Champions.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης