Γιώργος Λιάγκας: Αυτή είναι η ζωή του!

Γιώργος Λιάγκας: Αυτή είναι η ζωή του!

Το διαζύγιο των γονιών του που τον σημάδεψε, το όνειρο του αεροπόρου, η πρώτη μεγάλη αποκλειστικότητα και η απόλυτη ευτυχία στο πλευρό της Φαίης.

Γιώργος Λιάγκας: Αυτή είναι η ζωή του!
Γιώργος Λιάγκας. Ή τον μισείς ή τον λατρεύεις, ενδιάμεση κατάσταση δεν υφίσταται. Άλλωστε, ποτέ δεν του άρεσαν οι μέσοι όροι και το μέτριο. Μαχητικός, οξυδερκής, δυναμικός, φωνακλάς, γκρινιάρης, πολυσχιδής, ευφυής, με χιούμορ, «καπετάνιος» όχι μόνο στη... λαδιά αλλά και στις φουρτούνες. Δημοσιογράφος καταρχήν της ενημέρωσης, έκλεισε το μάτι στην ψυχαγωγία πριν από έξι χρόνια και κατάφερε να της επιβληθεί. Τα τρία προηγούμενα χρόνια στο Mega και φέτος στον ΑΝΤ1 μαζί με τη Φαίη πέτυχαν να βρίσκονται στην κορυφή της τηλεθέασης και να μπαίνουν καθημερινά σε εκατομμύρια σπίτια. Όσο για το The Voice, που παρουσιάζει ο Λιάγκας, την πρεμιέρα παρακολούθησαν 2.300.000 τηλεθεατές, σημειώνοντας μέσο όρο τηλεθέασης 45%.

Γεννήθηκε στον Κολωνό, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει ρίζες από τη Λάρισα. Οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν εκείνος ήταν 7 ετών. Δεν έκρυψε ποτέ ότι οι καβγάδες της εποχής εκείνης τον σημάδεψαν και τον έκαναν να υποσχεθεί στον εαυτό του, τα ατελείωτα βράδια που έμενε στο δωμάτιό του, πως η δική του οικογένεια θα είναι δεμένη και θα ακούγονται μόνο γέλια χαράς μέσα στο σπίτι. Το πρώτο διάστημα μετά το χωρισμό των γονιών του έμεινε με τη μητέρα του, στη συνέχεια ακολούθησε τον πατέρα του. Παγκράτι - Πλατεία Αττικής, μια διαδρομή που ίσως ακόμα και μέχρι σήμερα θέλει να ξεχνά.

Κλείσιμο
Εκείνα τα πρώτα δύσκολα χρόνια, ο Γιώργος αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Αμέτρητα απογεύματα το έσκαγε κι επισκεπτόταν το Πολεμικό Μουσείο. Θαύμαζε τα αεροπλάνα και ονειρευόταν τον εαυτό του με στολή αεροπόρου, σε αερομαχίες. Στις πανελλήνιες βάζει στο μηχανογραφικό μόνο τη Σχολή Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν τα καταφέρνει. Απογοητεύεται, αλλά δεν το βάζει κάτω. Σιγά σιγά, καταλαβαίνει ότι οι νόρμες και ο αυστηρός τρόπος ζωής ενός αξιωματικού δεν ταιριάζουν στην επαναστατική του ιδιοσυγκρασία, δεν προσαρμόζονται στη ζωή του bon viveur, με την οποία έχει ήδη αρχίσει να φλερτάρει.

Αλλαγή πλεύσης. Ο Γιώργος περνάει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Δεν θέλει να επιβαρύνει οικονομικά τον πατέρα του , γι’ αυτό αναζητά τρόπους για να έχει τα δικά του χρήματα. Μοιράζει φυλλάδια έξω από τα σχολεία, μεταφέρει ταινίες από κινηματογράφο σε κινηματογράφο και κάθεται στο πιάνο του bar-restaurant Πλατό. Παίζει με πάθος, όπως κάνει όλα τα πράγματα στη ζωή του, και τραγουδά χωρίς να έχει ιδαίτερα καλή φωνή, όχι όμως και φάλτσα. Το 1988 γνωρίζει τον Κώστα Καραγιάννη. Εκεί, ανάμεσα στις νότες, τα δαχτυλίδια του καπνού και τα τραγούδια, ο Γιώργος Λιάγκας αλλάζει και πάλι πορεία.



Ο Γιώργος και ο Κοσκωτάς
Εποχή New Channel, 1989, εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Τα πρώτα του δειλά βήματα στην «πολεμική» ζώνη της δημοσιογραφίας. Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και η Μένια Παπαδοπούλου καλούν τον Γιώργο Λιάγκα και τον χρίζουν δικαστικό συντάκτη. Δεν πρόλαβε να ρωτήσει τίποτα, δεν του άφησαν κανένα περιθώριο. Ως δικαστικός συντάκτης, πλέον, του New Channel μπαίνει την επόμενη μέρα στην αίθουσα των δημοσιογράφων στα δικαστήρια, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Η υποδοχή δεν ήταν αυτή που περίμενε. Χωρίς πολλές κουβέντες και συζητήσεις απλά... τον πετάνε έξω. Φεύγει.

Την επόμενη μέρα παίρνει κάμερα και πάει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου ξεκινά η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά. Δεν έχει αναφέρει στους αρχισυντάκτες του το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας. Ντρέπεται. Δεν θέλει να φανεί κατώτερος των περιστάσεων.
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, ξεκινά η δίκη όλων των δικών και ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει ένα νεύμα, μια δήλωση από τον Γιώργο Κοσκωτά. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν έχει καμία πληροφόρηση, οι δικαστικοί συντάκτες αγνοούν την παρουσία του και δεν τον ενημερώνουν. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Κοσκωτάς θα μπει από την κεντρική είσοδο των γυναικείων φυλακών στην αίθουσα όπου θα γίνει η δίκη του. Εκείνος, χωρίς να γνωρίζει καν πού είναι η κεντρική είσοδος, «στήνεται» στην πρώτη πόρτα που βλέπει μπροστά του. Και επειδή τις περισσότερες φορές η τύχη βοηθάει τον πρωτάρη, ο Κοσκωτάς μπαίνει στις γυναικείες φυλακές από εκείνη την πόρτα, στην οποία περιμένει μόνο ο Γιώργος Λιάγκας, και του δίνει μια συνέντευξη μισής ώρας! Ο τότε διευθυντής του ΑΝΤ1 ζητάει τα πλάνα και τη συνέντευξη από το New Channel και η συνέντευξη του νεαρού Λιάγκα εκείνη τη μέρα παίζει ως πρώτο θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το οποίο παρουσίαζε ο Τέρενς Κουίκ.Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Ραδιοφωνικός σταθμός Planet, η ΕΡΤ και η εκπομπή Ο Δικός μας Άνθρωπος, μια εκπομπή που ασχολείται αποκλειστικά με κοινωνικά θέματα. Μετά ακολουθεί το Mega και το μαγκαζίνο Φρου-Φρου.

Ο Σταμάτης Μαλέλης και 
το πρώτο συμβόλαιο
Είναι η περίοδος που διευθυντής του Alpha είναι ο Σταμάτης Μαλέλης. Αναζητά ένα καλό lead-in για το δελτίο ειδήσεων που ξεκινά στις 20.00. Ο Γιώργος προσπαθεί να τον δει για να του ζητήσει δουλειά. Του έχουν κλείσει συνολικά πέντε ραντεβού. Και τις πέντε φορές περιμένει στο κυλικείο για πέντε τουλάχιστον ώρες! Κάθε φορά η γραμματέας επικοινωνεί μαζί του και του λέει ότι «κάτι έτυχε στον κ. Μαλέλη και δεν θα μπορέσει να σας δει». Εκείνος συνεχίζει να κλείνει ραντεβού, συνεχίζει να κάθεται πέντε ώρες στο κυλικείο. Έχει μιλήσει σχεδόν με όλους τους εργαζόμενους στον Alpha, εκτός από τον Μαλέλη. Έχει πλέον απογοητευτεί, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα. «Ο κύριος Μαλέλης θα σας δει στις 12.00 το μεσημέρι». Αν και είναι σίγουρος ότι θα πιει για μια ακόμα φορά καφέ στο κυλικείο, φτάνει στον Alpha. Εκείνη η ημέρα τού επιφυλάσσει μια έκπληξη. «Στις 7.00 το απόγευμα έχεις εκπομπή» του λέει ο Μαλέλης. Ο Γιώργος παγώνει. «Μα είναι 12.00 το μεσημέρι...» ψελλίζει. «Σου δίνω μία ώρα εκπομπή κι εσύ λες δικαιολογίες... Αν πας καλά, θα σου κάνω συμβόλαιο. Πήγαινε...». Ήταν τα τελευταία λόγια του. Εκείνη την εποχή η Άννα Δρούζα κάνει μεσημεριανή εκπομπή στον Alpha και τη συγκεκριμένη μέρα έχει καλεσμένο τον Στηβ Κακέτση. Ο Γιώργος περιμένει έξω από το στούντιο της Άννας Δρούζα: «Κύριε Κακέτση, είμαι ο Γιώργος Λιάγκας, δεν έχω καλεσμένο για την πρώτη μου εκπομπή. Μπορείτε να με βοηθήσετε και να έρθετε εσείς;». Τον πείθει και ο Στηβ Κακέτσης, large όπως πάντα, λέει το μεγάλο «ναι», αφού λίγο τον λυπάται, λίγο τον κάνει κέφι. Στον αέρα βγαίνει σε τηλεφωνική σύνδεση η Άντζελα Δημητρίου! Η εκπομπή κάνει 38% και ο Γιώργος Λιάγκας υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο.



Η πολιτική
Μπορεί από τα φοιτητικά του χρόνια να ήταν έντονα πολιτικοποιημένος, δεν είχε αποφασίσει όμως να δώσει το «παρών» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το 2007, δέχεται πρόταση να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Επιλέγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί τα στελέχη του εκφράζουν πιο προοδευτικές απόψεις, σε αντίθεση με τις απόψεις κάποιων στελεχών της ΝΔ. Όταν για πρώτη φορά συναντιέται με τον Κώστα Λαλιώτη, εκείνος του προτείνει να κατέβει στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Kάτι αδύνατο, καθώς τα σφιχτά οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να δοκιμάσει στην «πανάκριβη» αρένα της πιο δύσκολης εκλογικής περιφέρειας. Αποφασίζει να κατέβει στο νομό Λάρισας, πιστεύοντας ότι μπορεί να προσφέρει κάτι στον τόπο από τον οποίο κατάγεται. Συγκεντρώνει 22.500 σταυρούς, ενώ μένει έξω από τη Βουλή για 400 ψήφους.

Η θάλασσα και το φουσκωτό
Ο Γιώργος Λιάγκας δεν αγαπά απλώς τη θάλασσα, τη λατρεύει. Θα μπορούσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του να ζει μέσα σ’ αυτήν. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι και χειμερινός κολυμβητής, προσπαθώντας να πείσει τους φίλους του –όχι με μεγάλη επιτυχία– να τον ακολουθήσουν.

Πριν από αρκετά χρόνια, εκεί γύρω στο 2004, χωρίς να έχει μπει ούτε σε βάρκα στη ζωή του –η μόνη του επαφή ήταν τα πλοία της γραμμής–, αποφασίζει να αγοράσει φουσκωτό. Έχει μαζέψει 20.000 ευρώ, όταν διαβάζει σε μια αγγελία ότι πωλείται φουσκωτό στην Πάτρα για 22.000 ευρώ. Βάζει κοτσαδόρο στο αυτοκίνητό του και ξεκινάει νωρίς το πρωί για Πάτρα, βρίσκει τον ιδιοκτήτη και του λέει «έχω 20.000 ευρώ, τα θέλεις;». Τον πείθει, δένει το φουσκωτό στο αυτοκίνητο και φτάνει στην Αθήνα. Είναι μεσημέρι και αποφασίζει να το ρίξει στη θάλασσα και να κάνει την πρώτη του βόλτα. Δεν έχει ξαναδεί φουσκωτό στη ζωή του, δεν γνωρίζει πώς κατεβαίνει η μύτη για να γίνει κανονική πλεύση και δεν μπορεί να φανταστεί ότι η μηχανή ανεβοκατεβαίνει, ενώ το «τριμάρω» είναι για αυτόν άγνωστη λέξη. Δεν τα καταφέρνει. Απογοητεύεται. Το ίδιο βράδυ, βάζει αγγελία για να πουλήσει το φουσκωτό. Την επόμενη μέρα πηγαίνει στο Star. Είναι Σάββατο. Κάθεται στο γραφείο ρεπορτάζ και λέει τον πόνο του στον Γιώργο Κούσουλα. Εκείνος γελάει και του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό: «Έχεις τριμάρει τη μηχανή; Δίπλα στο τιμόνι υπάρχει ένα κουμπί, το πατάς και ανεβοκατεβάζεις τη μηχανή». Αυτό ήταν... εγένετο φως.



Ο «άλλος» Γιώργος
Με την πρώτη ματιά δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ο Γιώργος δεν ντρέπεται να δείχνει τα συναισθήματά του. Κι όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Έκλαιγε πριν φτάσει στην εκκλησία και δάκρυσε όταν είδε τη Φαίη να βγαίνει νύφη από το αυτοκίνητο. Παντρεύτηκαν στις 20 Ιουνίου του 2010. Η Φαίη την επόμενη μέρα ξύπνησε νωρίς και πήγε στη δουλειά της. Ο Γιώργος έμεινε μόνος στη γαμήλια σουίτα του ξενοδοχείου. Ή μήπως δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα; Όταν ο σερβιτόρος με το πλούσιο πρωινό έφτασε στη γαμήλια σουίτα των νεόνυμφων Λιάγκα - Σκορδά, τον περίμενε μια έκπληξη που θα θυμάται για χρόνια. Πάνω στο υπέρδιπλο κρεβάτι είδε το γαμπρό μαζί με τον καλύτερο φίλο της νύφης, Σάββα Τζεβελέκη, με τα μαγιό τους να βλέπουν... Πολύ Μπλα Μπλα!

Ο Γιώργος εκείνη τη μέρα δεν πήγε στο ραδιόφωνο και όταν βγήκε τηλεφωνικά να μιλήσει στην εκπομπή στο Real Fm για την εμπειρία, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση και τα δάκρυά του.

Όταν σχεδόν ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο Γιάννης, άλλαξε όχι μόνο η καθημερινότητα αλλά και η στάση του απέναντι στη ζωή. Το κέντρο ολόκληρου του κόσμου έγινε ο Γιάννης και για μια ακόμα φορά έδειξε μια διαφορετική πλευρά του εαυτού του, που έχει επιλέξει να την κρατά καλά κρυμμένη από ανθρώπους που προτιμούν να τον κρίνουν επιδερμικά, σαν να πρόκειται για ένα απλό νούμερο της AGB. Για τουλάχιστον μία εβδομάδα έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Έκλαιγε ενώ οδηγούσε, όταν έκανε τη ραδιοφωνική του εκπομπή, δάκρυζε ακόμα και όταν μιλούσε για κάποιο πολιτικό θέματα. Ήταν τα δάκρυα της απόλυτης ευτυχίας που αναζητούσε από τότε που χώρισαν οι γονείς του. Ήταν τότε που είδε τη ζωή του μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό του πατέρα, ήταν η στιγμή που ερωτεύτηκε ακόμα περισσότερο τη Φαίη. Στα μέσα Μαΐου περιμένουν και το δεύτερο γιο τους, τον Δημήτρη. Με το καλό!

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης