Κορωνοϊός – ποδόσφαιρο: Οι Λευκορώσοι παίζουν μπάλα και βγάζουν λεφτά

Κορωνοϊός – ποδόσφαιρο: Οι Λευκορώσοι παίζουν μπάλα και βγάζουν λεφτά

Το μοναδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχει μπει σε… καραντίνα ελέω κορωνοϊού είναι αυτό της Λευκορωσίας και πλέον οι αγώνες της μεταδίδονται σε πολλές χώρες

Belarus_League1
Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες πως «όταν με το καλό τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στο χώρο του αθλητισμού».

Με τα γήπεδα να έχουν ερημώσει από τις αρχές του μήνα και κανείς να μην είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα οι μόνοι που ζουν στο δικό τους (ποδοσφαιρικό) κόσμο είναι οι Λευκορώσοι, όπου το Σαββατοκύριακο διεξήχθη η 2η αγωνιστική της Premier League (…), στο μοναδικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που δεν έχει διακοπεί.

Τόσα πολλά άρθρα για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της άλλοτε σοβιετικής δημοκρατίας είχαμε να δούμε από την επική νίκη της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επί της Μπάγερν Μονάχου στις 2 Οκτωβρίου 2012 (είχε επικρατήσει με 3-1 κάνοντας το 2χ2 στον όμιλο του Champions League) και προφανώς αυτή είναι μια πρώτη απόδειξη πως... τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο! Όμως το ενδιαφέρον πλέον δεν περιορίζεται σε μια απλή αναφορά των αποτελεσμάτων. Κι αυτό γιατί οι συνδρομητικές πλατφόρμες, ειδικά των όμορων χωρών, έχοντας μείνει χωρίς κανένα απολύτως ‘ζωντανό’ τηλεοπτικό πρόγραμμα, φρόντισαν με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσουν συμφωνίες προκειμένου να πάρουν τα δικαιώματα.

Έτσι στην πρεμιέρα μεταδόθηκαν δύο αγώνες από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Match TV και τον ουκρανικό Sports 1, ενώ στη 2η αγωνιστική έγινε ο… κακός χαμός (τηρουμένων πάντα των αναλογιών).

Στην Ρωσία και την Ουκρανία μεταδόθηκαν και οι 8 αγώνες της 2ης αγωνιστικής (!), ενώ τα δικαιώματα της Λίγκας πουλήθηκαν σε Ισραήλ, Καζακστάν, αλλά και στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό Balkan Sport Klub 1 που έχει συνεργαζόμενα δίκτυα σε όλες τις πρώην δημοκρατίες της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.

Προφανέστατα τα τηλεοπτικά δίκτυα των προηγμένων (ποδοσφαιρικά και όχι μόνο) χωρών δύσκολα θα κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση για να αγοράσουν τα δικαιώματα της λευκορωσικής λίγκας, αλλά για την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τις υπόλοιπες ομάδες και όλο το μηχανισμό του πρωταθλήματος, αυτό που συμβαίνει (εν μέσω της πανδημίας) μοιάζει με ένα ανέλπιστο δώρο.

Κλείσιμο
Κι όσο αντέχουν να παίζουν ποδόσφαιρο (ακολουθώντας άραγε τη συμβουλή του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του «πιείτε πολύ βότκα, κάντε σάουνα και ο ιός δεν θα σας χτυπήσει»;) τόσο τα κέρδη τους (έμμεσα και άμεσα) θα μεγαλώνουν.

Διαβάστε επίσης:
Μπάλα, βότκα και τρακτέρ: Το «θαυματουργό» φάρμακο της Λευκορωσίας στην πανδημία

Κορωνοϊός - ποδόσφαιρο: Οι πέντε τελευταίες χώρες του κόσμου που παίζουν μπάλα

Κορωνοϊός: Η Λευκορωσία ξεκίνησε το πρωτάθλημά της με κόσμο στα γήπεδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης