Super League, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ντέρμπι... μασκέ!

Super League, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ντέρμπι... μασκέ!

Λάθη, έλλειψη ρυθμού, ελάχιστες ευκαιρίες, κανένα γκολ! ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα

4739530
Με δύο εκπλήξεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Γιώργος Δώνης. Η μία στο κέντρο της άμυνας με την επιλογή του μέχρι πρότινος ξεχασμένου Οικονόμου και η δεύτερη με τον Άλτμαν αντί του εδώ και καιρό ντεφορμέ Χατζηγιοβάνη.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ χαφ ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον. Κάτσε, Δώνης, Κουρμπέλης τριάδα στον άξονα και ο Άλτμαν πίσω από τον Μακέντα σε διάταξη 3-6-1.

Για την γηπεδούχο ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ που δεν είχε στην διάθεσή του τον Πέτρο Μάνταλο, επέλεξε τον Μπάρκα στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ-χαφ ο Γκάλο, αριστερό ο Μπακάκης με ξεκάθαρη εντολή να μην ανεβαίνει και Οικονόμου με τον Τσιγκρίνσκι(στο 45᾽ τον αντικατέστησε λόγω τραυματισμού ο Τσόσιτς) δίδυμο στα στόπερ.

Σιμόες και Γαλανόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπακασέτας δεξί φτερό, Μπογέ αριστερό, Λιβάια σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Πόνσε.

Με... χειρόφρενο!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπήκαν με ξεκάθαρο προσανατολισμό πάνω στο χορτάρι. Να κρατήσουν το μηδέν, να μην πάρουν ρίσκα και να κρατήσουν την αμυντική τους συνοχή σε επίπεδα που δεν θα επέτρεπαν στον αντίπαλο να απειλήσει. Το σκηνικό ήταν ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν μία άνουστη σούπα στο πρώτο ημίχρονο, ρίχνοντας το βάρος στην προστασία των εστιών τους.

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν τρόπο να δημιουργήσουν καλές στιγμές(εξαίρεση το σουτ του Πόνσε μετά το γύρισμα του Μπογέ), μιας και όλα τα επιθετικά τους ατού ήταν εκτός παιχνιδιού, βγήκαν... off από την καλή ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ενώ δεν έλειψαν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο.

Η ομάδα του Δώνη μετά από καιρό παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και χωρίς ατομικά λάθη στα μετόπισθεν και ήταν εκείνη που έφτιαξε την καλύτερη φάση του ημιχρόνου. Ο Μακέντα, όμως, μετά την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Δώνη άργησε να τελειώσει την φάση και όταν αποφάσισε να το κάνει έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε!

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, ήταν εκείνη που έδειξε ξεκάθαρα ότι παίζει για την νίκη, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που κλείστηκε από πολύ νωρίς στο μισό γήπεδο και έδειξε ότι θέλει την ισοπαλία και... βλέπουμε στην κόντρα. Ο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα από τον πάγκο με την είσοδο των Κρίστισιτς και Άλεφ, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στην μεσαία γραμμή αλλά... μέχρι εκεί!

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν άριστα τους χώρους, είχαν απόλυτη συγκέντρωση και από την ΑΕΚ έλειψε πολύ η σωστή τελική πάσα, η επαφή εκείνη που θα κάνει την ζωή της σαφώς πιο εύκολη.

Η ατομική ενέργεια του Πόνσε στο 52᾽ που κατέληξε στην απόκρουση του Διούδη σε κόρνερ και το σουτ του Λιβάια μετά την κόντρα στον Κουλιμπαλί(74᾽) που πέρασε κοντά από το κάθετο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο, ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του ᾽᾽δικεφάλου᾽᾽που έδειχνε ότι το θέλει περισσότερο αλλά δεν είχε τον τρόπο να πάρει το ματς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και σε μια διαχείριση παιχνιδιού που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος. Παρόλα αυτά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί στιγμές στο επιθετικό τρανζίσιον για να απειλήσει. Μοναδική στιγμή στο 87᾽με την κεφαλιά του Κουρμπέλη μετά το φάουλ του Κάτσε.

Με αυτά και με αυτά το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα...

MAN OF THE MATCH: Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός αμυντικός επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν μήνα και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, παίζοντας ως κεντρικός αμυντικός. Αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και ένα απόλυτα μυαλωμένο και τακτικά σωστό παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πόνσε το πάλεψε όσο κανείς από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός έβγαλε ενέργεια στο δεύτερο μέρος και γυρνώντας αρκετά μέτρα πιο πίσω προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Παναθηναϊκού, είτε με ατομική ενέργεια είτε με σπάσιμο της μπάλας στα άκρα. Δυστυχώς για την ομάδα του, ένος κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΚ έκλεισε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις που έπρεπε με βάση την κυριαρχία της στην μεσαία γραμμή. Αρκετά προβληματική εικόνα από το συγκρότημα του Χιμένεθ, το οποίο μάλιστα αποδοκιμάστηκε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Δώνης τον έβγαλε φάτσα με το γκολ στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς αλλά ο Κίκο Μακέντα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά. Δεν εκτέλεσε άμεσα και όταν αποφάσισε να το κάνει η επαφή του ήταν τραγική με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά η διαιτησία του Βέλτζ και των βοηθών του απόψε στο ΟΑΚΑ. Δεν του έκατσε και η δύσκολη φάση, ο Γερμανός ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και το πρόσημο της παρουσίας του είναι θετικό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα ντέρμπι που... αύριο δεν θα το θυμόμαστε καν εξαιτίας του φτωχού θεάματος, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο μηδέν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ανήμποροι να φτιάξουν αξιόλογες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός που έπαιξε ξεκάθαρα για την ισοπαλία, κατάφερε να... τσιμπήσει τον βαθμό χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι(45᾽Τσὀσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος(70’ Άλεφ), Μπακασέτας, Λιβάια, Μπογέ(59᾽Κρίστισιτς), Πόνσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης(89᾽Χατζηθεοδωρίδης), Ινσούα, Γιόχανσον, Άλτμαν(65᾽ Καμπετσής), Μακέντα(92᾽Εμμανουηλίδης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης