Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για Σεβίλλη, Μπενφίκα, ήττα σοκ για Άρσενal

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για Σεβίλλη, Μπενφίκα, ήττα σοκ για Άρσενal

Η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Γαλατά και η Σεβίλλη με 1-0 στην Ρώμη της Λάτσιο, ενώ η Άρσεναλ ηττήθηκε με 1-0 στην Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ στους πρώτους αγώνες για τους «32» του Europa League - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

benfica_sevilla_art
Η Σεβίλλη πήρε εκδίκηση για τα επεισόδια των Λατσιάλι εις βάρος των οπαδών της το βράδυ της Τετάρτης και έφυγε με διπλό πρόκρισης από την αιώνια πόλη, όπως και η Μπενφίκα που άλωσε την έδρα της Γαλατάσαραϊ, ενώ η πιο μεγάλη έκπληξη της βραδιάς σημειώθηκε στην Λευκορωσία όπου η ΜΠΑΤΕ νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ημιτελικό.

Καθάρισε ο Μπεν Γεντέρ
Η Λάτσιο παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Ιμόμπιλε και υπέστη εντός έδρας ήττα από την 5 φορές κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 22' όταν στην κόντρα ο Σαράμπια βρήκε τέλεια τον Μπεν-Γεντέρ και εκείνος σε κενό τέρμα έκανε εύκολα το 0-1.

Στη συνέχεια οι Ρωμαίοι έφτασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Μάρουσιτς, όμως δέχθηκαν πλήγμα με τους τραυματισμούς των Λουίς Αλμπέρτο και Παρόλο που αποχώρησαν. Ο Καϊσέδο έχασε για λίγο τον στόχο έπειτα από κούρσα του Χοακίν Κορέα και το 3x3 στις αναγκαστικές αλλαγές έγινε με τον Λουίζ Φελίπε για την ομάδα του Ιντζάγκι. Στις τελευταίες φάσεις του ματς, ο Αντρέ Σίλβα για την Σεβίλλη είχε κεφαλιά άουτ και ο Λούκας Λέιβα για την Λάτσιο σούταρε άουτ.

Κλείσιμο


Μαύρα χάλια η Άρσεναλ
Τα χάλια τους είχαν οι Gunners και τιμωρήθηκαν με 1-0 στη Λευκορωσία. Διπλό για Ιντερ, Σεβίλλη και Μπενφίκα. Σούπερ 3-3 στο Ρεν-Μπέτις και όλα μηδέν σε Πράγα, Κρασνοντάρ.

Το ότι προκρίθηκε εκείνη από τον όμιλο του ΠΑΟΚ, ήταν μία έκπληξη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται με το ότι αυτή τη φορά η ΜΠΑΤΕ νίκησε την Αρσεναλ. Το 1-0 στη Λευκορωσία προφανώς δεν της αρκεί, ώστε να ελπίζει ρεαλιστικά για τη ρεβάνς, αλλά και μόνο ότι κατάφερε να ζήσει ένα τόσο μεγάλο βράδυ, ήταν τέλειο για την ομάδα από το Μπορίσοβ.
Το εντελώς αντίθετο ισχύει για τους ηττημένους, οι οποίοι δεν είχαν παρά μονάχα δύο καλές στιγμές στο ματς και άπειρη φλυαρία. Η κεφαλιά του Ντραγκούν (45') διαμόρφωσε το σκορ, ενώ στο φινάλε (85') αποβλήθηκε ο Λακαζέτ (Ο Παπασταθόπουλος είναι τραυματίας και ο Μαυροπάνος ήταν εκτός αποστολής).



Διπλό πρόκρισης η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα έφυγε με μεγάλη νίκη με 2-1 από την Τουρκία επί της Γαλατασαράι και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα, όμως πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή της αναμέτρησης με πέναλτι του Σάλβιο στο 27’. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 54’ με τον Λουιντάμα, όμως 10’ ο Σεφέροβιτς με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 1-2 και τη... μισή δουλειά για την Μπενφίκα.



Καθάρισε η Ίντερ
Σε ένα ματς το οποίο είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του θέματος Ικάρντι, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε τη δουλειά στην Αυστρία και με τη νίκη 0-1 κόντρα στην Ραπίντ, μπορεί να θεωρεί πλέον ότι θα βρίσκεται στους «16».

Οι Nerazzurri είχαν κάποια καλά σουτ με Πολιτάνο και Βεσίνο, όμως άνοιξαν το σκορ στο 39'. Ο Πέρισιτς στην προσπάθεια για ντρίμπλα έπεσε στο έδαφος, στην μπάλα πήγε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και ανατράπηκε από τον Τούρνβαλντ μέσα στην περιοχή. Ο Αργεντινός επιθετικός, που ήταν βασικός έπειτα από άρνηση του Ικάρντι να μπει στην αποστολή, εκτέλεσε δυνατά στο κέντρο και έκανε το 0-1 το οποίο παρέμεινε αφού στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Ραπίντ ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο Βεσίνο είχε ξανά καλή στιγμή αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω ύστερα από φάουλ, ενώ δουλειά είχε ο νέος capitano, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, σώζοντας τους Μιλανέζους με τα πόδια. Στην τελευταία ευκαιρία για την Ιντερ, ο Ναϊνγκολάν χαράμισε την προσπάθεια του Πέρισιτς και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.



Ματσάρα και μεγάλη επιστροφή για Μπέτις
Η κορυφαία αναμέτρηση στην επανέναρξη του Europa League παίχτηκε στο «Roazhon Park». Εκεί η τοπική Ρεν κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με δύο γκολ διαφορά της Μπέτις, αλλά οι Ανδαλουσιανοί μπόρεσαν να επιστρέψουν στο φινάλε και ακριβώς στο 90' να πάρουν το 3-3 και μαζί και το προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο σπίτι τους.
Μόλςι στο 2' εξ επαφής ο Ουνού βρήκε δίχτυα, με τον Χάβι Γκαρθία (9') να σημειώνει αυτογκόλ. Ο Λο Σέλσο μείωσε με πλασέ (32'), αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ελληνας διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον Μπεν Αρφά να γράφει το 3-1. Ωστόσο, η κεφαλιά του Σίντνεϊ (62') και το αριστερό διαγώνιο του πιτσιρικά Λαϊνές, έδωσαν στους φιλοξενούμενους το πάνω χέρι. Και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και κάμποσες χαμένες ευκαιρίες.



Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Κρασνοντάρ και Λεβερκούζεν επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και κόλλησαν στο 0-0 στην Ρωσία, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από αγωνιστική αποχή σχεδόν δύο μηνών κόντραραν στα ίσα τους Γερμανούς και στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό. Την παράσταση έκλεψαν οι δύο τερματοφύλακες και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων, που θα λύσουν τις διαφορές τους στο Λεβερκούζεν την επόμενη εβδομάδα.




Κόλλησαν στο μηδέν
Η Γκενκ κατάφερε να αποδράσει με ισοπαλία 0-0 από την Τσεχία και πήρε μικρό προσβάδισμα από την Σλάβια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχαν δύο δοκάρια, όμως παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ της νίκης, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης