Ντέρικ Ρόουζ: Ο MVP επέστρεψε! (vids)

Ντέρικ Ρόουζ: Ο MVP επέστρεψε! (vids)

Το NBA και συνολικά το παγκόσμιο μπασκετικό κοινό υποκλίθηκαν στον Ντέρικ Ρόουζ.

5c743bad-derrick-rose-nba-625x375
Δεν είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της κορυφαίας λίγκας του κόσμου, ο οποίος πέτυχε 50 πόντους σε ένα ματς, αλλά ο… 138ος. Δεν είναι ότι οδήγησε τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ με το ατομικό του ρεκόρ. Ούτε που ξεπέρασε τον εαυτό του, τον παλιό καλό εαυτό του. Είναι ο Ντέρικ Ρόουζ, ο MVP του 2011, ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους όλου του κόσμου, εκείνος που άφησε πίσω του σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια.


Η δικαίωση του Ρόουζ



Κλείσιμο
Πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν να τον συγχαρούν μετά την “50άρα” του τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/11). Ο ίδιος βούρκωσε παραχωρώντας συνέντευξη μετά το τέλος του παιχνιδιού. Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοσδήποτε παίκτης τόσες αντιδράσεις και συγκινήσεις πετυχαίνοντας για πρώτη φορά 50 πόντους σε ένα παιχνίδι του NBA.




Τα διαδοχικά knockdowns



Το 2008 αποτέλεσε την 1η επιλογή του Draft. Οι Σικάγο Μπουλς διέκριναν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα τους ανεβάσει ξανά στην κορυφή. Εν μέρει δικαιώθηκαν. Αναδείχθηκε κορυφαίος rookie του 2008-09, ενώ το 2011 κατέκτησε τον τίτλο του MVP της σεζόν και οδήγησε τους “ταύρους” μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Ωστόσο, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί εμπόδισαν την ομαλή εξέλιξη της υποσχόμενης καριέρας του.




Τον Δεκέμβριο του 2011 υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τους Μπουλς, αλλά το 2011-12 έπαιξε σε μόλις 39 ματς λόγω τραυματισμών. Χτύπησε στο αριστερό γόνατο στα playoffs και χρειάστηκε εγχείρηση. Δεν έπαιξε καθόλου το 2012-13. Το 2013-14, όταν γύρισε στα παρκέ, πρόλαβε μόλις δέκα ματς, πριν υποστεί εξίσου σοβαρό τραυματισμό στο δεξί γόνατο. Η αγωνιστική του αυτοπεποίθηση χάθηκε, ενώ το 2017 χρειάστηκε εκ νέου χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο.




Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης