Ο «θείος από το Σικάγο» που έσωσε τον ΟΦΗ

Ο «θείος από το Σικάγο» που έσωσε τον ΟΦΗ

Ο ομογενής επιχειρηματίας και χορηγός της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μιχάλης Μπούσης, έρχεται να επενδύσει στην κρητική ομάδα φιλοδοξώντας να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
paok_arthro
Από χορηγός στους Μιλγουόκι Μπακς του Αντετοκούνμπο στην αγορά του ΟΦΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας από το Σικάγο, Μιχάλης Μπούσης, ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με τεράστια οικονομική επιφάνεια και γόνος οικογένειας με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, γίνεται το νέο αφεντικό της ιστορικής κρητικής ομάδας φιλοδοξώντας να την οδηγήσει σε νέα εποχή.

Τέλη Αυγούστου, με τον ΟΦΗ να έχει επιστρέψει στη Super League, σκάει σαν βόμβα η είδηση στο Ηράκλειο ότι Ελληνας ομογενής επιχειρηματίας ενδιαφέρεται σοβαρά να αναμειχθεί με την ιδιοκτησία του συλλόγου. Το ευχάριστο νέο μεταφέρουν στους ανθρώπους της ομάδας οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς μαζί με τον Ηλία Πουρσανίδη. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες, αφού το ονοματεπώνυμο του Μιχάλη Μπούση δεν ήταν γνωστό, το έργο και η φήμη της οικογένειάς του στις ΗΠΑ μαρτυρούσαν τη σοβαρότητα της πρότασης.

Με κλειδί τη γνωριμία του με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σαμαρά από την εποχή που ο διεθνής παίκτης συνέχισε την καριέρα του στις ΗΠΑ, ο ομογενής Μιχάλης Μπούσης πήρε τη μεγάλη απόφαση να επενδύσει στη χώρα καταγωγής του. Ηρθε στην Κρήτη, συνομίλησε και συμφώνησε να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΦΗ ορίζοντας πλέον την τύχη της ιστορικής ομάδας, ενώ δηλώνει ενθουσιασμένος με τον κόσμος της. Ο νέος ισχυρός άνδρας των Κρητικών στην ολιγοήμερη επίσκεψή του στο Ηράκλειο ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media φωτογραφίες και βίντεο από τις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» από το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» ότι ο Μιχάλης Μπούσης ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα και η απόκτηση της ομάδας ήταν μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Εξάλλου, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας όπως ο ίδιος γνωρίζει ότι η κάθε του επιχειρηματική κίνηση χρειάζεται μέθοδο και σωστό timing. Ιδιαίτερα οξυδερκής, ο ομογενής επιχειρηματίας διαχειρίζεται σήμερα την οικογενειακή αλυσίδα πολυκαταστημάτων Cermak Fresh Market, στην οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως έφηβος, και διοικεί ένα σύνολο 15 καταστημάτων. Είναι παντρεμένος, έχει δύο γιους, ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα για διακοπές, λατρεύει τα μπουζούκια, τραγουδάει και διασκεδάζει αγκαλιά με τον Αντώνη Ρέμο. Ολη η οικογένεια αγαπάει τη χώρα και έχει πολλούς στενούς φίλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του Δημήτρης είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων στο μπάσκετ το 2017, όταν αγωνιζόταν στο Deerfield High School, και ελπίζει κάποια στιγμή να καταφέρει να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη.


paok1
Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όταν αυτός ξεκίνησε στο NBA


Η ανεξάντλητη αγάπη για την Ελλάδα

Κλείσιμο
O Mιχάλης Μπούσης είναι ο πρωτότοκος γιος του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση και έχει τρία αδέλφια: τον Αγγελο, τον Γιώργο και τη Βικτόρια. Διαδέχτηκε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση, που πρόσφατα ξεπέρασε τα σύνορα του Ιλινόις επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν και το Μιλγουόκι, στο οπoίο είναι χορηγός της ομάδας Mιλγουόκι Μπακς. Το κατάστημα των 5.500 τ.μ. είναι το πρώτο στην πόλη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με άλλο ένα να ανοίγει στα τέλη του 2017. Αυτή τη στιγμή οι πελάτες της αλυσίδας Cermak Fresh Market προέρχονται από Μεξικό, Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία και φυσικά από την Ελλάδα.

Η ιστορία της οικογένειας Μπούση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κρύβει πολλή αγάπη για την πατρίδα και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο πατέρας του Δημήτρης Μπούσης γεννήθηκε το 1953 στην Προσύμνη του Νομού Αργολίδας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέχρι οι γονείς του να μεταναστεύουν στην Αμερική. Με τη μητέρα του, Ελένη, γνωρίστηκαν στο Λύκειο και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Εκείνη ζούσε στο Σικάγο από 5 ετών όταν ο πατέρας της και η μητέρα της από την Αρκαδία αναζήτησαν στο Ιλινόις ένα καλύτερο μέλλον.

Χόρεψαν τον χορό του Ησαΐα στην Ελλάδα, παρουσία μόλις επτά ατόμων, καθώς οι γονείς δεν συμφωνούσαν με τον γάμο. Επέστρεψαν στο Σικάγο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Ο Δημήτρης Μπούσης είχε σπουδάσει μηχανικός βιομηχανίας και το 1981 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Εναν χρόνο αργότερα γύρισε στο Σικάγο και κατάφερε να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία. Το 1986 συνεταιρίστηκε με έναν άλλο Ελληνα, τον Παντελή Τζοτζόλη, και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. με την επωνυμία «Central Park Produce» στο Σέντραλ Παρκ.

Επτά χρόνια μετά άνοιξαν το δεύτερο κατάστημα και το ονόμασαν «Cermak Produce». Ακολούθησαν και άλλα σούπερ μάρκετ και έτσι δημιουργήθηκε μια αλυσίδα 15 καταστημάτων με την επωνυμία Cermak Fresh Market με τμήμα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιείο, παντοπωλείο και είδη σπιτιού.




Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο

Η αγάπη τους για την Ελλάδα, την Ομογένεια και την Εκκλησία τούς οδήγησαν στη φιλανθρωπία και το 2015 η Ελένη Μπούση ίδρυσε το Hippocratic Cancer Research Foundation, με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο. Η ίδια επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Little City Foundation, ενός ιδρύματος που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία και λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης με παραρτήματα σε αρκετές Πολιτείες για καλύτερη εξυπηρέτηση. Στις δράσεις της Ελένης Μπούση συγκαταλέγεται και το Greek American Nursing Home and Rehabilitation Center ή αλλιώς Ελληνικό Γηροκομείο, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλοί Ελληνες ηλικιωμένοι μετανάστες στην Αμερική, προσφέροντάς τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οπως η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ», «οι περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας βρίσκουν στέγη στα ιδρύματα. Οι ιστορίες του καθενός, ο πόνος που κρύβουν μέσα τους, οι συνθήκες που έζησαν, εκτός από ένα μάθημα ζωής που σου δίνουν, σε συγκινούν και σε ωθούν να τους προσφέρεις τα μέγιστα. Είναι πραγματικά θλιβερό να σκεφτόμαστε μόνο το ‘‘εγώ’’ και όχι το ‘‘εμείς’’. Λατρεύω όλα τα παιδιά μας και όλους τους ηλικιωμένους». Ωστόσο το ανθρωπιστικό έργο της οικογένειας Μπούση δεν περιορίστηκε στην αμερικανική ήπειρο. Μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν στην Αφρική, και συγκεκριμένα στην Κακαμέγκα, ένα ίδρυμα για ορφανά και άρρωστα παιδιά. «Ακουγα συνεχώς για τους θανάτους, τις αρρώστιες, την πείνα, την εξαθλίωση των ανθρώπων στην Αφρική. Δεν μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Φτιάξαμε έναν ξενώνα για την προστασία των παιδιών», ανέφερε στο «ΘΕΜΑ».


paok3
Ο γιος του, Δημήτρης, είχε κληθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων στο μπάσκετ το 2017



Ελληνες επώνυμοι στο πλευρό της

Η Ελένη Μπούση διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλούς Ελληνες της showbiz, όπως η Αννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος, οι οποίοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό της έργο. Με πολλή αγάπη μιλάει και για την κουμπάρα της Γωγώ Μαστροκώστα, με την οποία η σχέση τους δυνάμωσε μετά την περιπέτεια της υγείας της παρουσιάστριας. «Τη Γωγώ μού τη γνώρισε ο γιος μου. Τη συνάντησε όταν σπούδαζε και έκανε modeling στο Παρίσι. Εγιναν φίλοι και ξεκίνησαν να κάνουν παρέα. Ηρθε στο Σικάγο, τη φιλοξένησα στο σπίτι μου και χαίρομαι που μπόρεσα να τη βοηθήσω. Πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ».



paok4
Ο επιχειρηματίας έχει πολλούς γνωστούς φίλους, ανάμεσά τους και ο Αντώνης Ρέμος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης