Το Ναύπλιο ετοιμάζεται να υποδεχτεί για ακόμα μία χρονιά τον «Παλαμήδειο Άθλο», την εντυπωσιακή αθλητική διοργάνωση που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για δρομείς και λάτρεις της ιστορίας και του αθλητισμού
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2024.
Ο Παλαμήδειος Άθλος συνδυάζει τον αθλητισμό με την ιστορική κληρονομιά, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν μία απαιτητική διαδρομή η οποία περιλαμβάνει το ιστορικό φρούριο του Παλαμηδίου. Η ανάβαση των 999 σκαλιών του φρουρίου αποτελεί το πρώτο και πιο εντυπωσιακό μέρος του αγώνα, ενώ ακολουθούν διαδρομές μέσα στην πόλη του Ναυπλίου που αναδεικνύουν την ομορφιά και την πολιτιστική αξία της περιοχής.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες αγώνων: τον «Παλαμήδειο Άθλο» (5 χλμ.), τον αγώνα 10 χλμ. και τον παιδικό αγώνα 3 χλμ., που είναι ειδικά σχεδιασμένος για οικογένειες και παιδιά.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.