Euro Cup, Τρέντο-Άρης 69-67: Ήττα στο φινάλε στην Ιταλία - Δείτε το καλάθι που έκρινε το παιχνίδι - Βίντεο

Euro Cup, Τρέντο-Άρης 69-67: Ήττα στο φινάλε στην Ιταλία - Δείτε το καλάθι που έκρινε το παιχνίδι - Βίντεο

Αν και αποδεκατισμένος, ο Άρης έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στην Ιταλία απέναντι στην Τρέντο καθώς επέστρεψε από το -15 αλλά οι χαμένες βολές σε συνδυασμό με μια κακή άμυνα στο φινάλε του στέρησαν τη νίκη

aris1
Είναι πραγματικά κρίμα αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Ευρωπαίο Άρη καθώς πληρώνει με ήττες κάθε σοβαρό λάθος. Αυτό έγινε και σήμερα. Παρότι αγωνίστηκε δίχως τους Τολιόπουλο, Γκάλινατ και Σανόγκο και ήταν (επιθετικά) κακός με συνέπεια να βρεθεί στο -15 (62-47) περίπου πέντε λεπτά πριν το φινάλε, έκανε μια τρομερή προσπάθεια και θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής από την Ιταλία.



Πλήρωσε όμως βαρύ τίμημα για τις τέσσερις βολές που έχασε στο τελευταίο λεπτό, κυρίως όμως για ένα αμυντικό λάθος το οποίο έδωσε στον Κουίν Έλις το δικαίωμα να σκοράρει 0.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.


Κλείσιμο


Ο αγώνας
Ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε στην πρώτη περίοδο, αν μάζευε, στοιχειωδώς, και τα αμυντικά ριμπάουντ δεν θα έδινε στους Ιταλούς τη δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων. Βέβαια οι γηπεδούχοι δεν τις αξιοποίησαν καθώς επέμειναν στο μακρινό σουτ αλλά με 2/10 προσπάθειες, προφανώς δεν δικαιώθηκαν. Αντιθέτως, οι «κίτρινοι» ξεκάθαρα προσπάθησαν να εκτελέσουν από κοντινή απόσταση (5/12 σουτ εντός παιδιάς). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 17-17.

Στην πρώτη απόπειρα της Τρέντο για τη δημιουργία συνθηκών διαφοράς (24-19, 14’), ο Άρης έδειξε αντανακλαστικά με δικό του 0-6 σερί συνεχίζοντας την εκτέλεση από κοντινή απόσταση και με πρωταγωνιστή τον Ρόνι Χάρελ. Καθώς όμως συνεχίστηκε η κακή επιθετική παράσταση και από τις δύο ομάδες, καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-32 κι έπειτα από άστοχη προσπάθεια τριών πόντων του Μάρκους Καρ στην εκπνοή.

Με πρωταγωνιστές τους Γκρατσούλις, Μπάλντουιν, η Τρέντο αποκατέστησε τη σχέση της με το καλάθι του Άρη κι έτσι άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ φτάνοντας στο +13 (47-34, 24:30) καθώς ο Άρης δεν είχε ξεκάθαρο τρόπο έκφρασης στην επίθεση και απλά σπαταλούσε κατοχές ενώ στην άμυνα η σύνθετες άμυνες ζώνης... καταστράφηκαν από τα (ελεύθερα) μακρινά σουτ των γηπεδούχων. Ο Χάρελ ήταν και πάλι ο παίκτης που έβγαλε αντίδραση (47-41) αλλά αυτή ήταν περιορισμένου χρόνου. Η Τρέντο δεν έκανε κάτι σπουδαίο στο παρκέ αλλά έκλεισε την 3η περίοδο με διψήφια διαφορά (53-43). αφού η ελληνική ομάδα περιορίστηκε σε μόλις δύο εύστοχες βολές στα τελευταία (περίπου) τέσσερα λεπτά.

Η Τρέντο είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο δε Άρης είχε σχεδόν τριπλάσιο αριθμό λαθών σε σχέση με τελικές πάσες κι έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο το +15 (58-43) έδωσε στην ιταλική ομάδα τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Εκεί ο Άρης έκανε την ύστατη προσπάθεια επιστροφής και με επιμέρους σκορ 3-12 (σ. σ. από το 62-47) μείωσε στους έξι πόντους (65-59, 37'). Εκεί η ελληνική ομάδα χρειάστηκε την άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο Χάρελ έβαλε ακόμη πέντε διαδοχικούς πόντους μειώνοντας στον πόντο (65-64, 38') και διευρύνοντας το σερί του Άρη στο 12-0. Εκεί ο Μάρκους Καρ λίγο έλειψε να γκρεμίσει τη συνολική προσπάθεια κάνοντας βήματα αλλά ο Μποχωρίδης κράτησε την ομάδα του με κλέψιμο μπάλας και μία εύστοχη βολή (67-65), 50'' πριν το τέλος.

Ο Ανδρέας Καλόγηρος, 31'' πριν το τέλος, είχε τη δυνατότητα επιβολής απόλυτης ισορροπίας στο παιχνίδι από τη γραμμή των βολών αλλά είχε 0/2 βολές. Από την ίδια θέση ο Γκρατσούλις τον μιμήθηκε και ο Άρης είχε την τελευταία επίθεση 15'' πριν το τέλος. Ο Χάρελ πήρε την ευθύνη, του έγινε φάουλ πάνω σε προσπάθεια τριών πόντων και πήγε να εκτελέσει το σημαντικότερο πακέτο του αγώνα. Έβαλε τις δύο (67-67) και η Τρέντο είχε τον τελευταίο 4.2'' πριν το φινάλε. Ο Μποχωρίδης έχασε τον Έλις και με καλάθι στα 0.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης επέστρεψε και πάλι από το -15 και στο τέλος, οι χαμένες βολές είχαν βαρύ τίμημα. Ο Μποχωρίδης έχασε μία, ο Καλόγηρος δύο, άλλη μία και ο Χάρελ. Κυρίως όμως ο Άρης λειτούργησε λανθασμένα στην κρισιμότερη επίθεση του αγώνα δίνοντας το δικαίωμα στον Έλις να βάλει ένα εύκολο καλάθι... τρυπώνοντας στη ρακέτα της ελληνικής ομάδας

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Σημασία δεν έχουν οι αριθμοί αλλά αυτός που έβαλε το νικητήριο καλάθι και στην προκειμένη περίπτωση αυτός ήταν ο Κουίν Έλις.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ:Ο Καμάρ Μπάλντουιν άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι με την εκτέλεσή του από μακρινή απόσταση, τη δημιουργία αλλά και το κλέψιμο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ρόνι Χάρελ έκανε τα πάντα στο γήπεδο με άμυνες, σκορ, κλεψίματα και καθαρό μυαλό.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μάρκους Καρ δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στον ρόλο του, τον Μπλούμπεργκς ο οποίος παραμένει εκτός ρυθμού

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Τρέντο τελείωσε το παιχνίδι με 18 ασίστ και ο Άρης είχε μόλις επτά. Επίσης, είχε εννιά επιπλέον κατοχές από την ελληνική ομάδα από τα επιθετικά ριμπάουντ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον εκτός έδρας αγώνα με το Μαρούσι ο Άρης θα ταξιδέψει στα Κανάρια Νησιά για τον αγώνα με την Γκραν Κανάρια ενώ η Τρέντο θα φιλοξενήσει την Ουλμ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 53-43, 69-67

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης