Euroleague, Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 89-72: Τρίτη σερί νίκη με τρίποντη... εκτέλεση - Δείτε βίντεο

Euroleague, Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 89-72: Τρίτη σερί νίκη με τρίποντη... εκτέλεση - Δείτε βίντεο

Με 15 τρίποντα ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και κέρδισε και τους Λιθουανούς - Στους 25 πόντους σταμάτησε ο Κάαναν και στους 22 ο Πίτερς

kaanan
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη στην Euroleague αφού επικράτησε της Ζάλγκιρις με 89-72. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα προσφέροντας όμορφο θέαμα στους οπαδούς τους που είχαν φροντίσει για ένα ακόμη sold out.

Με τρομερή άμυνα και εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση η οποία έφερε υψηλά ποσοστά ευστοχίας, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από τη στιγμή που ξέφυγαν με διψήφια διαφορά πόντων δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κυκλοφορούν καλά τη μπάλα και να προηγούνται με 7-2 πολύ νωρίς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις κοντά στο καλάθι και ισορρόπησαν την κατάσταση (10-10, 6’). Η Ζάλγκιρις με τρίποντο του Ντίμσα προσπέρασε με 13-17 λίγο πριν ολοκληρωθεί η εναρκτήρια περίοδος η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στους 19 πόντου χάρη στους πόντους του Κάνααν.

Κλείσιμο
Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε διαφορετική εικόνα και ειδικά σε όσα αφορούσαν την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Τα διαδοχικά κλεψίματα από Παπανικολάου και Λαρεντζάκη έδωσαν και πιο εύκολες λύσεις στη μπροστινή πλευρά του γηπέδου κι έτσι ο Πίτερς από τα 6.75 έκανε το 26-23 (14’). Η άμυνα της Ζάλγκιρις δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Φαλ και έτσι όταν η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Γάλλου, έστελνε «παγίδα». Η ικανότητα του Φαλ όμως να πασάρει δημιούργησε προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του και με εύστοχα τρίποντα από Μπραζντέικις και Γουόκαπ και τη συνδρομή του Κάνααν, η διαφορά πήγε στους 15 πόντους (42-27) λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Ζάλγκιρις έχει τη φήμη της σκληροτράχηλης ομάδας οπότε στον Ολυμπιακό ήξεραν πως έπρεπε να βγουν από τα αποδυτήρια απόλυτα συγκεντρωμένοι. Και αυτό έκαναν. Με τον ίδιο ζήλο στα αμυντικά τους καθήκοντα δεν έδιναν εύκολα καλάθια στους φιλοξενούμενους ενώ μπροστά ο Φαλ μοίραζε ασίστ για τρίποντα σε Γουόκαπ και Κάνααν (51-36, 24’). Ο Εβανς προσπάθησε με προσωπικές φάσεις να προσφέρει σκορ στην Ζάλγκιρις, όμως ο Κάνααν με 2/2 διαδοχικά τρίποντα και 2/2 βολές διατήρησε το ύψος της διαφοράς (59-42, 27’).

Το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι Πειραιώτες ήταν να μείνουν συγκεντρωμένοι αφού με τη μπάλα να κυκλοφορεί σε υψηλές ταχύτητες τα 2/2 τρίποντα του Πίτερς έκαναν το 76-55 (32’). Οι Λιθουανοί θέλησαν να αντιδράσουν για να ρίξουν απλά τη διαφορά και ο Λεκαβίτσιους έκανε το 78-66 (37’). Χρόνος δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, αλλά και το εύστοχο σουτ του Λαρεντζάκη από τα 6.75 έδιωξε κάθε μικρή υποψία με αποτέλεσμα η κόρνα της λήξης να βρει τους «ερυθρόλευκους» νικητές με 89-72.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ενα σερί 14-0 στη δεύτερη περίοδο δημιούργησε διψήφια διαφορά πόντων υπέρ του Ολυμπιακού. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία μαζί με τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης και η νίκη ήρθε με σχετική άνεση.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Αϊζάια Κάνααν σε 28 λεπτά πρόσφερε 25 πόντους (4/6διπ., 4/6τριπ., 5/5βολ.), ένα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κόψιμο. Ο Άλεκ Πίτερς από την πλευρά του σε 30’ είχε 22 πόντους (3/4διπ., 4/5τριπ., 4/4βολ.), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.


ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακριά από την καλή απόδοση που μας έχει συνηθίσει έμεινε ο Ρόλαντς Σμιτς που τελείωσε με 4 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τόμας Γουόκαπ τελείωσε με 14 πόντους (4/6τρ.) και 5 ασίστ ενώ πολύ καλός ήταν ο Ίγκνας Μπραζντέικις με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Κίναν Εβανς σκόραρε 21 πόντους όμως ήταν απελπιστικά μόνος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 15/29 τρίποντα, 23 ασίστ και μόλις 6 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Basket League και υποδέχεται το Περιστέρι (27/11 -120:15). 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72

Πηγή: www.gazzetta.gr





Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: Σοκαριστικές εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα με τις δυο νεαρές - Πώς έγινε η μετωπική σύγκρουση

Κρήτη: Εκκλησία των Χανίων άνοιξε την αγκαλιά της στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού

Κακοκαιρία Oliver - meteo: Πού και πότε θα «χτυπήσει» - Δείτε χάρτες και timelapse βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης