Κρήτη: Εκκλησία των Χανίων άνοιξε την αγκαλιά της στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού

Κρήτη: Εκκλησία των Χανίων άνοιξε την αγκαλιά της στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού

Αντί για τον ιερό ναού στου Ζωγράφου ο παπά Δημήτρης προτίμησε να μαζέψει τα υπάρχοντα του από την Αθήνα και να επιστρέψει στα Χανιά

isidoros
Στην εκκλησία της Κρήτης και στην αγκαλιά του Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνού έχει βρει παρηγοριά εδώ και αρκετούς μήνες, ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να τον απομακρύνει από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, εξαιτίας του σκανδάλου είχε ξεσπάσει με τον “θαυματουργό” Σταυρό που έχει στην κατοχή του.

Όπως είχε γίνει γνωστό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με απόφαση της καλούσε τον παπά Δημήτρη να επανέλθει στην οργανική θέση του και να επανενταχθεί στο δυναμικό του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου. Δηλαδή εκεί όπου ανήκει ούτως ή άλλως όλα αυτά τα χρόνια, εφόσον στους Αγίους Ισιδώρους ιερουργούσε βάσει προσωρινής απόσπασης.
papa-dimitris


Αντί για τον ιερό ναού στου Ζωγράφου ο παπά Δημήτρης προτίμησε να μαζέψει τα υπάρχοντα του από την Αθήνα και να επιστρέψει στην γενέτειρα πατρίδα του τα Χανιά, όπου εκεί μετά από συζητήσεις με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνού, έλαβε το «πράσινο φως» έστω και προσωρινά να ιερουργεί στον όμορφο ναό του Αγίου Ματθαίου.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου μέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Απόστολου και Ευαγγελιστού Αγίου Ματθαίου κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο από τον εορτασμό της γραφικής εκκλησίας των Χανίων με τον πατέρα Δημήτριο στο πλευρό του μητροπολίτη Κυδωνίας.
ο π. Δημήτρης Λουπασακης στην εορτή του Αγίου Ματθαίου στην πρώην Εκκλ. Σχολή Κρήτης στα Χανιά


Κατά την διάρκεια των εορτασμών ο Μητροπολίτης προχώρησε και στην χειροτονία του Ταξιάρχη, που ως πνευματικό παιδί του παπά Δημήτρη έλαβε ιερά ευχή, ώστε να μπορεί διακονεί στο ιερό με σκοπό να προετοιμάζεται για την μετέπειτα εξέλιξη του σε ιερέας. Μετά το πέρας της πράξης ο ιερέας θέλησε να ευχαριστήσει το Μητροπολίτη λέγοντας:

Κλείσιμο
«Ευχαριστώ θερμά τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο για την αγάπη του, την αγκαλιά του, τη στήριξη, ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ο οποίος έρχεται κι εκκλησιάζεται σε αυτή την όμορφη και ταπεινή εκκλησία» είπε αρχικά. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στο μητροπολίτη, αφού πρώτα τον ευχαρίστησε βαθιά, ζήτησε συγγνώμη: «Ευχαριστώ τον Θεό και τον Άγιο Ματθαίο, που με φιλοξένησε όλο αυτό το διάστημα εδώ. Σεβασμιώτατε, αυτή τη στιγμή η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, αλλά έχω μάθει να είμαι ειλικρινής απέναντι στον Θεό και στο πρόσωπό σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα τεράστιο συγγνώμη, μία πολύ μεγάλη πνευματική αγκαλιά, σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Νεκρές δύο νεαρές γυναίκες σε τροχαίο

Ειρωνείες Λαζόπουλου για Αχτσιόγλου: Της αφιέρωσε το τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει» και είπε ότι ξέχασε την ομπρέλα της

Δείτε βίντεο: Νύχτα τρόμου με άγρια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση Αλγερινού σε σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης