Basket League, Παναθηναϊκός - Μαρούσι 82-71: Προπόνηση ενόψει... Μπάγερν - Δείτε βίντεο

Basket League, Παναθηναϊκός - Μαρούσι 82-71: Προπόνηση ενόψει... Μπάγερν - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα στη φετινή Basket League στο «άδειο» ΟΑΚΑ - Ξεκούρασε τον Σλούκα ο Αταμάν - Άναψαν τα αίματα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην τελευταία περίοδο

Collage_Maker-10-Oct-2023-12-12-AM-6633
Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επιζητούσε ένα... ήρεμο απόγευμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Μαρούσι. Περισσότερο για να «φτιάξει» λίγο την ψυχολογία του μετά την ήττα στο ντέρμπι. Εν μέρει το κατάφερε. Αν και το «παγωμένο» κλίμα λόγω της τιμωρίας των «πρασίνων» από τη περσινή σεζόν δεν... προσφέρονταν ιδιαίτερα, μπόρεσε να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση και να πάει με... περισσότερη ηρεμία στο ματς με την Μπάγερν την ερχόμενη Πέμπτη (12/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα τα αίματα «άναψαν» στην 4η περίοδο με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Μάρκο Λούκοβιτς.

Συνολικά ο Αταμάν άνοιξε πολύ το rotation ξαι ξεκούρασε τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις έξι λεπτά στο ξεκίνημα του ματς. Από εκεί και πέρα δοκίμασε διάφορα σχήματα, με το τελικό σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς καθώς η διαφορά είχε φτάσει και στο +28 (61-33) στην 3η περίοδο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw452ftg6x89)


Το ματς: Παναθηναϊκός – Μαρούσι

Κλείσιμο
Τέσσερα ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στο πρώτο δεκάλεπτο. Τα 3/3 τρίποντα με τα οποία ξεκίνησε το ματς ο Μάριους Γκριγκόνις, η επιθετική άμυνα του Αμαρουσίου που είχε «κόψει» κάθε δημιουργία των «πρασίνων» στα pick n roll, το εντυπωσιακό ξέσπασμα του Σακούρ Τζούστον έχοντας πετύχει τους 7 από τους 9 πρώτους πόντους της ομάδας του, αλλά και η κακή άμυνα του Ματίας Λεσόρ μέσα στο «ζωγραφιστό». Αποτέλεσμα; Το Μαρούσι να κρατήσει τις ισορροπίες στο ματς και να «κλείσει» την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 16-16.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι «πράσινοι» σούταραν με μόλις 33% στα σουτ εντός παιδιάς έχοντας 3/9 δίποντα και 3/9 τρίποντα. Ο Γκριγκόνις ξεκίνησε με 3/3 έξω από τα 6.75 μέτρα αλλά έως το τέλος της περιόδου είχε... 3/6 στο σύνολο. Όχι ότι το Μαρούσι τα πήγε καλύτερα διότι είχε 2/8 τρίποντα αλλά και 5/8 δίποντα και αυτό χάρη στους Τζούστον (7π., 3/4 σουτ) και Ραντούλιτσα (2/3 δίποντα).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw437u158gux)


Στη συνέχεια ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να... αλλάζουν και το ματς να παίρνει διαφορετική τροπή. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να «χαϊδεύει» το πόδι στο γκάζι, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κλέβει την παράσταση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw43ag000t55)


Αν υπήρχε και κόσμος στο ΟΑΚΑ σίγουρα θα είχε ξεσηκωθεί από τα εντυπωσιακά του καρφώματα με τα οποία βοήθησε την ομάδα του να αποκτήσει «μομέντουμ» και να στείλει τον δείκτη του σκορ στο +18 (47-29) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Έλληνας σέντερ έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 9 πόντους με 4/4 δίποντα, ενώ 9 πόντους είχε πετύχει και ο Μαντζούκας. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκριγκόνις (11π.), με τους «πράσινους» να σκοράρουν 31 πόντους στην 2η περίοδο και να δέχονται μόλις 13 από το Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο διάστημα το «τριφύλλι» είχε 9/9 δίποντα ενώ το Μαρούσι μέτρησε 11 λάθη στο ημίχρονο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw43nljacp1t)


Από τη στιγμή που ο δείκτης του σκορ «άνοιξε» τόσο πολύ μετά το επιμέρους 31-13 της 2ης περιόδου, η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Η διαφορά έφτασε και στις παρυφές των 30 πόντων (61-33 στο 25'). Βέβαια οι «πράσινοι» συνέχισαν να ήταν άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα, όπως πολύ άστοχοι ήταν και οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα για λογαριασμό του Αμαρουσίου. Με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (69-45) ο Παναθηναϊκός είχε 46% στα σουτ εντός παιδιάς με 18/28 δίποντα αλλά και μόλις 7/26 τρίποντα. Και μόλις 11 ασίστ για 11 λάθη. Την ίδια ώρα το Μαρούσι μετρούσε αντίστοιχα 19/43 σουτ εκ των οποίων 2/12 τρίποντα και 19 λάθη!

Στην τελευταία περίοδο «άναψαν» τα αίματα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος έμοιαζε ως ταύρος εν... υαλοπωλείο ύστερα από μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Λούκοβιτς του Αμαρουσίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο από το παιχνίδι και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw43yhozrc29)


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην 2η περίοδο και στο εντυπωσιακό 31-13 του Παναθηναϊκού με το οποίο έστειλε την διαφορά στο +18 και ουσιαστικά έριξε τους τίτλους τέλους του αγώνα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού έχοντας 12 πόντους με 2/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 23:13 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χιλ και Ραντούλιτσα θα μπορούσαν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους για το Μαρούσι. Πολύ άστοχος και ο Γκάι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σακούρ Τζούστον είχε καλές στιγμές στο ΟΑΚΑ και τελείωσε το ματς με 21 πόντους και αρκετές εντυπωσιακές φάσεις.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γκριγκόνις είχε καλό ξεκίνημα στο ματς, αλλά ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε πολλές καλές στιγμές στο ματς και χάρη στην ενέργειά του, ήταν εκείνος που -ουσιαστικά- έδωσε στο πρώτο ημίχρονο την ώθηση για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην εύκολη επικράτηση. Βέβαια στο τέλος είχε το επεισόδιο με τον Λούκοβιτς με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 9/9 δίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός στο 2ο δεκάλεπτο του ματς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Μπάγερν (12/10, 21:15) για την 2η αγωνιστική της Euroleague ενώ το Μαρούσι θα δώσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (14/10, 17:15) στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 47-29, 69-45, 82-71.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης