Αισιόδοξος ο Σίμανιτς που έχασε το νεφρό του στο Μουντομπάκετ: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά»

Αισιόδοξος ο Σίμανιτς που έχασε το νεφρό του στο Μουντομπάκετ: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά»

Ο Μπόρισα Σίμανιτς περιέγραψε την περιπέτεια της ζωής του - Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιατρού της Εθνικής Σερβίας - Βόσνιος θέλει να δώσει το νεφρό του για τον μπασκετμπολίστα

simanic_2
Δεν έχουν περάσει παρά δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το ένα νεφρό του σ' αγώνα μπάσκετ.

Ήταν στο παιχνίδι της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για το Μουντομπάσκετ. Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας φυσικά δεν έπαιξε ξανά στο τουρνουά και οι συμπαίκτες του που έφτασαν έως το 2ο σκαλί του βάθρου του αφιέρωσαν το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισαν στη Μανίλα.



Κλείσιμο
Ο Μπόρισα Σίμανιτς, έχασε το νεφρό του, έκανε δύο επεμβάσεις και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως θα μπορεί να παίξει ξανά μπάσκετ. Ο ίδιος επέστρεψε στη Σερβία και ήταν στο προεδρικό μέγαλο καλεσμένος του Αλεξάντερ Βούτσιτς. Στη συνέχεια βγήκε πάνω σε καροτσάκι στο μπαλκόνι για να αποθεωθεί από τους συμπατριώτες του ενώ σηκώθηκε για λίγο για να μιλήσει στον κόσμο.

Basketball Player SHOCKINGLY LOST a KIDNEY During GAME (Boriša Simanić)


Μιλώντας για την περιπέτειά του τόνισε:

«Στην αρχή ήταν πολύ άβολα, αλλά μέρα με τη μέρα γίνομαι καλύτερα. Άρχισα να περπατάω και να τρώω, οπότε ελπίζω σε γρήγορη ανάρρωση. Δεν ξέρω πολλά προς το παρόν. Φυσικά, είναι πιθανό να παίξω ξανά!
Ξέρω μόνο ότι δεν πρέπει να κάνω τίποτα για τρεις μήνες. Μετά από αυτό, θα υποβληθώ σε εξετάσεις για σωματική καταπόνηση και μετά θα τα ξέρουμε όλα. Έκανα δύο χειρουργικές επεμβάσεις, πρακτικά δεν ήξερα τον εαυτό μου για πέντε ημέρες. Δεν είχα καν τηλέφωνο.



Όταν κατάφερα να φτάσω στο κινητό μου την πρώτη φορά, τους έστειλα ένα μήνυμα και αυτό πραγματικά αναζωογόνησε Το ηθικό τους. Οι νίκες τους σήμαιναν πολλά και για μένα, οπότε συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον. Τους ακολούθησα μέσω της κινητής τηλεφωνίας και των εφαρμογών για να επικοινωνούμε».

«Έχασε πάνω από 2 λίτρα αίμα, τον έσωσε η μάνα του Μπογκντάνοβιτς»

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του γιατρού της ΕΘνικής Σερβίας Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς. Ο γιατρός μίλησε στο TV K1 για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στις Φιλιππίνες, για το αίμα που δεν υπήρχε και για την κίνηση της μητέρας του Μπογκντάνοβιτς.

tk


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς:

«Πέντε λεπτά μετά τον τραυματισμό, είδα από κάποια σημάδια ότι επρόκειτο για σοβαρό τραυματισμό. Τον μεταφέραμε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου λόγω οργάνωσης της εργασίας δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε γρήγορα αυτές τις διαδικασίες. Στο νοσοκομείο δεν βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή ειδικοί, αλλά νεότεροι γιατροί που ήταν στο τηλέφωνο με μεγαλύτερους συναδέλφους. Έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα όταν έγινε η επέμβαση.



Στη συνέχεια, στις πέντε το πρωί μας κάλεσαν ότι δεν είχαν αίμα, επειδή ο Μπόρισα έχει μια σπάνια ομάδα αίματος και ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να πάρει αίμα. Είναι αρνητικός τύπος αίματος. Μετά ψάχναμε αίμα όλο το πρωί και το βράδυ. Κανείς μας δεν είχε αυτή την ομάδα, μόνο η μαμά του Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς.

Εκείνη η γυναίκα πήγε αμέσως μαζί μας για να δώσει αίμα, αλλά για κάποιους διαδικαστικούς λόγους δεν μπόρεσε. Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι κάλεσαν τον Ερυθρό Σταυρό. Επειδή είμαι πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Σερβίας και τηλεφώνησα αμέσως στον Γενικό Γραμματέα τους και μέσα σε δύο ώρες λάβαμε επαρκείς ποσότητες αίματος για να γίνει το χειρουργείο».



Πολίτης από τη Βοσνία θέλει να δώσει το νεφρό του

Στην διάρκεια της τελετής για την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας και τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε ότι υπάρχει Βόσνιος πολίτης που θέλει να δώσει το νεφρό του στον μπασκετμπολίστα.

«Ο Αζρούντιν Ρέντζοβ, ένας Βόσνιος από τη Ζένιτσα προσέφερε ένα νεφρό στον Σίμανιτς» είπε ο Σέρβος πρόεδρος. Ο Σίμανιτς φυσικά μπορεί να ζήσει με ένα νεφρό αλλά θα είναι δύσκολο να παίξει ξανά μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο και ήδη έχει αρχίσει την αναζήτηση δότη.



Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα - Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

«Σε κανέναν κουβέντα παιδιά» - Νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης