US Open, Μασάροβα - Σάκκαρη 2-0: Αποκλεισμός από τον 1ο γύρο στη Νέα Υόρκη

US Open, Μασάροβα - Σάκκαρη 2-0: Αποκλεισμός από τον 1ο γύρο στη Νέα Υόρκη

Mετά το Roland Garros και το Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο και στο US Open, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεμπέκα Μασάροβα με 2-0 (6-4, 6-4)

Sakkari2
Η κακή παρουσία για τη Μαρία Σάκκαρη στα Grand Slam για το 2023 ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη και το US Open. Η 28χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε από την Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μασάροβα με 6-4, 6-4 αποχαιρετώντας από τον 1ο γύρο τη διοργάνωση.

Μετά την πορεία μέχρι τον 3ο γύρο στο Αυστραλιανό Όπεν η Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο τόσο στο γαλλικό Όπεν, όσο και στο Wimbledon. Το κακό τρίτωσε για τη Σάκκαρη στη Νέα Υόρκη, απέναντι στην 24χρονη Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μασάροβα, Νο.71 στην παγκόσμια κατάταξη, που παίζει για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο αμερικανικό slam.



Κλείσιμο
H Σάκκαρη αν και προηγήθηκε 4-1 στο 1ο σετ, είδε την αντίπαλό της με πέντε στη σειρά game να το κατακτά. Στο 2ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια εμφανίστηκε χωρίς ψυχολογία, με τέσσερα δικά της άστοχα χτυπήματα έδωσε στην αντίπαλό της το break για το 4-3 και από εκεί και μετά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση. Η Μασάροβα χωρίς να εντυπωσιάσει, είχε την ουσία, με τρία break σε ισάριθμες ευκαιρίες γύρισε το 1ο σετ και μετά είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Από το 4-1 στο 0-1 η Σάκκαρη
Με δύο winners και δύο άσους η Σάκκαρη κατέκτησε το εναρκτήριο game του αγώνα. Η Μασάροβα κράτησε με σχετική ευκολία κράτησε το δικό της service game για το 1-1.

Η Σάκκαρη έφθασε σε δεύτερο διαδοχικό love game (2-1) και στο επόμενο game έφθασε πρώτη σε break. Η Ισπανίδα προηγήθηκε 30-0 και 40-30, δεν μπόρεσε σε δύο αβαντάζ να τελειώσει το game και το πλήρωσε, η Σάκκαρη δημιούργησε break points και στη δεύτερη ευκαιρία έκανε το 3-1.

Σε ένα game όπου όλοι οι πόντοι προήλθαν από λάθη η Σάκκαρη διατήρησε το σερβίς της για το 4-1. Όμως η Μασάροβα έβγαλε αντίδραση. Μείωσε εύκολα σε 4-2 και μετά εκμεταλλευόμενη τα λάθη από τη Σάκκαρη επέστρεψε για τα καλά στο σετ.

Στο 7ο game η Σάκκαρη με winner έκανε το 15-0, όμως με τέσσερα άστοχα χτυπήματα, τα τρία με το φόρχαντ η Ισπανίδα έκανε το break, μειώνοντας σε 4-3. Στο επόμενο game η Μασάροβα προηγήθηκε με 40-0, η Σάκκαρη βρέθηκε στο break point, όμως η Ισπανίδα διατήρησε το σερβίς της για το 4-4.

Και σαν μην έφθανε αυτό η Μασάροβα φθάνοντας στο 2ο break σε ισάριθμες ευκαιρίες, προσπέρασε με 5-4 και σέρβιρε για το σετ. Προηγήθηκε με 30-0 και 40-30 και με άσο το κατέκτησε με 6-4 σε 48 λεπτά.

Ενα break έκλεισε το ματς
Οι παίκτριες δεν είχαν προβλήματα στο πρώτο service game στο 2ο σετ. Στο 3ο game η Σάκκαρη από το 15-30 με δύο winners και χαμένο χτύπημα από τη Μασάροβα κράτησε το σερβίς της για το 2-1.

Η Σάκκαρη προηγήθηκε 0-30, όμως η Μασάροβα με διαδοχικούς πόντους διατήρησε το σερβίς τη για το 2-2. Χωρίς κίνδυνο break κύλησαν τα δύο επόμενα games για το 3-3, όμως στο 7ο game η Σάκκαρη με τέσσερα διαδοχικά λάθη υπέστη break, με τη Μασάροβα να προηγείται με 4-3.

Η Ισπανίδα με love game πήρε προβάδισμα με 5-3, με τη Σάκκαρη να μειώνει σε 5-4 και να έχει μια τελευταία ευκαιρία στο σερβίς της αντιπάλου του. Ομως η Μασάροβα προηγήθηκε 40-15, έχασε το 1ο match point, όμως με backhand winner έφθασε στην τελική επικράτηση με 6-4, 6-4.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα στον Ασπρόπυργο

Βίντεο: Αξιωματικοί του Λιμενικού αρπάζουν παιδί, του κάνουν ΚΑΡΠΑ και το επαναφέρουν στη ζωή!

Κακοκαιρία στην Ισπανία: Πτήση τρόμου προς της Μαγιόρκα με ισχυρές αναταράξεις εν μέσω καταιγίδας - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης