Βαθμολογία UEFA: Ιστορική βραδιά για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, χαμόγελα για την Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Ιστορική βραδιά για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, χαμόγελα για την Ελλάδα

Η «μάχη» της ΑΕΚ με την Ντινάμο αλλά και εκείνη του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ, θα είναι καθοριστικές στην έκβαση της άτυπης μονομαχίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία στην βαθμολογία της UEFA

Collage_Maker-16-Aug-2023-03-35-AM-2912
Το σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αλλά και η προοπτική του Παναθηναϊκού δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να ελπίζει και πάλι! Οι κιτρινόμαυροι του Ματίας Αλμέιδα επικράτησαν με 2-1 στην Κροατία και έβαλαν βάσεις πρόκρισης στα play off του Champions League ενόψει του επαναληπτικού το προσεχές Σάββατο στην OPAP Arena.

Όπως έχει σημειωθεί από την ημέρα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού γύρου, η κόντρα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και εκείνη του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ, θα είναι καθοριστικές στην έκβαση της άτυπης μονομαχίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία στην βαθμολογία της UEFA.

Η νίκη της ΑΕΚ στο «Μάξιμιρ» διατήρησε την Ελλάδα στην 19η θέση, προσφέροντάς της 200 βαθμούς και την έστειλε στους 21925. Από την πλευρά τους, οι Κροάτες έμειναν στην 20η θέση και στους 21525 βαθμούς, 400, δηλαδή, λιγότερους από τη χώρα μας. Μάλιστα, είδαν την Πολωνία μετά την επικράτηση της Ράκοφ στην Κύπρο επί του Άρη Λεμεσού, να παραμένουν μεν στην 21η θέση, αλλά να φτάνουν σε απόσταση μόλις 25 βαθμών από την Κροατία και συγκεκριμένα στους 21500.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, μπορεί η ιστορική πρόκριση των πράσινων να μην προσφέρει στην βαθμολογία της Ελλάδας κάτι απόψε το βράδυ, ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει δύο επιπλέον παιχνίδια στο πλαίσιο των play off του Champions League κόντρα στην Μπράγκα. Σε αυτά το τριφύλλι, θα έχει την δυνατότητα να αυξήσει τη συγκομιδή της χώρας μας το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις χώρες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η Τσεχία είχε ως εκπρόσωπο στην αποψινή βραδιά την Σπάρτα Πράγας η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κοπεγχάγη (3-3 μετά το τέλος της παράτασης) με τους Δανούς να παίρνουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Με τους 125 επιπλέον βαθμούς, οι Τσέχοι παρέμειναν στην 18η θέση με 23675 βαθμούς.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Οι χούλιγκαν στη φυλακή, οι ομάδες προ των ευθυνών τους - Τι θα πει ο Μητσοτάκης σε Τσέφεριν και τους «4» μεγάλους

Ουκρανία: «Παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ;» - Γελοία πρόταση, απαντά το Κίεβο

Σεν Τροπέ: Πλούσιος Ιταλός έφαγε «κατσάδα» από σερβιτόρο επειδή «άφησε μόνο 500 ευρώ φιλοδώρημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης