H κορυφαία τενίστρια της Ουκρανίας μιλά για τη ζωή στη χώρα: «Ο πόλεμος μας δίδαξε να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο»

H κορυφαία τενίστρια της Ουκρανίας μιλά για τη ζωή στη χώρα: «Ο πόλεμος μας δίδαξε να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο»

Η Ελίνα Σβιτολίνα εξήγησε γιατί δεν δίνει το χέρι της σε τενίστριες από τη Ρωσία και την Λευκορωσία

svitolina
Η Ελίνα Σβιτολίνα είναι η κορυφαία τενίστρια της Ουκρανίας.

Έχει φτάσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κερδίσει 17 τίτλους ενώ το 2020 κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελίνα Σβιτολίνα που πριν από λίγες ημέρες έπαιξε στον ημιτελικό του Wimbledon, στον πρώτο της σε Grand Slam, από την ημέρα που έγινε μητέρα, έχει αναπτύξει από την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα της έντονη δράση σε όλο τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση για τις θέσεις της Ουκρανίας.



Είναι σε επαφή με τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αφιερώνει πολύ χρόνο για την πατρίδα της αν και δεν μένει σε αυτή, και συνεχίζει να παίζει τένις.

Η Ελίνα Σβιτολίνα μίλησε στο περιοδικό Harper's Bazaar για την ζωή στην Ουκρανία ενώ εξήγησε γιατί δεν δίνει το χέρι της μετά τα παιχνίδια σε τενίστριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.


Κλείσιμο

«Για μένα είναι λυπηρό και απογοητευτικό που ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Είναι προφανές το γιατί δεν μπορώ να δίνω το χέρι μου σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες παίκτριες, όταν έχω τόσους πολλούς φίλους αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, που πολεμούν για την Ουκρανία.

Μπορείτε να φανταστείτε να με βλέπουν να αγωνίζομαι στο Wimbledon και να δίνω το χέρι μου σα να μην συμβαίνει τίποτα; Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μερικές φορές είναι αδύνατο να κρατήσεις την πολιτική μακριά από τον αθλητισμό. Αυτοί οι αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα τους και εγώ τη δική μου. Γι' αυτό και η θέση μου πρέπει να είναι σαφής» είπε αρχικά η 28χρονη που γεννήθηκε στην Οδησσό.

Η Σβιτολίνα που εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει κυρία Μονφίνς μίλησε και για τον πόλεμο και αυτά που μαθαίνει από φίλους στη χώρα της: «Είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι συνέχεια. Παίρνω συνέχεια μηνύματα από φίλους στην Ουκρανία και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσπαθήσω να απομονωθώ όσο γίνεται περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως, αυτό σου δίνει και μια οπτική για το τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Αν σε ένα παιχνίδι έχω μια δύσκολη στιγμή, σκέφτομαι τι περνάει ο κόσμος της Ουκρανίας και δεν μπορώ να παραπονεθώ. Είμαι τυχερή, μπορώ να αφοσιωθώ σ' αυτό που αγαπώ, είμαι υγιής και βρίσκομαι ακόμα εδώ. Πολλές γυναίκες από την Ουκρανία με τις οποίες έχω μιλήσει, μου λένε πως έχει αλλάξει η οπτική τους για τη ζωή. Είναι αλήθεια, όλοι οι Ουκρανοί έχουμε αλλάξει. Ο πόλεμος μας δίδαξε να μένουμε στο παρόν, να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να φροντίζουμε περισσότερο την οικογένεια και τους φίλους μας. Νομίζω πως όλοι απολαμβάνουμε κάθε μικρή στιγμή στη ζωή τώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για την Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις - Έρευνα και από τον εισαγγελέα

Κικίλιας για πυρκαγιές: Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από ανθρώπινο χέρι ή εμπρησμό - Δείτε βίντεο

Όπισθεν Στίγκα μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών του και τη στήριξη σε Κασιδιάρη - «Θα τα λύσουμε την άλλη εβδομάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης