Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ εφήβων: Απίθανη ανατροπή και νίκη στην πρεμιέρα στο EuroBasket U18 σε ματς τριών ωρών - Δείτε βίντεο

Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ εφήβων: Απίθανη ανατροπή και νίκη στην πρεμιέρα στο EuroBasket U18 σε ματς τριών ωρών - Δείτε βίντεο

Η Εθνική Ελλάδας γύρισε στο ματς από το 21-1 της 1ης περιόδου και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο EuroBasket U18, επικρατώντας με 88-83 της Ιταλίας

ellada-under18
Η Εθνική ομάδα Εφήβων (U18) πέτυχε μία απίθανη νίκη στην πρεμιέρα του Eurobasket U18. Και έκανε μία επική ανατροπή, απέναντι στην Ιταλία (88-83) σε μία αναμέτρηση που είχε διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8xq23bylk1)


Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου άργησε αρκετά να... πατήσει το παρκέ. Όταν κατάλαβε που ήταν, το σκορ είχε γίνει 21-1! Με τη γαλανόλευκη να σκοράρει στο μεγαλύτερο κομμάτι της 1ης περιόδου μόνο με βολές! Ξεκίνησε το ματς με 0/10 σουτ εντός παιδιάς, μέχρι που ο Βενιαμίν Αμπόσι σκόραρε για τρεις, 1:59 πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το σκορ σε 24-9.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελλάδα όχι μόνο διαφοροποίησε την άμυνά της, αλλά άρχισε να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι των Ιταλών. Ακόμη και η διακοπή των σχεδόν 40 λεπτών, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του γκαρντ της Ιταλίας, Στέφανο Κόντε και των υδάτων που έπεφταν στο παρκέ, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, δεν πτόησαν την προσπάθεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8y1eswffex)


Πριν τη διακοπή το σκορ ήταν 24-15. Μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο το ιταλικό προβάδισμα χάθηκε (38-38) και στην 3η περίοδο η Εθνική έκανε την τελική αντεπίθεση.

Οι Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (20π. με 6/12 εντός παιδιάς, 4 ριμπ., 3 ασίστ), Λευτέρης Λιοτόπουλος (13π. με 4/13 εντός παιδιάς) θυμήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη ΔΕΚΑ, ενώ ο Βενιαμίν Αμπόσι αποτέλεσε τον έξτρα παράγοντα (10π., 4 ριμπ.). Παράλληλα, σημαντική ήταν η προσφορά του Κομνιανίδη με 8 πόντους, 3 ασίστ, όπως και του Χιτικούδη με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8x66yhhf21)


Η Ελλάδα μπορεί να έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά κέρδισε εκείνη της δημιουργίας, ενώ στο κρίσιμο σημείο είχε τις λύσεις. Από το -20 στην αρχή του αγώνα, βρέθηκε στο +9 (για άλλη μία φορά) τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε (75-66).

Ουσιαστικά, σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα είχε τρέξει ένα επί μέρους 74-45!

Ανατροπή στην... ανατροπή επιχείρησε η Ιταλία

Οι Ιταλοί δεν το παράτησαν. Πίεσαν και έλαβαν δεύτερες ευκαιρίες, με ριμπάουντ, πήγαν το ματς στην επαφή και χάρη στις βολές κατάφεραν να μειώσουν σε 79-74, 2:17 πριν το τέλος. Και έκλεισαν ακόμα περισσότερο την... ψαλίδα, αρχικά με τρίποντο για το 81-78 και μετά (ξανά) με βολές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8wqfkdqa2h)


Ο Σαμοντούροβ μεγάλωσε το προβάδισμα με δίποντο (83-79), η Εθνική έβγαλε την άμυνα και η πρώτη νίκη έγινε γεγονός.

Για την Ιταλία ο Φεράρι μέτρησε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Σαρ πρόσθεσε 21 πόντους, 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-38, 58-54, 88-83

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: «112» σε Μάσαρη, Μαλώνα και Χαράκι στα βορειοανατολικά

Εντυπωσιακό βίντεο από αεροπλάνο δείχνει την έκταση του μετώπου της φωτιάς στη Ρόδο

Βίντεο με εκατοντάδες πυρόπληκτους τουρίστες στο ξενοδοχείο της ανέβασε η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης