Basketball Champions League, Χάποελ-ΑΕΚ 64-55: Άγγιξε μία επική ανατροπή, παίζει... τελικό στο Game 2

Basketball Champions League, Χάποελ-ΑΕΚ 64-55: Άγγιξε μία επική ανατροπή, παίζει... τελικό στο Game 2

Oι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 28-6, με την ΑΕΚ να επιχειρεί μία επική ανατροπή, αλλά η Χάποελ πήρε τη νίκη - Τη Μεγάλη Τετάρτη (17:30) το Game 2, η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη για να γυρίσει η σειρά στο Ισραήλ για το τελευταίο ματς

AEKBC
Η ΑΕΚ έδειξε πολλά πρόσωπα στο Game 1 απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (64-55). Το χείριστο της 1ης περιόδου έμοιαζε να κρίνει από νωρίς το νικητή. Η ΑΕΚ του BCL είναι μία αποφασιστική ομάδα.

Επιχείρησε και πέτυχε να κάνει μία επική ανατροπή. Απο το -22, έφτασε στο -2, αλλά δεν είχε δυνάμεις για το... θαύμα. Έχασε το πρώτο ματς και πλέον στο Game 2 στα Άνω Λιόσια, τη Μεγάλη Τετάρτη (17:30) καλείται να νικήσει για να μείνει ζωντανή.

Ο Σπίντι Σμιθ διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της ΑΕΚ με 20 πόντους, η Χάποελ κατέγραψε 12 κλεψίματα (!), ενώ η ΑΕΚ είδε τους Πιερ Οριόλα και Μπράιντον Λαμάρ να μένουν στο... μηδέν! Σε αυτό προσθέστε τα 17 λάθη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cro8j5glxaeh)


Το ματς
Ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο για την ΑΕΚ. Και μία αχτίδα ελπίδας στο δεύτερο. Η Χάποελ διέλυσε, χωρίς καμία αμφιβολία, την Ένωση. Το σκορ μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά... μαρτυράει τι ακριβώς έγινε στο παρκέ: 26-6!

Κλείσιμο
Με τους Ισραηλινούς να τρέχουν ένα απίθανο σερί 21-0, μετά το 6-5 με το οποίο προηγήθηκε η «Βασίλισσα». Και στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου το έφτασαν μέχρι το 23-0. Τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν οι Σπίντι Σμιθ με 8 και ο Λιβάι Ράντολφ με 10 πόντους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cro6igcpwnoh)


Σε εκείνο το σημείο τίποτα δεν πήγαινε καλά για την ΑΕΚ: 0/6 τρίποντα, 11 λάθη και το σημαντικότερο, καμία διάθεση για άμυνα. Όπως έχει συμβεί και σε άλλα ματς της ΑΕΚ, έτσι και σε αυτό, έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο Ηλίας Καντζούρης άλλαξε πολλές φορές τη πεντάδα του. Βρήκε λύση σε αυτή που είχε τους Παπαδάκη και Μάιλς. Και μετά η επιστροφή του Γιάνκοβιτς έδεσε ακόμα περισσότερο την υπεράσπιση του καλαθιού.

Τα απανωτά τους τρίποντα, σε συνδυασμό με την εμφάνιση της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να κάνει το δικό της σερί (11-0). Και να μειώσει τη διαφορά στους 11 (38-17).

Η Χάποελ... κόλλησε απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ, έμεινε δίχως πόντο για μεγάλο διάστημα και έχασε το σημαντικό της όπλο, το μακρινό σουτ. Από το εντυπωσιακό 4/7 της 1ης περιόδου, ξεκίνησε με 0/6 και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 1/8.

Ένα τρίποντο του Γουίλιαμς έφερε την ΑΕΚ μετά από αρκετή ώρα σε μονοψήφια διαφορά, 36-27. Ο γκαρντ της ΑΕΚ συνέχισε να βρίσκει στόχο από μακριά και η Ένωση μείωσε και άλλο (-7, 39-32). Και άλλο (-5, 39-34).

Όσο πολύτιμος ήταν ο Γουίλιαμς στην επίθεση, άλλο τόσο ήταν ο Φλιώνης στην άμυνα. Ακόμη και στο σημείο που η Χάποελ βρήκε τη λύση στην επίθεση, η ΑΕΚ δεν σάστισε. Είχε ήδη επιστρέψει από το -22.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cro7npj8balt)


Βέβαια, στο φινάλε του δεκαλέπτου το τρίποντο του Μπράντον Μπράουν, αλλά και οι δύο απανωτές τάπες του Χάνκινς έβαλαν γρίφους στην ΑΕΚ.

Από το -22 στην αρχή της 2ης, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στο -4 (46-45) με δίποντο του Γιάνκοβιτς, προτού ο Καντίμ Κάρινγκτον σημειώσει τρίποντο για το 49-45.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε κατάσταση ακόμη και να προηγηθεί, για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά στο κρίσιμο σημείο, είτε η επίθεση ήταν κακή, είτε έκαναν την εμφάνισή τους τα λάθη. Με αποτέλεσμα η Χάποελ να βρίσκει πόντους δίχως κόπο (56-50, 5:07 πριν το τέλος).

Ο Μίτσελ έδωσε πνοή στην ΑΕΚ. Και κίνητρο. Απέναντι στον παίκτη του μήνα, Ζακ Χάνκινς: Καλάθι και φάουλ και 56-53. Στο κρίσιμο σημείο του αγώνα η ΑΕΚ έμοιαζε να... πάγωσε. Ένα σερί 6-0 των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με τα λάθη της Ένωσης, έδωσαν το πάνω χέρι στη Χάποελ.

Όμως ο Σπίντι Σμιθ δεν είχε διάθεση να χάσει το ματς: Από τα χέρια του ήρθαν 6 πόντοι και μία ασίστ, από το 56-53, μέχρι το 64-55.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Θα μπορούσε να έχει κριθεί στο 1ο δεκάλεπτο, με το +22, αλλά τελικά κρίθηκε στο 56-53 και το σερί 7-0 των Ισραηλινών.

Ο MVP: Ο Σπίντι Σμιθ είχε 20 πόντους με 4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/5 βολές, μαζί με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 29:21.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μάρεκς Μέγερις είχε 7 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 μπλοκ. Ενώ ο Καντίν Κάρινγκτον έχει βάλει το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα, το τρίποντο στη λήξη της 3ης που κάνει το σκορ 49-45.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Πιερ Οριόλα και ο Μπράιντον Λεμάρ είχαν μαζί 0/10 σουτ και φυσικά τελείωσαν το ματς δίχως πόντο και 7 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 λάθη της ΑΕΚ και τα 12 κλεψίματα της Χάποελ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ εμφανίστηκε ανέτοιμη. Σχεδόν χωρίς σφυγμό. Κατάφερε να γυρίσει το ματς, με απίθανη άμυνα, αλλά στο τέλος δεν είχε τις λύσεις που διέθετε η Χάποελ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-6, 36-24, 49-45, 64-55

Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ 1-0
Game 1 Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ 64-55
Game 2 ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ (12/4, 17:30)
Game 3 Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ (19/4, 19:00)*
*Αν χρειαστεί.

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 5,5 μονάδες η «ψαλίδα» στην εκτίμηση ψήφου, στο 35% η Νέα Δημοκρατία

Αιχμή Τσίπρα για Ανδρουλάκη και πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» - Στήριξη στον Ραγκούση

Συνομιλία Δένδια - Μπλίνκεν στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης