Αντρέι Στογιάκοβιτς για τον πατέρα του: «Δεν μπορεί να κουνηθεί όπως παλιά, θα τον κέρδιζα 11-3»

Αντρέι Στογιάκοβιτς για τον πατέρα του: «Δεν μπορεί να κουνηθεί όπως παλιά, θα τον κέρδιζα 11-3»

Ο Αντρέι είναι γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς και της Αλέκας Καμηλά και παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ

PETRAZ
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς γεννήθηκε πριν από 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στις ΗΠΑ όπου αγάπησε το μπάσκετ και πως να μην το αγαπήσει αφού είναι γιος του πρωταθλητή NBA Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Ο Πέτζα όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ γνώρισε την Αλέκα Καμηλά και ο Αντρέι είναι καρπός του έρωτά τους. Ο 18χρονος shooting guard, ύψους 2,01μ σπουδάζει και παίζει μπάσκετ στην Καλιφόρνια και στο κολέγιο του Stanford.

Andrej Stojakovic talks Mc Donalds All American, Peja Stojakovic, and only playing AAU one year 😳


Κλείσιμο
Το όνομα του έχει αρχίσει να συζητιέται στους κύκλους του μπάσκετ και θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο. Ο Αντρέι που πρόσφατα συμμετείχε στο McDonald’s All-American Game παρακολουθεί το μπάσκετ στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και σε συνέντευξη που έδωσε σημείωσε ότι τώρα κέρδιζε τον Πέτζα.




Ο Αντρέι εξηγεί πως ερωτεύτηκε το μπάσκετ: «Είχα δίπλα μου ανθρώπους που μπορούσα να εμπιστευτώ, οι οποίοι δεν μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, αλλά αυτό που ήταν το καλύτερο για μένα. Μεγαλώνοντας πάντα στο σπίτι υπήρχε μια μπάλα του μπάσκετ, αλλά μόνο όταν ξεκίνησε η πανδημία άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά. Δεν είχα τίποτα να κάνω, δεν υπήρχε σχολείο και απλά έπαιζα στην αυλή μου με τον πατέρα μου. Έτσι ερωτεύτηκα το άθλημα.



Από τότε δουλεύω όσο το δυνατόν πιο σκληρά κι έχω φθάσει στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Είμαι σούπερ ευγνώμων στον πατέρα μου για την βοήθεια του και σε όλους τους ανθρώπους που μου στάθηκαν στην πορεία μου. Ήταν ειλικρινείς μαζί μου και χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ».

Οι συγκρίσεις με τον πατέρα του που έπαιξε στους Κινγκς, στους Πέισερς, στους Μάβερικς, στους Χόρνετς και στους Ράπτορς έχουν ήδη αρχίσει αλλά ο 18χρονος έβαλε τα πράγματα στην θέση τους: «Τώρα θα τον νικούσα, γιατί δεν μπορεί να κουνηθεί όπως παλιά. Το σκορ θα ήταν 11-3 ή 11-4. Ακόμα μπορεί να σουτάρει καλά, το «κλειδί» είναι να μην βάλει το πρώτο σουτ. Αν έχει αυτός πρώτος την μπάλα και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Αλλά νομίζω ότι εκεί που θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα ήταν ένας διαγωνισμός στα σουτ. Εκεί το θέμα θα γινόταν περίπλοκο, γιατί μπορεί να ζεσταθεί και μετά θα πρέπει να είμαι τέλειος στον επόμενο γύρο για να τον νικήσω. Σε αυτό το κομμάτι, έχουν υπάρξει κάποιες ήττες»

Για την Ελλάδα και τιον Ολυμπιακό είπε: «Ο πατέρας μου, μου έχει διηγηθεί την πορεία του στην Ευρώπη, αλλά λόγω της διαφοράς ώρας, δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσει ολόκληρα παιχνίδια. Παρακολουθώ, όμως, την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που οι Ελληνικές και οι Σερβικές ομάδες τα πηγαίνουν καλά στην Ευρωλίγκα και είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ αυτές τις δύο χώρες»



Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Ο 34χρονος γιος δολοφόνησε με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι την 71χρονη μητέρα του

Ελένη Μενεγάκη: «Ζητώ συγγνώμη από τη Νατάσα Θεοδωρίδου, δεν το ήξερα»

ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία έγινε επισήμως το 31ο μέλος - «Αντίμετρα» ετοιμάζει η Μόσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης