Ναβρατίλοβα: Διαφωνεί με την υποψηφιότητα της τρανς κολυμβήτριας

Ναβρατίλοβα: Διαφωνεί με την υποψηφιότητα της τρανς κολυμβήτριας

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία της με την υποψηφιότητα της Λία Τόμας για το βραβείο «γυναίκα της χρονιάς» στο NCAA

li_tomas
Την αντίδραση της Μαρτίνας Ναβρατίλοβα προκάλεσε η υποψηφιότητα της Λία Τόμας για το βραβείο γυναίκα της χρονιάς της Εθνικής Κολεγιακής Αθλητικής Ένωσης.

Πριν απο λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η νεαρή τρανς κολυμβήτρια που ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σπουδές της προτάθηκε από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για το σχετικό βραβείο του NCAA.

Η Λία Τόμας που ξεκίνησε το 2018 να κολυμπάει ως άνδρας στους κολεγιακούς αγώνες και το 2020 ως τρανς μαζί με τις γυναίκες έχει σηκώσει εδώ και μήνες πολύ θόρυβο γύρω από το όνομα της αφού σημειώνει και επιτυχίες μέσα στην πισίνα.


Κλείσιμο

Η θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα διαφωνεί με την υποψηφιότητα της Τόμας και με tweet της ρωτά: «Δεν υπάρχουν αρκετές υπέροχες βιολογικές γυναίκες αθλήτριες, NCAA; Τι συμβαίνει με σένα;».

Η Ναβρατίλοβα είχε μιλήσει από τον Μάρτιο για το πλεονέκτημα της Τόμας έναντι των άλλων γυναικών και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνει μια ξεχωριστή κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν οι τρανς αθλητές.






Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη στη Ρούλα- Πήγε να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα και την άφησε τετραπληγική

Το μοιραίο λάθος του 15χρονου - Έκανε όπισθεν στην Εθνική γιατί έχασε την έξοδο προς το σπίτι

Συμφωνία 30 δισ. δολαρίων μεταξύ Πενταγώνου και Lockheed για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης