Ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι η πρώτη μεταγραφή του «γκουρού» Σαρτόρι στη Μπολόνια

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι η πρώτη μεταγραφή του «γκουρού» Σαρτόρι στη Μπολόνια

Ο τεχνικός διευθυντής που δημιούργησε την πανίσχυρη Αταλάντα, επέλεξε πρώτο τον Έλληνα αμυντικό στη νέα του ομάδα

befunky-collage
Ο Μπάμπης Λυκογιάννης θα σταματήσει κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο και θα καταγραφεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό. Κι αυτό θα το πετύχει αθόρυβα και με συνέπεια, κάτι που αντιπροσωπεύει απόλυτα το χαρακτήρα του. Ο Έλληνας αριστερός μπακ μετακινήθηκε από την Κάλιαρι στην Μπολόνια υπογράφοντας συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, το οποίο εάν εξαντλήσει θα κλείσει συνεχόμενη και «γεμάτη» δεκαετία στην Ευρώπη: 2,5 χρόνια στη Στουρμ Γκρατς, 4,5 στην Σαρδηνία και πλέον ξεκινάει μια νέα περιπέτεια στην πρωτεύουσα της επαρχίας Εμίλια Ρομάνια.

Όμως αυτή η μετακίνηση είναι η κορυφαία, ανάμεσα σε όλες εκείνες τις φορές που ο 28χρονος άλλαξε σύλλογο. Από τον Ολυμπιακό όπου έκανε ντεμπούτο στα 18 τον Ιανουάριο του 2012 και τους δανεισμούς σε Εργοτέλη, Λεβαδειακό, μέχρι τη Στουρμ και την Κάλιαρι, ο «Λύκος» ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, την οποία συνεχίζει και στη Μπολόνια. Απομένει η καθιέρωση στην εθνική Ελλάδας, όπου δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που του αξίζουν, όσο κι αν είναι γεγονός ότι στη θέση του υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η συμφωνία; Κατ΄αρχάς, μιας και μιλάμε για επαγγελματίες, γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Ο Θεόφιλος Καρασαββίδης, μάνατζερ αλλά και φίλος, συνοδοιπόρος του Λυκογιάννη από τότε που διέπρεπε στα πρωταθλήματα υποδομής, έκλεισε το ιδανικό deal για τον πελάτη του. Εάν εξαντλήσει το συμβόλαιό του, ο «Λύκος» θα φύγει το 2025 από τη Μπολόνια έχοντας γίνει πλουσιότερος κατά 3.000.000 ευρώ.

Όμως, αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο, είναι η αναγνώριση την οποία απολαμβάνει πλέον σε όλη τη Serie A. Αυτή η μεταγραφή εκτοξεύει τη φήμη του αριστεροπόδαρου Έλληνα στα ύψη για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Είναι η πρώτη του Τζοβάνι Σαρτόρι ως τεχνικού διευθυντή της Μπολόνια! Ο 65χρονος Μιλανέζος θεωρείται ως ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης Αταλάντα, της οποίας υπήρξε τεχνικός διευθυντής από το 2014 έως το 2022, παλαιότερος δηλαδή και από τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι που ανέλαβε το 2016. Με αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών όπως ο Κουλουσέφσκι, ο Πέπου Γκόμες, ο Φρανκ Κεσί, ο Ντε Ρόον, ο Τζιμσίτι, ο Παλομίνο, ο Καστάνιε, ο Γκόσενς, ο Χάτεμπουρ, ο Μαϊνόφσκι και ο Κούπμαϊνερς δημιούργησε υπεραξίες οι οποίες υπολογίζονται στα 350.000.000 ευρώ στα οκτώ χρόνια παραμονής του στο Μπέργκαμο. Ο άνθρωπος ξέρει! Σημειολογικά και μόνο, ο Λυκογιάννης θα πρέπει να το έχει έντονα γράμματα στο βιογραφικό του, ότι υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που απέκτησε ο Σαρτόρι, μόλις ανέλαβε την Μπολόνια!

Ο «γκουρού» των τεχνικών διευθυντών στην Ιταλία είχε αναπτύξει εδώ και χρόνια φιλική σχέση με τον Καρασαββίδη και παρακολουθούσε τον Λυκογιάννη όσο αγωνιζόταν στην Κάλιαρι. Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν τον Ιούνιο, λίγες ημέρες αφότου προσελήφθη ο νέος τεχνικός διευθυντής και η πλευρά Λυκογιάννη ήταν από την αρχή «ζεστή». Απέρριψε προτάσεις από Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία και μία από Γαλλία και κατέληξε χωρίς ενδοιασμούς στην απόφαση να μετακομίσει ο παίκτης από το ιταλικό νότο στο βορρά.

Εκτός από τον Σαρτόρι, σημαντικό ρόλο έπαιξε ασφαλώς η παρουσία του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς στον πάγκο της ομάδας και φυσικά οι άρτιες εγκαταστάσεις στο Καστελντέμπολε. Εκεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, έκλεισε η μεταγραφή ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στη διάρκεια της προετοιμασίας στο μαγευτικό Πιντσόλο.


Όσο για τον Καρασαββίδη, μόλις λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι του στην Ιταλία για τις υπογραφές με τη Μπολόνια, ολοκλήρωσε και το super deal των 3.500.000 του Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Στουτγκάρδη. Αναμφίβολα ένα «καυτό» και άκρως αποδοτικό καλοκαίρι για τον Έλληνα agent που συνεργάζεται με το μεγάλο αγγλικό γραφείο World in Motion.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης