Οκουλάγια: Απεβίωσε στα 46 ο Γερμανός μπασκετμπολίστας

Οκουλάγια: Απεβίωσε στα 46 ο Γερμανός μπασκετμπολίστας

Όπως μετέδωσε το "BIG Deutschland", ο θρύλος του μπάσκετ της Γερμανίας, Αντεμόλα Οκουλάγια, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 46 ετών - Είχε βγει νικητής από μάχη με τον καρκίνο

okoylagia
Βαρύ πένθος στο γερμανικό μπάσκετ. Ο παλαίμαχος ψηλός, Αντεμόλα Οκουλάγια, «έφυγε» από την ζωή στα 46 του χρόνια, δίχως να είναι ακόμη γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον θώρακα αλλά το 2009 βγήκε νικητής. Άφησε πίσω του την σύζυγο του και δυο παιδιά. 

Ο Οκουλάγια, ο οποίος υπήρξε 172 φορές διεθνής με την Εθνική Γερμανίας και για αρκετά χρόνια αρχηγός της ομάδας, είχε πανηγυρίσει με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Επί σειρά ετών ήταν συνοδοιπόρος του Ντιρκ Νοβίτσκι, έχοντας αγωνιστεί στα Eurobasket των ετών 1995, 1997, 1999 και 2001, καθώς και στο Παγκόσμιο του 2006 στην Ιαπωνία.



Κλείσιμο
Σε συλλογικό επίπεδο, ο ύψους 2.06μ. φόργουορντ έκανε καριέρα σε Άλμπα Βερολίνου, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Μπενετόν Τρεβίζο, Βαλένθια, Χίμκι, Μπάμπεργκ, Κολωνία και Αλικάντε. Στην Euroleague είχε κατά μέσο όρο 11.2 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 53 αγώνες.



Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010 κι έκτοτε εργάστηκε ως αναλυτής αγώνων αλλά κυριότερα ως ατζέντης παικτών, με κορυφαία ονόματα όπως ο Ντένις Σρέντερ και ο Ντάνιελ Τάις στο πελατολόγιο του.



Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: Μην ξεχνάτε την ανοιχτή πληγή της διχοτόμησης της Κύπρου


Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την «Eλληνική PISA»


Η Ελισάβετ κατέβηκε στο Μετρό και πλήρωσε με κάρτα απεριορίστων διαδρομών - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης