Premier League, Έβερτον – Άστον Βίλα 0-1: Ο Τζέραρντ έξυσε κι άλλο τις πληγές των «ζαχαρωτών»

Premier League, Έβερτον – Άστον Βίλα 0-1: Ο Τζέραρντ έξυσε κι άλλο τις πληγές των «ζαχαρωτών»

Με γκολ του Μπουεντία στο φινάλε του πρώτου μέρους η Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ πέρασε με το 1-0 από το «Γκούντισον Παρκ» κόβωντας τον αέρα των «ζαχαρωτών» που ήθελαν νέο ξεκίνημα στην Premier League με τον Ντάνκαν Φέργκιουσον

AstonVilla
Η Βίλα μετά την ισοπαλία (2-2) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακόμα κι αν ο Φιλίπε Κουτίνιο στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα, κατάφερε να πάρει το πρώτο «τρίποντο» μετά από τις 14 του Δεκέμβρη.

Δίχως νίκη στο πρωτάθλημα από τις 6/12 παρέμεινε η Έβερτον που προφανώς αντιμετωπίζει πλέον κινδύνους στα χαμηλά και αγχώνεται για τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcab5slax89-sf)


«Χτύπησε» στο κατάλληλο σημείο
Η Άστον Βίλα σκόραρε στο καλύτερο σημείο για εκείνη και στο χειρότερο για την Έβερτον. Με τον Λούκας Ντιν να επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Γκούντισον Παρκ» και να χειροκροτείται θερμά, αλλά και τον Ντάνκαν Φέργκιουσον να κάνει νέο ντεμπούτο ως υπηρεσιακός κόουτς στον πάγκο των «ζαχαρωτών», το ματς ήταν αρκετά δυνατό και αμφίρροπο.

Οι «χωριάτες» έδειξαν ένα μεγαλύτερο ποσοστό επιθετικών προθέσεων, απειλώντας απειλώντας αρχικά στο 13' με ένα χαμηλό σουτ του Μπουέντια.

Η Έβερτον που σε αντίθεση με την εποχή του Μπενίτεθ έδειξε σημάδια έντασης και πίεσης, στο 28' θα μπορούσε να έχει προηγηθεί αν ο Ντουκουρέ δεν έκανε κάκιστη πάσα προς τον Ριτσάρλισον αντί να τον βγάλει μόνο του κόντρα στον Μαρτίνες. Κι αφού στο 45' + 1' ο Πίκφορντ απέκρουσε την κεφαλιά του Κουτίνιο, από την εκτέλεση κόρνερ του Ντιν ο Μπουέντια με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τη Βίλα!

Κλείσιμο
Κράτησε η Βίλα, έφυγε με χαμόγελο ο Τζέραρντ
Ο Ντάνκαν Φέργκιουσον στο δεύτερο μέρος πέρασε πολύ νωρίς στο παιχνίδι τον Άλαν για το χώρο του κέντρου και τον Γκόρντον για το δεξί «φτερό» ώστε να βοηθήσει με τα γεμίσματά του και τις ατομικές ενέργειες στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων για τα καρέ του Μαρτίνες.

Ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο η Έβερτον, ο Ριτσάρλισον στο 57' αστόχησε σε πολύ καλή κεφαλιά και παράλληλα η Βίλα μπορούσε πλέον να βρει περισσότερους χώρους να τρέξει. Όμως, δεν είχε την συγκέντρωση και τις σωστές επιλογές.

Στο 66' ο Κάλβερτ – Λιούιν έκανε κακή προβολή μπροστά από την εστία των «χωριατών» και η Έβερτον είχε πλέον το πάνω χέρι στο ματς κυνηγώντας την ισοφάριση. Ο Κουτίνιο δεν φάνηκε καθόλου στο ματς και στο 73' έγινε αλλαγή με τον Τσικουεμέκα, όμως δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι και οι «χωριάτες» έφυγαν νικητές από το Μέρσεϊσαϊντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Γκόντφρεϊ, Τάουνσεντ (56' Γκόρντον), Ντουκουρέ (65' Ονιάγκο), Αντρέ Γκόμες (51' Άλαν), Γκρέι, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ – Λιούιν

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κονσά, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουεντία (90' + 1' Χάους), Γουότκινς (79' Ινγκς), Κουτίνιο (74' Τσικουεμέκα)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 21/1
Γουότφορντ-Νόριτς 0-3 (51’, 74’ Σάρτζεντ - 90’+2’ αυτ. Κούτσκα)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcasjay89ex-sf)


Σάββατο, 22/1
Έβερτον-Άστον Βίλα 0-1 (45’+3’ Μπουέντια)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcab5slax89-sf)


Λιντς-Νιούκαστλ (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Μπρέντφορντ-Γουλβς (17:00)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 23/1
Άρσεναλ-Μπέρνλι (16:00)
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (16:00)
Λέστερ-Μπράιτον (16:00)
Τσέλσι-Τότεναμ (18:30)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης