Europa League, Άντβερπ-Ολυμπιακός 1-0: Κακή βραδιά και ήττα χωρίς κόστος - Δείτε το γκολ

Europa League, Άντβερπ-Ολυμπιακός 1-0: Κακή βραδιά και ήττα χωρίς κόστος - Δείτε το γκολ

O Oλυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Βέλγιο, έχασε 1-0 από την Αντβέρπ και πλέον συνεχίζει από τον... δύσκολο δρόμο του Europa League, περιμένοντας στην κλήρωση της Δευτέρας αντίπαλο από το Champions League! Η σούπερ εμφάνιση του Βατσλίκ το μόνο κέρδος της βραδιάς για τους Πειραιώτες

5454939
Ο  Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (1-0) από την Αντβέρπ στο Βέλγιο και έμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου του στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερό τους παιχνίδι στο γκρουπ και πλέον στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον ενδιάμεσο γύρο, από τον οποίο ο νικητής θα προκριθεί στους «16» του Europa League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgb15zhptbmh-sf)


Έτσι ξεκίνησαν
Ο Μπράιαν Ρίσκε παρέταξε την Αντβέρπ με 4-1-2-1-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπουτέ. Η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά απαρτίστηκε από Μπατάιγ, Αλμέιντα, Ντεζολέιγ και Ντε Λετ. Ο Βερστράτ ήταν ο κόφτης, μπροστά του ήταν οι Ντουόμο - Γκέρκενς. Αριστερά στην επίθεση κινούνταν ο Μπαλικουΐσα, δεξιά ο Μπενσόν και στην κορυφή ο Έγκεσταϊν.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-3-3. Με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, δεξιό μπακ τον Λαλά, αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ και τους Σισέ - Παπασταθόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Μπουχαλάκης είχε το ρόλο του εξαριού, με εσωτερικούς μέσους Μπουχαλάκη - Μ. Καμαρά. Στο δεξί φτερό πήρε θέση ο Ρόνι Λόπες, στο αρστερό ο Ονιεκούρου και στη γραμμή κρούσης ο Τικίνιο.

Ο Μπαλικουΐσα «χτύπησε» στην κόντρα
Η Αντβέρπ πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο 7'. Ο Ντουόμο έκοψε το τακουνάκι του Μαντί Καμαρά, ο Ντεζολέιγ τροφοδότησε τον Μπένσον, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση αρκετά πίσω από τη σέντρα, έδωσε τη μπάλα αριστερά στον Μπαλικουΐσα, ο οποίος αφού απέφυγε τον Παπασταθόπουλο από το οπτικό του πεδίο, σούταρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σισέ. Ο Λαλά είχε προωθηθεί στη φάση που προηγήθηκε του γκολ και ο Εμβιλά που βρέθηκε πίσω για να τον καλύψει, δεν λειτούργησε ιδιαίτερα σωστά.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgaytih0smap-sf)


Η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» καταγράφηκε στο 11', όταν η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από το κόρνερ του Λόπες πέρασε πάνω από το δοκάρι.


Προβληματική εικόνα
Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να μην αντιμετωπίζει το παιχνίδι με τη σοβαρότητα που έπρεπε και στο 22' χρειάστηκε η σημαντική επέμβαση του Βατσλίκ για να γλιτώσει το 2-0 στο κοντινό σουτ του Μπένσον. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποκρούσεις που έχει κάνει με τους «ερυθρόλευκους» ο Τσέχος γκολκίπερ. Τόσο ο Ονιεκούρου όσο και ο Λόπες αδυνατούσαν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Οι ντρίμπλες που έκανε ο Νιγηριανός δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ ο Πορτογάλος έκανε λανθασμένες πάσες ακόμη κι όταν ο συμπαίκτης του ήταν κοντά του.

Ο Μαρτίνς ήταν προβληματισμένος στον πάγκο, σήκωσε τον Αγκιμπού για ζέσταμα μετά το 20λεπτο, αλλά τελικά αποφάσισε να μην κάνει αλλαγή μέχρι να λήξει το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να παράξει καμία τελική άξιας αναφοράς και περιορίστηκε σε μακρινά σουτ του Εμβιλά (19', 43') και του Μπουχαλάκη (33').


Πέντε αλλαγές μέχρι το 66' ο Μαρτίνς
Ήταν φανερό ότι ο Μαρτίνς έπρεπε να παρέμβει και το έκανε δυναμικά στο 46'. Έβγαλε Τικίνιο, Ρόνι Λόπες και Μπουχαλάκη, έβαλε Αραμπί, Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά, μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-2-3-1. Ο Μασούρας πήρε θέση στο δεξί φτερό και ο Αγκιμπού πίσω από τον Αραμπί. Η εικόνα του Ολυμπιακού πάντως δεν άλλαξε. Ήταν ίδια νωχελική. Είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 15 λεπτά, μέχρι το 60 δηλαδή, οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από ένα σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουτέ, δεν είχαν κάτι άλλο να επιδείξουν.

«Μονοπώλιο» Μπένσον - Βατσλίκ
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έπραξε σωστά και στο 60' πέρασε εκτός αγώνα τον Ονιεκούρου, αντικαθιστώντας τον με τον Βρουσάι. Αμέσως μετά την είσοδό του, βέβαια, ο διεθνής εξτρέμ έκανε ντρίμπλες έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα. Ο Μπαλικουΐσα, που επωφελήθηκε, άδειασε τον Βρουσάι, σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Βατσλίκ υποχρεώθηκε να κάνει δεύτερη σημαντική απόκρουση στο παιχνίδι. Και μια τρίτη στο 69', όταν ο... δαιμόνιος Μπένσον έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, για να διώξει σε κόρνερ ο Τσέχος με το ένα χέρι. Η πέμπτη αλλαγή του Μαρτίνς είχε γίνει στο 66' με την είσοδο του Ανδρούτσου και την έξοδο του Λαλά. Ήταν αυτό ένα διάστημα κατά το οποίο λες και έπαιζαν δύο παίκτες στο ματς. Ο Μπένσον και ο Βατσλίκ. Ο 24χρονος Βέλγος είδε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει και το τελευταίο του σουτ (72'), μέχρι να γίνει αλλαγή στο 73' από τον Σαμάτα.

Δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεση να κρατήσει τη μπάλα και να απειλήσει. Αυτό όμως όχι μόνο δεν έγινε ουσιαστικά, αλλά δημιουργήθηκαν και χώροι ώστε να βγει στην κόντρα η Αντβέρπ για να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Στο 90'+1' ο νεοεισελθών Γιουσούφ ένιωσε όπως ο Μπένσον νωρίτερα. Έφτασε κοντά στην πηγή χωρίς να πιει νερό λόγω του Βατσλίκ, ο οποίος σταμάτησε τον Νιγηριανό. Ο Αραμπί δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι, ο Μασούρας το ίδιο, ο Αγκιμπού ήταν από τους λίγους που έπαιξαν παθιασμένα, αλλά κι αυτός επί της ουσίας παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα.

MVP: Ο Μάνουελ Μπένσον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Φοβερός με τη μπάλα στα πόδια, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού παίζοντας στο δεξί φτερό. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βρει κι αυτός ένα γκολ, αλλά τον σταμάτησε ο Βατσλίκ.

Στο ύψος του: Τόμας Βατσλίκ. Ξεκάθαρα. Ίσως το κορυφαίο του παιχνίδι όσο καιρό παίζει στον Ολυμπιακό. Το σκορ έμεινε στο 1-0 εξαιτίας του, λόγω των σπουδαίων επεμβάσεων που έκανε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, ακόμα κι όταν κάποιες από αυτές έμοιαζαν εύκολες. Οι σέντρες του δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ έχασε πολλές μονομαχίες. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης, πλην του Βατσλίκ, που να διασώθηκε...

Η «γκάφα»: Ο τρόπος που λειτούργησε ο Ολυμπιακός στη φάση του γκολ πρέπει να αποτελέσει μάθημα για τη συνέχεια. Όταν οι Βέλγοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Μπένσον κουβάλησε τη μπάλα μισό γήπεδο και δεν βρέθηκε κανείς έστω να τον περιορίσει. Ο Μπαλικουΐσα έβαλε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ σαν σε προπόνηση.

Το «στραγάλι»: Ο Ιταλός Marco Di Bello δεν σφύριζε εύκολα. Ήταν λίγες οι φορές που έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα. Θα μπορούσε να δώσει κάποια φάουλ εκατέρωθεν, δίχως όμως να επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57' λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λατ (58' Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικουΐσα (88' Γιουσούφ), Μπένσον (73' Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73' Φρέι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60' Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46' Μασούρας), Τικίνιο (46' Αραμπί).

Η τελική βαθμολογία
1. Αϊντραχτ Φρ. 10-6 12
2. Ολυμπιακός 7-6 9
3. Φενερμπαχτσέ 7-8 6
4. Αντβέρπ 6-10 5

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης