Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια του Κλάτενμπεργκ: «Οι γυναίκες πρέπει να διαλέξουν αν θα μείνουν έγκυες ή θα γίνουν διαιτητές»

Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια του Κλάτενμπεργκ: «Οι γυναίκες πρέπει να διαλέξουν αν θα μείνουν έγκυες ή θα γίνουν διαιτητές»

Στο επίκεντρο του σχολιασμού έχει βρεθεί ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξαιτίας μια τοποθέτησής του για τις γυναίκες διαιτητές σε ραδιοφωνική εκπομπή

klatenbergg
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του για τις γυναίκες διαιτητές. Συγκεκριμένα, καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Breakfast show» του «talkSPORT», κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μένει στάσιμο συγκριτικά με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό, που αξιοποιεί όλο και περισσότερο τις γυναίκες σε καίρια πόστα, δήλωσε:

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές; Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις.Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών» .

Και συνέχισε: «Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».

Όπως ήταν φυσικό, οι εν λόγω θέσεις του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, με γυναίκες και άνδρες από τον χώρο του αθλητισμού να του απαντούν.

Η δημοσιογράφος, Νάταλι Σόγερ, τόνισε: «Αναφέρθηκε σε αυτό σαν να είναι “πρόβλημα”. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση για τις γυναίκες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφαιρέσεις χρόνο από τη δουλειά και να επιστρέψεις στο γυμναστήριο σε κάθε επιλογή της ζωής σου. Πολλές αθλήτριες επέστρεψαν μετά την εγκυμοσύνη. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Η Άλεξ Μόργκαν έπαιξε στην Τότεναμ αφού απέκτησε παιδί. Τώρα επιστρέφει στην Αμερική. Υπάρχουν πολλοί που έχουν επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης, για να γίνουν το αστέρι του αθλητισμού που θέλουν να είναι. Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις στα επίπεδα φυσικής κατάστασης».

Σε πιο έντονο ύφος η ανταποκρίτρια του «talkSPORT», Φέι Κάραδερς, δήλωσε: «Ουάου Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε ποια εποχή ζεις; “Η εγκυμοσύνη σου κοστίζει τα 2/3 της ζωής σου”. Αυτός ακριβώς είναι ο τύπος αυτών των γελοίων δηλώσεων που μας κρατούν πίσω και κάνουν πολλές από εμάς να φοβούνται να μείνουν έγκυες».



Κλείσιμο
Ενώ από την πλευρά του ο δημοφιλής παίκτης ράγκμπι, Τζο Μάρλερ, έγραψε στο Twitter: «Η απάντηση του Κλάτεμπεργκ στην ερώτησή μου σχετικά με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο στην εκπομπή Talk Sport σήμερα το πρωί ήταν ασεβής και αναχρονιστική».




Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο εξάχρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ - Ζήτησε να φάει παστίτσιο

O εφιάλτης των Χριστουγέννων: Γιορτές χωρίς γαλοπούλα και μπύρα κινδυνεύουν να κάνουν οι Βρετανοί

Εμπλοκή με αμερικάνικο κρουαζιερόπλοιο στην Τήνο: Γιατί δεν αφήνουν 250 επιβάτες να αποβιβαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης