Roland Garros - Τσιτσιπάς: Ξανά στους «4» - Ισοπεδωτικός απέναντι στον Μεντβέντεφ

Roland Garros - Τσιτσιπάς: Ξανά στους «4» - Ισοπεδωτικός απέναντι στον Μεντβέντεφ

Γράφει ιστορία ο Έλληνας τενίστας - Αύριο στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ

sdfsgh
Ασταμάτητος συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros που θα γίνει αύριο Πέμπτη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος πάει στον τέταρτο ημιτελικό σε Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του και δεύτερο στο Γαλλικό Όπεν.

«Κοντά στο "δέκα" η εμφάνισή μου, στοχεύω ψηλά»

Με σχεδόν «άριστα-δέκα» αξιολόγησε την τρομερή εμφάνισή του κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του, ύστερα από την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Roland Garros, στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε μέσα στο γήπεδο, καθώς και στη συγκέντρωση και την ψυχραιμία του. Συμπληρώνοντας ότι στοχεύει ψηλά.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στην ΕΡΤ
:
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbykofvnx2w9-sf)

Η αφιέρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στην κάμερα:
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbykjceg829t-sf)


Το ματς

Κλείσιμο
Μέχρι το 3-1 του δεύτερου σετ ο Στέφανος έκανε επακριβώς όλα όσα είχε σχεδιάσει και σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη του Μεντβέντεφ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbykaqzmhlgh-sf)

Με απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι του, παρά τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Μεντβέντεφ, δεν παρασύρθηκε ποτέ και το 1-1 στο πρώτο σετ έγινε 4-1 με το πρώτο μπρέικ. Ο Στέφανος στο 5-2 είχε το πρώτο σετ πόιντ και πάλι σε σερβίς του Μεντβέντεφ, αλλά ο Ρώσος έβγαλε μια μικρή αντίδραση μειώνοντας σε 5-3, ωστόσο στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς το καθάρισε εύκολα και έκανε το 1-0 στα σετ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbyhtx3kq8gh-sf)


Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε στον ίδιο απίστευτο ρυθμό κάνοντας νέο μπρέικ στην εκκίνηση του 2ου σετ όπου το 0-1 έγινε 3-1, αλλά κάπου εκεί ο Μεντβέντεφ επέστρεψε για τα καλά στον αγώνα. Ο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης άρχισε πλέον να είναι πολύ πιο επιθετικός στα χτυπήματα του και μειώνοντας τα λάθη του στο ελάχιστο πήρε τα επόμενα τρία γκέιμ και για πρώτη φορά προηγήθηκε στο σκορ με 4-3.
tsitsipas-2-0

Μάλιστα ο Μεντβέντεφ έφτασε να έχει διπλό σετ πόιντ καθώς με το σκορ στο 5-4 υπέρ του προηγήθηκε με 40-15 στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος τα «έσβησε» και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ όπου επικράτησε εύκολα. Στον πρώτο πόντο έκανε το μίνι μπρέικ και διατηρώντας το σερβίς του έφτασε στο 5-2 για να κάνει και δεύτερο μπρέικ (6-3) και να φτάσει άνετα στο 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbyj471ojc35-sf)


Ο Τσιτσιπάς απείχε πλέον ένα σετ από τον ημιτελικό και φρόντισε να δείξει πόσο πολύ το ήθελε και το άξιζε με την εμφάνιση του και στο τρίτο σετ.

Ο Μεντβέντεφ (ο οποίος άλλαξε ρούχα) έκανε πρώτος μπρέικ στο τρίτο σετ και το 2-1 υπέρ του Στέφανου έγινε 2-4, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς επέστρεψε και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο. Αφού πήρε το επόμενο γκέιμ (3-4), προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του Ρώσου ο οποίος έφερε το ματς στην ισοπαλία με απίστευτο λάθος καθώς στην άουτ επιστροφή του Τσιτσιπά βιάστηκε και έστειλε τη μπάλα στο φιλέ.



Πλέον το σετ ήταν στην απόλυτη ισορροπία με τον Τσιτσιπά να προηγείται 5-4, 6-5 και τον Μεντβέντεφ να προηγείται με 40-0 στο δικό του σερβίς... Όλα έδειχναν δεύτερο τάι μπρέικ, αλλά ο απίθανος Τσιτσιπάς δεν είχε όρεξη για θρίλερ και με τρομερή ωριμότητα οδήγησε τον Μεντβέντεφ σε νέο σερί από λάθη και με πέντε συνεχόμενους πόντους έφτασε στη θριαμβευτική πρόκριση.

Κι ο τελευταίος πόντος ήταν όλα τα λεφτά με τον Ρώσο να προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Έλληνα αλλά να πέφτει ο ίδιος στην παγίδα.



Τσιτσιπάς: «Από τις καλύτερες εμφανίσεις μου»

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο flash interview αν και φανερά εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια χαρακτήρισε την εμφάνιση του ίσως την καλύτερη του μέσα στην εβδομάδα που πέρασε.

«Έπαιζα κόντρα σε έναν από τους καλύτερους και έπρεπε να κρατήσω ψηλά την ένταση και να ελέγχω το παιχνίδι μου. Ένιωθα ότι έπαιζα καλά χωρίς να του δίνω ευκαιρίες και ήταν μία από τις καλύτερες μου αυτήν την εβδομάδα. Το Παρίσι μου φέρνει πάντα καλές αναμνήσεις, είμαι χαρούμενος που το επαναλαμβάνω φέτος και θέλω να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα».


Ειδήσεις σήμερα 

Το viral χαστούκι στον Μακρόν και οι πολεμικοί τόνοι της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία

Επιχείρηση «Trojan Shield»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στις συλλήψεις - Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης