Δείτε τα γκολ του Champions League: Η Παρί πέταξε έξω την Μπάρτσα, πέρασε η Λίβερπουλ

Δείτε τα γκολ του Champions League: Η Παρί πέταξε έξω την Μπάρτσα, πέρασε η Λίβερπουλ

Τι έγινε στα ματς της Τρίτης - Μοιραίος και εκπληκτικός ο Μέσι που πέτυχε γκολάρα, αλλά έχασε πέναλτι - Η Παρί είχε σαφές προβάδισμα μετά το 1-4 του πρώτου αγώνα - Η Λίβερπουλ έχασε τα.... άχαστα, αλλά τελικά με Σαλάχ και Μανέ νίκησε για δεύτερη φορά την Λειψία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League

psg-0
Γεμάτες γκολ και συγκινήσεις ήταν οι αναμετρήσεις της Τετάρτης για  τους «8» του Champions League! Η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά το ισόπαλο 1-1 το βράδυ στο Παρίσι με την Μπαρτσελόνα με την ομάδα του Λιονέλ Μέσι να μην μπορεί να κάνει το θαύμα. Στο έτερο ματς, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-0 της Λειψίας και στο δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων στην Βουδαπέστη έχοντας για σκόρερ τους Σαλάχ και Μανέ (όπως και στο πρώτο ματς) και σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο.

Θυμηθείτε το live των αγώνων ΕΔΩ

Παρί – Μπαρτσελόνα 1-1: Η τεσσάρα ήταν μη αναστρέψιμη

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9u0hhfuivi9-sf)


Εκείνο το show του Κιλιάν Μπαπέ αποδείχτηκε αξεπέραστο για την Μπαρτσελόνα. Το 1-4 στο πρώτο ματς δεν ανατράπηκε στο Παρίσι, όπου η Μπαρτσελόνα έφτιαξε σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε να επαναλάβει το θαύμα της μεγαλύτερης ανατροπής στην ιστορία του θεσμού, όπως το 2017. Ισως να μπορούσε να το πιστέψει λίγο παραπάνω, εάν στο 45’+3’ ο Λιονέλ Μέσι δεν έχανε πέναλτι. Σε εκείνο το σημείο το ματς ήταν στο 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά, αλλά ο Ντεμπελέ έκανε όλα τα λάθος τελειώματα του κόσμου και ο Κέιλορ Νάβας ήταν ανίκητος (10 αποκρούσεις). Ηταν και τυχερός, καθώς ο Ντεστ (23’) σημάδεψε το δοκάρι του. Αντιθέτως, το γκολ μπήκε από το πουθενά και ένα ανόητο πέναλτι του Λανγκλέ, από την άλλη πλευρά, με τον Μπαπέ να ευστοχεί. Στο 37’ όμως απάντησε ο Μέσι με υπέροχο σουτ και το μακρινό γκολ που έχει βάλει ποτέ στο Champions League (30 μέτρα, το φάουλ με τη Λίβερπουλ ήταν στα 29).

Στο δικό του πέναλτι ωστόσο, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είδε τον Κέιλορ Νάβας να τον νικάει και τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι (σ.σ.: 4ο χαμένο του στον θεσμό, μόνο ο Τιερί Ανρί με περισσότερα: 5). Μέχρι το τέλος η Μπάρτσα γυρόφερνε την μπάλα, είχε κάποιες μικρότερες στιγμές, αλλά η πρόκριση ήταν προδιαγεγραμμένη και η Παρί θα μπει στην κληρωτίδα των προημιτελικών.

Παρί (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Φλορέντσι (77’ Νταγκμπά), Κουρζαβά (46’ Ντιαλό), Γκουέγ (59’ Ντανίλο), Παρέδες, Βεράτι (84’ Ραφίνια), Ντράξλερ (59’ Ντι Μαρία), Μπαπέ, Ικάρντι

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Μινγκέθα (35’ Φίρπο), Ντεστ (66’ Τρινκάο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (79’ Ιλάι), Πέδρι (78’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (79’ Μπρέθγουεϊτ), Γκριεζμάν, Μέσι


Λίβερπουλ – Λειψία 2-0: Έτσι, είναι ικανή για την... μεγάλη κούπα!

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9u08bc68csp-sf)


Μακριά από το «Άνφιλντ» τα καταφέρνει μια χαρά η Λίβερπουλ. Με Κάμπακ – Φίλιπς σταθερούς στο κέντρο της άμυνας και τους Φαμπίνιο - Τιάγκο Αλκάνταρα να δεσπόζουν στην μεσαία γραμμή, οι Κόκκινοι ήταν και πάλι ανώτεροι και πιο αποτελεσματικοί από την Λειψία, επικράτησαν των Γερμανών για δεύτερη φορά στη Βουδαπέστη με 2-0 και, με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League, μένοντας ζωντανοί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πολύ καλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Φαμπίνιο να επιστρέφει μετά από... αιώνες στην μεσαία γραμμή των Κόκκινων και να της δίνει πολύτιμη σταθερότητα, την ώρα που ο Τιάγκο Αλκάνταρα έδειχνε πιο απελευθερωμένος.

Από μπαλιά του Ισπανό – Βραζιλιάνου, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχασε την μια από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο πρώτο μέρος, με τον Γκουλάσι να βγάζει το τετ – α – τετ τοτ του Αιγύπτιου.

Οι Γερμανοί, με τον πολύτιμο Μάρτσελ Ζάμπιτσερ να έχει επιστρέψει στα χαφ, έχασαν με την σειρά τους δύο καλές ευκαιρίες, η μια με τον Ντάνι Όλμο (έβγαλε ο Άλισον) και την άλλη με τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, το συρτό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος πήρε την θέση του τραυματία Ρομπέρτο Φιρμίνο στην κορυφή της επίθεσης, έχασε στις καθυστερήσεις μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, πλασάροντας άουτ προ κενής ουσιαστικά εστίας, ύστερα από (σπάνιο) λάθος του Νταγιό Ουπαμεκανό.

Ο φορμαρισμένος Αλεξάντερ Σέρλοθ πήρε την σκυτάλη στο... καρουσέλ των χαμένων ευκαιριών, με την κεφαλιά του Νορβηγού να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, προτού η Λίβερπουλ «καθαρίσει» ματς και πρόκριση μέσα τρία λεπτά (71' – 74').

Ο καταπληκτικός Φαμπίνιο σέρβιρε στην αντεπίθεση στον Ζότα, αυτός γύρισε στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος, αφού «χόρεψε» τον αντίπαλο αμυντικό, πλάσαρε ιδανικά για να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Ο Μανέ, για να... ξορκίσει την γκίνια των τελευταίων δύο μηνών, ολόκληρωσε ιδανικά με κοντινή προβολή την άψογη σέντρα του Ντιβόκ Οριγκί, σφραγίζοντας μια πρόκριση που θα δώσει τεράστιο κίνητρο στη Λίβερπουλ για την τελική ευθεία της σεζόν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90' Τσιμίκας) – Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (82' Μίλνερ), Τιάγκο Αλκάνταρα (72' Κεϊτά) – Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (72' Οριγκί), Μανέ (90' Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι – Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν – Άνταμς, Ζάμπιτσερ, Καμπλ (46' Σέρλοθ), Νκουνκού – Φόρσμπεργκ (60' Κλάιφερτ), Ντάνι Όλμο (72' Χαϊνταρά) – Πόουλσεν (60' Χουάνγκ)


Στις χθεσινές αναμετρήσεις το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφάλισαν οι Πόρτο και Μπορούσια Ντόρτμουντ:

Γιουβέντους-Πόρτο 3-2 (49',63' Κιέζα, 117' Ραμπιό - 19'(ΠΕΝ), 115' Ολιβέιρα)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9t70w0so52x-sf)


Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 2-2  (35', 54' (ΠΕΝ) Χάαλαντ - 68' (ΠΕΝ), 90'+6' Εν-Νεσίρι)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9t64qucndtd-sf)


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ζαγοράκης

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Τα «ερυθρόλευκα» κανόνια θέλουν να γράψουν ιστορία!

Μήνυμα Μαρινάκη για τα 96 χρόνια του «δαφνοστεφανωμένου»: Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης