Euroleague, Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 77-80: «Απάντησε» με διπλό από τα παλιά

Euroleague, Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 77-80: «Απάντησε» με διπλό από τα παλιά

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε μια τεράστια νίκη στο Μιλάνο καθώς επέστρεψε από το -15 και επικράτησε της Αρμάνι με 80-77 για τη 12η αγωνιστική της Euroleague  - Παπαπέτρου και Νέντοβιτς έκριναν το ματς στο τέλος

Pao_armani
Ναι, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της ομάδας. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που υποσχέθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας ότι θέλουν να παρουσιάσουν στο παρκέ.

Όπως αποδείχθηκε το «χαστούκι» της Βιλερμπάν και η κάκιστη εμφάνιση των «πρασίνων» αποτέλεσε ως το καλύτερο κίνητρο ενόψει του πολύ πιο δύσκολου αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Με περίσσια μαγκιά, περίσσια αυταπάρνηση και περίσσια πίστη, κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Μια νίκη (80-77) η οποία θα εκτοξεύσει το ηθικό στα ύψη ενόψει και των τριών επόμενων αγώνων στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί να βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στο -15 (40-25) αλλά σε αντίθεση με την αναμέτρηση της Λιόν, δεν παράτησε το ματς και με υπομονή και πλάνο κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Αρμάνι.

Οι Ιωάννης Παπαπέτρου (14π., 5ριμπ., 2ασ.) και Νεμάνια Νέντοβιτς (16π.) ήταν εκείνοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στο τέλος, την ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου (14π., 6ριμπ.) ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και οι Ουάιτ, Παπαγιάννης εκείνοι που έκαναν την περισσότερη «βρώμικη» δουλειά».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jgzmrn2fpd-sf)
Κλείσιμο


Το ματς

Όπως φάνηκε η ψυχολογία από το ματς της Λιόν ήταν... υπό το μηδέν στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» ήταν μέσα στο ματς για κάτι περισσότερο από τρία λεπτά, όταν το σκορ ήταν 8-7 ύστερα από τρίποντο του Νέντοβιτς. Έκτοτε η Αρμάνι δυσκόλεψε αρκετά το έργο της ελληνικής ομάδας, η οποία δεν έβρισκε σκορ ύστερα από οργανωμένη επίθεση και «διάβασμα» της αντίπαλης άμυνας, αλλά μόνο από επιθετικά ριμπάουντ. Τα περισσότερα σουτ ήταν «σκοτωμένα», ενώ η Αρμάνι βρέθηκε αρκετές φορές στη γραμμή των βολών κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου.

Το καλό διάστημα του Παναθηναϊκού ήταν όταν αντέδρασε μετά το 22-13 του 8' και με ένα μίνι σερί 5-0 μείωσε στους τέσσερις πόντους (22-18) με τη λήξη του δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα τα σουτ ήταν ίδια για τις δύο ομάδες (8/14 εντός παιδιάς η Αρμάνι και 8/15 ο Παναθηναϊκός) αλλά το Μιλάνο είχε τέσσερις βολές περισσότερες (5/5 έναντι 1/2).

Το «τριφύλλι» μπήκε αρκετά νωθρά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν είχε καθόλου ενέργεια, ενώ είχε εγκλωβιστεί από την καλή άμυνα της Αρμάνι με αποτέλεσμα να εκδηλώνει τις επιθέσεις της με το τέλος των 24 δευτερολέπτων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν και τα φθηνά λάθη (τα τρία από τα 7 του ημιχρόνου τα έκανε ο Μακ) και η διαφορά άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Το 24-21 που είχε διαμορφωθεί ύστερα από τρίποντο του Μπέντιλ έγινε 40-25 με επιμέρους 16-4 της Αρμάνι και τη διαφορά να φτάνει στους 15 πόντους λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (42-30).

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός χάλασε τα στατιστικά του έχοντας 9/19 δίποντα, 3/11 τρίποντα και 3/4 βολές, ενώ η Αρμάνι μετρούσε 14/24 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 8/11 βολές. Επιπλέον η δημιουργία των «πρασίνων» ήταν φτωχή με 7 ασίστ και ισάριθμα λάθη, την ώρα που η ιταλική ομάδα είχε μόλις 1 λάθος και 9 τελικές πάσες! Ο Ντιλέινι αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της Αρμάνι ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο με 13 πόντους (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα). Από τον Παναθηναϊκό είχε ξεχωρίσει ο Μήτογλου (6π., 3/3δίπ., 3ριμπ.) και ο Άαρον Ουάιτ (4π., 5ριμπ.)

Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, ο Μακ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ενώ ο Παπαγιάννης αποτέλεσε «φόβητρο» για τους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα. Με συνέπεια και υπομονή, οι «πράσινοι» άρχισαν να «ροκανίζουν» την διαφορά και αν δεν υπήρχε ο Σαβόν Σιλντς με επτά σερί πόντους, ενδεχομένως ο δείκτης του σκορ να ήταν πιο χαμηλός. Συγκεκριμένα κατάφεραν να μειώσουν σε 55-50 ύστερα από τρίποντο του Ουάιτ και παρά το γρήγορο 5-0 του Χάινς (60-50 στο 29') οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και μείωσαν σε 60-54 με τη λήξη της 3ης περιόδου.

Μάλιστα το επιμέρους από το -10 αυξήθηκε στο 12-2 με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει το ματς σε 62-62 και στη συνέχεια σε 64-64 αλλά να χάνει στο 34' την ευκαιρία για το προσπέρασμα δύο φορές με το σκορ στο 66-64, ύστερα από άστοχα τρίποντα των Παπαπέτρου και Νέντοβιτς. Κάτι που το έκαναν στη συνέχεια και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 75-70! Με δύο σερί τρίποντα έδωσαν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 76-75! Έκτοτε το ματς έγινε θρίλερ με τον Ντιλέινι να αστοχεί με το σκορ στο 77-79 και τον Νέντοβιτς να έχει 1/2 βολές στα 13''. Παρόλα αυτά ο Σιλντς αστόχησε ξανά και ο Παπαπέτρου με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα το ματς. Βρήκε τα μεγάλα σουτ τη στιγμή που τα χρειάστηκε ενώ ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς στο δεύτερο ημίχρονο. Επιπλέον οι ασίστ σε αυτό το διάστημα ήταν 14-3 (!) ενώ πήρε και τα ριμπάουντ με 35-29. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα μόλις 3 λάθη στο δεύτερο μισό του ματς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Νεμάνια Νέντοβιτς (16π., 2/4δίπ., 2/6τρ., 6/8β., 4ασ.) και Ιωάννης Παπαπέτρου (14π., 3/5δίπ., 2/4τρ., 2/4β., 5ριμπ., 2ασ.) έκαναν την διαφορά στο τέλος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού με 14 πόντους, 7/7 δίποντα και 6 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ έκαναν οι Ουάιτ (9π., 10ριμπ.) και Παπαγιάννης (8π., 5ριμπ.)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Είτε έπαιξε ο Ντατόμε, είτε δεν έπαιξε, ήταν το ίδιο πράγματα.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο σερί τρίποντα των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου με τα οποία μετέτρεψαν το -5 (75-70) σε +1 (75-76) δίνοντας το momentum στους «πράσινους».

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Ζακ Λεντέι ύστερα από την εξαιρετική ασίστ του Μάλκολμ Ντιλέινι στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το κακό δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι το 26% στα τρίποντα και τις μόλις 3 ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jhcnexrkg1-sf)


Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-30, 60-54, 77-8

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός για το υπόλοιπο του 2020 ο Χάαλαντ

Έφτασε τα 750 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Δείτε τα όλα σε βίντεο

«Βόμβα» Νεϊμάρ: «Του χρόνου θέλω να παίζω ξανά με τον Μέσι»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης