Πάπα Μπούμπα Ντιοπ: Ο Μανέ τίμησε τη μνήμη του (φωτό + βίντεο)

Πάπα Μπούμπα Ντιοπ: Ο Μανέ τίμησε τη μνήμη του (φωτό + βίντεο)

Την μνήμη του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, τίμησε ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ μετά το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ

mane-papa-bouba
Μετά τη νίκη των «κόκκινων» επί του Αίαντα με σκορ 1-0, με την οποία το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ «κλείδωσε» την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, ο Σενεγαλέζος έβγαλε την μπλούζα του για να αποκαλύψει μια φανέλα με το όνομα του συμπατριώτη του ο οποίος έχασε την μάχη για την ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών την περασμένη Κυριακή νικημένος από χρόνια ασθένεια, με τον Μανέ να κερδίσει και μια αγκαλιά από τον Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος με το που τον είδε πήγε για να σταθεί δίπλα του για συμπαράσταση.

«Πάπα Μπούμπα μου ράγισε η καρδιά όταν έμαθα ότι απεβίωσες. Να ξέρεις ότι θα παραμένεις για πάντα στις καρδιές μας ακόμη κι ας έφυγες χωρίς να μας πεις αντίο. Αναπάσου εν ειρήνη», είχε γράψει ο στράικερ των πρωταθλητών της Πρέμιερ Λιγκ στους επίσημος λογαρισμούς του στα social media μετά το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης.


Για τον επιθετικό της Λίβερπουλ, όπως και για τους περισσότερους Σενεγαλέζους ποδοσφαιριστές, ο Ντιοπ αποτελούσε ίνδαλμα, έχοντας δεδομένα επηρεάσει μια ολόκληρη γενιά το 2002 όταν και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της πρεμιέρας κόντρα στην Γαλλία (και πανηγυρίζοντάς το με μοναδικό τρόπο, χορεύοντας γύρω από τη φανέλα του με τους συμπαίκτες του) στην απαρχή του ταξιδιού της Σενεγάλης μέχρι τα προημιτελικά.

Σε ένα μίνι βιογραφικό μιας αξιοσημείωτης καριέρας, έκανε όνομα στην Γκρασχόπερς πριν πάρει μεταγραφή στην Γαλλία για λογαριασμό της Λανς, για να μεταπηδήσει στην συνέχεια στην Αγγλία όπου αγωνίστηκε για λογιαρασμό των Φούλαμ, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπέρμιγχαμ, με ενδιάμεση στάση την ΑΕΚ για την σεζόν 2010-11. Στην Αγγλία είχε γίνει γνωστός με το παρατσούκλι «Ντουλάπα» λόγω του μεγέθους του.

Το γκολ που είχε πετύχει κόντρα στους Γάλλους και οι πανηγυρισμοί:

France - Senegal 0-1 [FIFA World Cup 2002 Highlights]


Μία ημέρα νωρίτερα, Δευτέρα, φόρο τιμής στον Πάπα Μπούμπα σε αγγλικό γήπεδο είχε αποτίσει και ο Αντεμόλα Λούκμαν της Φούλαμ, υψώνοντας στον αέρα μια φανέλα στα χρώματα της εθνικής Σενεγάλης μετά το γκολ που πέτυχε για την ομάδα του στην έδρα της Λέστερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης