Champions League: Πρόκριση στους «16» για Λίβερπουλ και Πόρτο - Δείτε τα γκολ

Champions League: Πρόκριση στους «16» για Λίβερπουλ και Πόρτο - Δείτε τα γκολ

Εισιτήρια στους  «16» του Champions League για Λίβερπουλ και Πόρτο - Τελικός για την Ατλέτικο Μαδρίτης (έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Μπάγερν) το ματς με την Ζάλτσμπουργκ την τελευταία αγωνιστική - Ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης η Ίντερ

liverpoolajax
Στο δεύτερο πιάτο της βραδιάς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, την πρόκριση τους στους «16» σφράγισαν οι Λίβερπουλ και Πόρτο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν λύγισε από τις απουσίες και επικράτησε με 1-0 του Αίαντα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και την πρώτη θέση στον όμιλο. Από την άλλη, οι Δράκοι μπορεί να μην κέρδισαν τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο» και να έμειναν «ζωντανοί» στη μάχη της πρωτιάς στον που βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, ωστόσο το τελικό 0-0 της δίνει τον βαθμό που ήθελε για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου ήρθαν ισόπαλες με 1-1 απόψε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε στην πρώτη να κατακτήσει και μαθηματικά την δεύτερη θέση του 1ου ομίλου και παράλληλα να περάσει στους «16» του Champions League, όπως θα γινόταν σε περίπτωση νίκης της.

1ος όμιλος

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ζάλτσμπουργκ 1-3: Ένστικτο επιβίωσης και στο κόλπο για… όλα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1: Ο Μίλερ και τα «δεύτερα» τη στέλνουν… τελικό

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hsb8xqzu81-sf)


Αδιάφορη, σίγουρη πρώτη, με το μυαλό στη συντήρηση δυνάμεων. Αλλά και ασταμάτητη, με 15 σερί νίκες από την περσινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, έστω και στην πειραματική της εκδοχή, δεν έκανε τη χάρη στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που έψαχνε νίκη για να την ακολουθήσει και μαθηματικά στους «16». Αντ’ αυτού, της πήρε τον βαθμό μέσα στο «Wanda Metropolitano» χάρη στο πέναλτι του Τόμας Μίλερ στο 85’ και τη στέλνει για ματς «do-or-die» στην Αυστρία, όπου πρέπει να μη χάσει από τη Ζάλτσμπουργκ για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως εκτός συνέχειας.

Οι Ροχιμπλάνκος έβγαλαν ανεπανάληπτη άνεση με τη μπάλα στα πόδια, έφτιαξαν ευκαιρίες και το κυριότερο; Πήραν από νωρίς προβάδισμα, με το σύνηθες δίδυμο των Φέλιξ-Γιορέντε (συμμετέχουν στα 8 από τα τελευταία 9 γκολ των Μαδριλένων στο Champions League) να συνεργάζεται ιδανικά και ο Πορτογάλος να χρίζεται σκόρερ προ του «ντεμπουτάρη» Νίμπελ.

Κλείσιμο
Ο 20χρονος σταρ των γηπεδούχων έχασε και δοκάρι στο 58’ για να κλειδώσει το τρίποντο κι αυτό η ομάδα του Χάνσι Φλικ δεν το συγχώρεσε. Το κυνικό γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον κατεξοχήν «κυνικό εκτελεστή» των Βαυαρών, τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή και στο 86’ εκτέλεσε από την άσπρη βούλα τον Όμπλακ, γράφοντας το τελικό 1-1.

Οι μπελάδες, λοιπόν, δεν θα αφήσουν την Ατλέτικο ούτε στην τελευταία αγωνιστική, εκεί που θα χρειαστεί νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην ανεβασμένη Ζάλτσμπουργκ, για να μην πέσει θύμα ενός αποκλεισμού «μεγατόνων».

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες (68’ Φελίπε), Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (87’ Λόντι), Κορέα (80’ Ερέρα), Φέλιξ (87’ Λεμάρ)

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νίμπελ, Σαρ (62’ Ρίτσαρντς), Αλάμπα, Σίλε, Ερναντέζ, Μαρτίνεθ (62’ Μίλερ), Μουσιάλα (76’ Στίλερ), Ντάγκλας Κόστα (86’ Ζίρκζεε), Αρέι-Μπι (61’ Γκνάμπρι), Σανέ, Τσούπο-Μοτίνγκ

Αποτελέσματα
Λοκομοτίβ Μόσχας – Ζάλτσμπουργκ 1-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 13 (16-5)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (5-8)
3. Ζάλτσμπουργκ 4 (10-15)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Μπάγερν Μονάχου – Λοκομοτίβ Μόσχας
Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης


2ος όμιλος

Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Δεύτερη... ντροπή και κίνδυνος ιστορικού αποκλεισμού

Γκλάντμπαχ-Ίντερ 2-3: Λουκάκου και VAR την κράτησαν ζωντανή

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hsm7t1ojvt-sf)

Οποτε βρίσκεται στο χορτάρι, η Ίντερ μεταμορφώνεται σε κάτι τρομακτικό μπροστά. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι εκείνος που όταν όλα μοιάζουν δύσκολα, της δίνει ελπίδα. Και από πέρσι που πήγε εκεί, το κάνει ξανά και ξανά. Και το επανέλαβε στην τόσο κρίσιμη εξόρμηση στη Γκλάντμπαχ. Εκεί όπου η Ιντερ πέρασε με 2-3 και με την πρώτη νίκη της στον όμιλο διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με τον Νταρμιάν (17') έπειτα από ασίστ του Γκαλιαρντίνι. Το φοβερό σε αυτή τη φάση ήταν ότι για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια συνδυάστηκαν δύο Ιταλοί σε γκολ στο Champions League. Ο Πλεά που κάνει φοβερές εμφανίσεις στον όμιλο, ισοφάρισε (45'+1'), αλλά έπειτα ανέλαβε ο Λουκάκου, ο οποίος χτύπησε εις διπλούν (64', 73'), βρίσκοντας δίχτυα 13 φορές συνολικά σε 15 ευρωπαϊκά ματς με τους Νερατζούρι. Ο Πλεά όμως το πάλευε ακόμα. Μείωσε (75') και ισοφάρισε στο 85', αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Σαχτάρ επί της Ρεάλ Μαδρίτης, το διπλό της Ιντερ σημαίνει πλέον ότι για να περάσει, θέλει νίκη επί τη Σαχτάρ εντός και να μην έρθει ισόπαλο το Ρεάλ-Γκλάντμπαχ. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα τις έστελνε πακέτο στους “16”.

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Γιάντσκε (46' Ζακάρια), Βεντ (78' Βεντ), Λάινερ, Γκίντερ, Στιντλ (70' Εμπολό), Κράμερ, Λάζαρο, Νόιχαουζ, Πλεά, Τιράμ

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Σκρίνιαρ, Γιανγκ, Νταρμιάν (60' Χακίμι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Λαουτάρο Μαρτίνες (71' Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου.

Αποτελέσματα (5η αγωνιστική)
Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
Γκλάντμπαχ – Ιντερ 2-3

Βαθμολογία
1. Γκλάντμπαχ 8 (16-7)
2. Σαχτάρ 7 (5-12)
3. Ρεάλ Μ. 7 (9-9)
4. Ιντερ 5 (7-9)

Τελευταία αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)
Ιντερ – Σαχτάρ
Ρεάλ Μ. Γκλάντμπαχ

3ος όμιλος

Champions League, Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1 - Άδικη ήττα με δύο πέναλτι- Δείτε τα γκολ

Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι 0-0:Χέρι-χέρι στους 16

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hsfvyd7755-sf)

Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο σε ένα σκληρό ματς, χωρίς ρυθμό αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Ντραγκάο και πήραν αυτό που ήθελαν. Οι «Πολίτες» εξασφάλισαν την πρωτιά και οι «Δράκοι» μια θέση στους «16» του Champions League.

Η Σίτι ξεκίνησε πολύ δυνατά, πίεσε την Πόρτο και με κορυφαίους τους Φόντεν, Στέρλινγκ έβαλε δύσκολα στην Πόρτο. Οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν με 5-4-1 έριξαν βάρος στην άμυνα και περίμεναν τους «Πολίτες». Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πορτογάλοι μπήκαν στην εστία του Έντερσον στο 16', αλλά στο σουτ του Μοντέιρο ο γκολκίπερ της Σίτι είχε σωστή αντίδραση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσουν. Στο 32' πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Τόρες δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «Πολίτες» έχασαν νέα ευκαιρία, αλλά ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Η τελευταία ευκαιρία ήταν ξανά για την Πόρτο, αλλά ο Ρόδρι δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός. Η Σίτι ήταν καλύτερη και στην επανάληψη, πίεσε και στο 58' Στέρλινγκ και Τόρες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φόντεν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «Πολίτες» είχαν τον έλεγχο, όμως έχαναν διαδοχικές ευκαιρίες, όπως αυτή του Σίλβα στο 76'.

Στο 80' έγινε η φάση του ματς, ο Μαρκεσίν έκανε μοναδική επέμβαση στην κεφαλιά του Ζεσούς, η μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού έφτασε ξανά στον Βραζιλιάνο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Ρόδρι ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Πολίτες είχαν 18 προσπάθειες, η Πόρτο μόλις δυο, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Μπεμπά, Μανάφα (72' Νανού), Σαρ, Ντιόγκο, Ζαϊντού, Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο (82' Βιέιρα), Κορόνα (63' Ντίας), Μαρεγκά (72' Εβανίλσον)

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Γκαρθία, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Στέρλινγκ, Τόρες (71' Ζεσούς)

Αποτελέσματα:
Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1
(55', 75' πεν Παγέ - 33' Καμαρά)

Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Βαθμολογία:
Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
Πόρτο 10 (8-3)
Ολυμπιακος 3 (2-8)
Μαρσέιγ 3 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική (9/12)
Πόρτο-Ολυμπιακός (22:00)
Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

4ος όμιλος

Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0: Πρώτη και (λίγο) καλύτερη

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hsm7thg1o1-sf)

Αποστολή εξετελέσθη. Η Λίβερπουλ λύγισε με πολύ ζόρι τον αξιόμαχο Άγιαξ στο «Άνφιλντ» (1-0), πήρε την πρόκριση στην φάση των «16» του Champions League και την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, αφήνοντας τον Αίαντα να... σκοτωθεί με την Αταλάντα σε «τελικό πρόκρισης» στο Άμστερνταμ (Τετάρτη 09/12, 22:00), στο οποίο οι Ολλανδοί θέλουν μόνο τη νίκη.

Εξαιρετικός ο Αίαντας στο πρώτο ημίχρονο, όπου η κατοχή της μπάλας έφτασε κατά διαστήματα στο 66% (!), δοκιμάζοντας την ψυχραιμία και τα ρεφλέξ του 22χρονου Ιρλανδού Καοϊμίν Κέλεχερ, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ αντί του Αδριάν για να ξεκινήσει αντί του Άλισον, αφού ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας τέθηκε νοκ άουτ για δύο εβδομάδες λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Οι Κόκκινοι, πάντως, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Κέρτις Τζόουνς να αγγίζει το γκολ πολύ νωρίς (6') και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Αντρέ Ονανά.

Οι Ολλανδοί, από την πλευρά τους, είχαν ψηλά την άμυνα, ο στόπερ Περ Σούουρς δικαίωνε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο και η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έχασε μια σημαντική ευκαιρία με τον Μαζραουΐ (32'), το επικίνδυνο σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο πρωτάρης Κέλεχερ.

Η εικόνα του πρώτου μέρους «έδειχνε» γκολ και αυτό, ύστερα από σουτ του Νταβίντ Νέρες στην εξωτερική πλευρά του κόκκινου δοκαριού, ήρθε εντέλει από τον Τζόουνς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγικά άστοχη έξοδο του Αντρέ Ονανά σε σέντρα του Νέκο Γουίλιαμς και με ωραίο άγγιγμα της μπάλας από δύσκολη γωνία, την έστειλε στο βάθος της κενής εστίας, σημειώνοντας το πρώτο του Champions γκολ (58').

Το γκολ του νεαρού μέσου «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Άγιαξ και επέτρεψε στην Λίβερπουλ να παίξει λίγο πιο άνετη, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, το τετ – α – τετ του οποίου απέτρεψε ο Ονανά, ρεφάροντας (εν μέρει) το λάθος του στο γκολ του Τζόουνς (83').

Ο Άγιαξ δεν τα παράτησε μέχρι το τέλος, ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Κέλεχερ είπε και πάλι «όχι», δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έχοντας πλέον προβάδισμα για την θέση του τερματοφύλακα, έναντι του Αδριάν. Και άλλο κέρδος, δηλαδή, πέραν από τους βαθμούς και την πρόκριση.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ – Νέκο Γουίλιαμς, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς – Ντιόγκο Ζότα (68' Φιρμίνο), Σαλάχ (90' Ρις Γουίλιαμς), Μανέ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ (86' Χούντελααρ), Σούουρς, Μπλιντ (86' Μαρτίνες), Ταλιαφίκο – Άλβαρες (69' Λάμπιαντ), Κλάασεν, Γκράβενμπερχ – Άντονι, Τάντιτς, Νέρες (81' Τραορέ).

Αταλάντα-Μίντιλαντ 1-1: Ψάχνει βαθμό πρόκρισης στο Άμστερνταμ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hsb8x982l5-sf)

Από ολότελα, καλή και η ισοπαλία... Αυτό σκέφτηκε η Αταλάντα η οποία, σε ένα ματς με καλή διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου, έμεινε στο 1-1 στο Μπέργκαμο με την ουραγό Μίντιλαντ, αλλά έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον Άγιαξ και, με ισοπαλία στον «τελικό πρόκρισης» του Άμστερνταμ (Τετάρτη 09/12, 22:00), παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Οι Δανοί, παρ' ότι αδιάφοροι βαθμολογικά, έπαιξαν χωρίς άγχος και αιφνιδίασαν τους Ιταλούς και μάλιστα πολύ νωρίς (13'), με τον αρχηγό Αλεξάντερ Σολτς να σημειώνει ένα εξαιρετικό γκολ με άπιαστο σουτ, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Σόρι Καμπά με το στήθος.

Η Μίντιλαντ έπαιξε ανοιχτά, έχασε και άλλη ευκαιρία με τον Μαμπίλ, αλλά ήταν τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα στο σκορ, αφού οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν έντεκα τελικές προσπάθειες (!) και πολύ καλές ευκαιρίες με Μουριέλ, Σαπάτα και Μεσίνα, αποτυγχάνοντας όμως να φτάσουν στο γκολ.

Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος αιφνιδίασε βάζοντας τον Γιόζιπ Ίλιτσιτς αντί του «εγκεφάλου» Πάπου Γκόμες, γλίτωσε το 0-2 σε δοκάρι του Καμπά (63') και ευτύχησε να ισοφαρίσει με πολύ καλή κεφαλιά του Κρίστιαν Ρομέρο, ύστερα από σέντρα του Χανς Χάτεμπουρ (79').

Οι Μπεργκαμάσκι κυνήγησαν την ολική ανατροπή, έχασαν ευκαιρίες με Σαπάτα και Ρομέρο, αλλά εντέλει δεν ήταν απογοητευμένοι από την ισοπαλία, όπως άλλωστε και η Μίντιλαντ, η οποία έκανε «σεφτέ» στο Champions League.

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Ρομέρο, Παλομίνο (68' Τολόι), Τζιμσίτι – Χάτεμπουρ, Πεσίνα, Φρόιλερ (68' Ντε Ρουν), Γκόσενς (86' Ρουγκέρι) – Γκόμες (46' Ίλιτσιτς) – Μουριέλ (68' Τραορέ), Σαπάτα.

Μίντιλαντ (Μπρίαν Πρίσκε): Χάνσεν – Τζ. Άντερσον, Τζέιμς, Σολτς, Παουλίνιο – Χεγκ – Ντρέγιερ (82' Ίσακσεν), Μ. Άντερσον, Ονιέκα, Μαμπίλ (67' Βίμπε) – Καμπά (82' Μάντσεν).

Αποτελέσματα:
Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1
Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0

Βαθμολογία:
1. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 12 (9-2)
2. Αταλάντα 8 (9-8)
3. Άγιαξ 7 (7-6)
4. Μίντιλαντ 1 (3-12)

Τελευταία αγωνιστική (9/12):
Άγιαξ – Αταλάντα
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ισχυρός συμπαίκτης του Ολυμπιακού στο γήπεδο της κοινωνίας

Το μήνυμα του Μαραντόνα για τον γιο του λίγες ώρες πριν πεθάνει - «Πρόσεχε τον άγγελό μου»

Τασούλα Κελεσίδου: Θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ και εξηγεί στο protothema.gr το «γιατί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης