Basket League, Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 90-67: Βάλσαμο για την «διαβολοβδομάδα»

Basket League, Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 90-67: Βάλσαμο για την «διαβολοβδομάδα»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Basket League και στις νίκες μετά το 0/2 στην «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, κερδίζοντας στο... ρελαντί τον Κολοσσό με 90-67

paokolossos
Μετά τις δύο σερί ήττες από Βαλένθια και Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έψαχνε μια νίκη... βάλσαμο προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία, να αποκτήσει ρυθμό και να μπορεί να εστιάσει όντας πιο ήρεμος στο «must win» παιχνίδι με την Μπάγερν το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής στο κλειστό του ΟΑΚΑ (27/11, 21:00).


Όπως συνηθίζει στα ματς της Basket League, ο Γιώργος Βόβορας έκανε το απαραίτητο rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους 12 παίκτες. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν και πάλι θετικό, ειδικά στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Νέντοβιτς χρειάστηεκ κάτι λιγότερο από 10 λεπτά για να «καθαρίσει» το ματς με το επιθετικό του ταλέντο, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας πάτησε και πάλι παρκέ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στα θετικά για τους «πράσινους» και η θετικη παρουσία του Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος πήρε καλό βαθμό σε αυτό το παιχνίδι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ έχοντας ιδιαίτερη διάθεση στην άμυνα, με τους Καλαϊτζάκη και Μπέντιλ να ήταν εκείνοι που έδιναν το έναυσμα για την καλή αμυντική παρουσία των «πρασίνων» στο ματς. Βέβαια το πρόβλημα ηταν η επίθεση αφού για ένα πεντάλεπτο ο Κολοσσός είχε σταθεί πολύ καλά στο ΟΑΚΑ με το σκορ να ήταν μόλις στο 9-4! Όμως ένα μίνι ξέσπασμα των Παπαγιάννη και Μπέντιλ έφεραν τον δείκτη του σκορ στο +13 (17-4) με σερί 8-0. Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν... ένιωσαν την ανάσα των παικτών του Κολοσσού.

Πολλώ δε μάλλον μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Νεμάνια Νέντοβιτς στην δεύτερη περίοδο, ο οποίος ευστοχούσε στο ένα τρίποντο μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του ματς έχοντας 16 πόντους με 1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές! Αν συνυπολογίσουμε και το πολύ καλό παιχνίδι του Μπέντιλ, οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν και στο +19 (41-22) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (44-30).

Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός μέτρησε 7/14 τρίποντα αλλά και μόλις 6/15 δίποντα. Την ίδια ώρα και ο Κολοσσός είχε καλό ποσοστό με 5/9 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν υποπέσει και σε 11 λάθη.

Αντίθετα στην 3η περίοδο τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο καλά για τον Παναθηναϊκό. Όχι τόσο επειδή κινδύνευσε, αλλά για την εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ. Κακό μπάσκετ στην επίθεση, απόρροια και της καλής άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι άσκησαν μεγάλη πίεση και εμπόδιζαν ακόμα και τις πάσες στο μισό και ένα μέτρο. Την ίδια ώρα πάλι δεν δούλεψαν οι «πράσινες» επιστροφές με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να βρίσκει «καλά σουτ». Μάλιστα με επιμέρους 17-10 οι Ροδίτες μείωσαν στους επτά πόντους (54-47) αλλά το τάιμ άουτ του Βόβορα «ξύπνησε» τους παίκτες του, οι οποίοι έφτασαν εκ νέου στο +15 (65-50) με τη λήξη της τρίτης περιόδου έχοντας δικό τους 11-3!

Κλείσιμο
Κάπου εκεί το ματς... τελείωσε. Η 4η περίοδος ήταν τυπική διαδικασία όσον αφορά τον τελικό νικητή. Ο Παναθηναϊκός κράτησε την ίδια ένταση στην άμυνα όπως στο δεύτερο μισό της 3ης περιόδου στέλνοντας την διαφορά για πρώτη φορά και πάνω από τους 20 πόντους (74-53) στο 34'. Ο Βόβορας, κατά την προσφιλή του συνήθεια στα ματς του εγχώριου πρωταθλήματος συνέχισε το rotation, ο Βουγιούκας είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος και στο τέλος οι «πράσινοι» έφτασαν σε μια εύκολη και δίχως προβλήματα, επικράτηση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά ποιότητας ήταν χαώδης και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει τη διαφορά όποια στιγμή του αγώνα, το επιθυμούσε. Επιπλέον είχε καλό ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (17/33 δίποντα, 11/27 τρίποντα), πήρε 12 ριμπάουντ περισσότερα (40-28) ενώ είχε και πέντε λάθη λιγότερα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μόλις λίγα λεπτά για να ξεδιπλώσει την ποιότητά του στο παρκέ. Συγκεκριμένα σημείωσε 19 πόντους σε 16 λεπτά, έχοντας 2/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πολύ καλή η παρουσία του Καλαϊτζάκη (7π., 3ασ., 2κλ., 1τ.) ειδικά στην άμυνα, όπως επίσης και του Μπεν Μπέντιλ (12π., 3ριμπ.Π

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Λιάπης, Καμαριανός και Αρσενόπουλος δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η στιγμή που ο Κολοσσός μείωσε σε 54-47, αλλά με ένα 11-3 μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και τυπικά το ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή τάπα του Κέβιν Τούμπα πάνω στον Ζακ Όγκουστ στην προσπάθεια του σέντερ του Παναθηναϊκού να καρφώσει τη μπάλα μπροστά του!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου όπου ήταν τραγικός. Ο Κολοσσός τα 23 λάθη, το 50% στις βολές αλλά και το 42% στα δίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 44-30, 65-50, 90-67

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή!

Βιεϊρίνια: «Άξιζε την ευκαιρία ο Γκαρσία, με τον Φερέιρα ήμουν πάντα καθαρός απέναντι του»

Εθνική Ανδρών μπάσκετ: Κλήθηκαν Ρογκαβόπουλος και Κακλαμανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης