Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή!

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή!

Ανέβασαν το θερμόμετρο στα γήπεδα της Βραζιλίας και  της Ιταλίας

SFYRIXTRES2

Η ενασχόληση με την ποδοσφαιρική διαιτησία ήταν, παραδοσιακά, ένα ανδροκρατούμενο πεδίο. Άλλωστε, το «mens only» των ρέφερι θεωρούνταν αντανάκλαση της πλειοψηφούσας αρσενικής μάζας στις εξέδρες των γηπέδων. Επίσης, η ευαισθησία και οι ντελικάτοι τρόποι που αποδίδει το κλασικό στερεότυπο στις γυναίκες, δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ το ακατάσχετο υβρεολόγιο, τον χουλιγκανισμό, το κράξιμο ή ακόμη και τις απειλές, τα δαγκωμένα αυτιά κ.λπ. - δηλαδή το σύνηθες «φιλοδώρημα» των θερμόαιμων φιλάθλων προς τους διαιτητές.

Το ανδρικό κάστρο της διαιτησίας εκπορθείται τα τελευταία χρόνια, διαλύοντας άλλο ένα σεξιστικό μοντέλο σκέψης. Οι γυναίκες ενδύονται τη στολή του διαιτητή και αναλαμβάνουν να βάλουν τάξη στον αγωνιστικό χώρο, σε ματς είτε ανδρικών είτε γυναικείων πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο.

Η εξέλιξη αυτή αφ' ενός είναι αναπόδραστη, λόγω της εξέλιξης των αντιλήψεων περί των φύλων, περί όλων όσα υποτίθεται πως ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν σε γυναίκες και άντρες. Αφ' ετέρου όμως είναι μια εξέλιξη λίαν ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα όταν βλέπει κανείς εξαίσιες θηλυκές παρουσίες να σφυρίζουν, να βγάζουν κάρτες, να σηκώνουν σημαιάκια ή να τρέχουν προς το VAR. Στο πάθος, τη σκληρότητα, την ένταση μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, μια γυναίκα διαιτητής, ιδανικά μαζί με τις δύο βοηθούς της, είναι δώρο εξ ουρανού.

Εκλεκτά δείγματα από την παγκόσμια τάση της ένταξης γυναικών στο λειτούργημα του ποδοσφαιρικού διαιτητή υπάρχουν αρκετά και, ευτυχώς, πληθύνονται. Όμως, μεταξύ των κυριών που εντυπωσιάζουν με τα διαιτητικά τους προσόντα -και όχι μόνο- ξεχωρίζουν με διαφορά η Βραζιλιάνα Φερνάντα Ουλιάνα Κολόμπο και η Ιταλίδα Κλαούντια Ρομάνι.

colombo9



Η  Βραζιλιάνα Φερνάντα Ουλιάνα Κολόμπο

Σε ό,τι αφορά στην Κολόμπο, είναι περισσότερο διαιτητής από ό,τι εξ επαγγέλματος όμορφη, μολονότι σημειώνει επιτυχία και στους δύο τομείς της δραστηριότητάς της. Ξανθιά, εύχαρις και ευειδεστάτη, η Φερνάντα είναι 29 ετών και κατάγεται από τη Μπραζίλια, την επίσημη πρωτεύουσα της πατρίδας της. Πριν ασχοληθεί σοβαρά με τη διαιτησία είχε διατελέσει ποδοσφαιρίστρια, αθλητικογράφος, τηλεσχολιάστρια, παρουσιάστρια και, φυσικά, μοντέλο.

COLOMBO_1
colombo7



Η σταδιοδρομία της στη διαιτησία ξεκίνησε κατά τα ειωθότα, από επόπτρια γραμμών. Με σκληρή δουλειά και μελέτη των κανονισμών, με πολλά χιλιόμετρα πάνω-κάτω κυνηγώντας τις φάσεις, η Φερνάντα κατέκτησε το δικαίωμα να διευθύνει αγώνες σε μεγάλες κατηγορίες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Αν μη τι άλλο, φαίνεται γεννημένη για να πρωταγωνιστεί.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της Κολόμπο




Ο δυναμίτης Κλαούντια Ρομάνι

Αντίθετα από την Βραζιλιάνα συνάδελφό της, η Κλαούντια Ρομάνι είναι λιγότερο δραστήρια με τη σφυρίχτρα, προτιμώντας να διοχετεύει την ενέργειά της στο Instagram. Εκεί επιδεικνύει συστηματικά τα σωματικά της κάλλη -τα οποία, συν τω χρόνω διογκώνονται και στρογγυλεύουν όλο και περισσότερο, κατά έναν ανεξήγητο πλην αξιοθαύμαστο τρόπο.

 

ROMANI
Screenshot_2020-11-19_at_12_27_51_PM
Κλείσιμο


Η Κλαούντια Ρομάνι, ύστερα από μια καριέρα σε εξώφυλλα ανδρικών περιοδικών όπως το GQ και το Maxim, καλλιστεία μπικινοφορουσών κ.λπ. από όπου συσσώρευε διακρίσεις, το 2014 αποφάσισε να εμβαθύνει στα μυστικά του ποδοσφαίρου. Μελέτησε και εξασκήθηκε, εργάστηκε άοκνα και προετοιμάστηκε για τις εξετάσεις της Ιταλικής Ομοσπονδίας και, ω του θαύματος, η Κλαούντια κρίθηκε κατάλληλη για να διαιτητεύει σε αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δυστυχώς, όμως, ένα ατόπημά της -το να εκδηλώσει τον έρωτά της για την ομάδα της Μίλαν- έφερε άδοξο τέλος στη διαιτητική της πορεία, πριν καν αρχίσει.

 



Η Ρομάνι θα πρέπει να ήταν απαρηγόρητη γι' αυτή την εξέλιξη -αν και το απέραντο άλμπουμ των αισθησιακών της φωτογραφήσεων στο Instagram δεν προδίδει κάτι τέτοιο. Και θα ήταν πραγματικά άδικο για την καυτή 35χρονη Ιταλίδα να χάσει το κέφι και το μπρίο της, βυθίζοντας σε απόγνωση τους 1,3 εκατ. θαυμαστές της, στους οποίους έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε 6 από τις διαφορετικές γλώσσες που χειρίζεται με επιδεξιότητα. Σχεδόν όση έχει επενδύει στη γλώσσα του σώματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης