Το ποδόσφαιρο επιστρέφει: Πρώτη... σέντρα στις Φερόες Νήσους

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει: Πρώτη... σέντρα στις Φερόες Νήσους

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη «επέστρεψε» από τον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό, ανοίγοντας την όρεξη των φιλάθλων στην Σκανδιναβία και όχι μόνο

feroe_nhsia
O 20χρονος Aron Knudsen θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ποδοσφαιριστής, που πέτυχε το πρώτο γκολ μετά την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, τα οποία έχουν διακοπεί σε όλες τις ευρωπαΙκές χώρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένουν την επιστροφή στα γήπεδα, με τη Γερμανία να φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη χώρα, που θα το τολμήσει από τις 16 Μαΐου.

Το γκολ στο οποίο αναφερόμαστε σημειώθηκε, όμως πολύ βορειότερα. Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε το πρωτάθλημα στις Φερόες Νήσους και η ομάδα του Knudsen, η NSI Runavik επικράτησε τελικά με 3-1 απέναντι TB Tvoeroyr.

arge
Κλείσιμο

Συνολικά πέντε παιχνίδια έγιναν στο σύμπλεγμα των 18 νησιών με τους 52.000 κατοίκους, όλα σε διαφορετική ώρα και χωρίς θεατές. Ανάμεσα στους νέους κανόνες, που αναμένεται να ισχύσουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν και η απαγόρευση του «πτύειν» μιας προσφιλούς, αλλά μάλλον αντιαισθητικής συνήθειας των αθλητών. Οι ποδοσφαιριστές από τις Φερόες είχαν μάλιστα την τιμή να μεταδοθούν τα ματς όχι μόνο στην πατρίδα τους, αλλά και στη Δανία, μέρος της οποίας ως αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία αποτελούν τα νησιά, αλλά και στη Νορβηγία.

Το κοινό της Σκανδιναβίας είναι προφανώς διψασμένο για μπάλα και ως μικρό αντίδοτο στα συμπτώματα στέρησης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί προτίμησαν να του προσφέρουν εικόνες από ένα πρωτάθλημα, που συνήθως δεν τραβάει την προσοχή των γειτόνων.

Αξίζει πάντως να θυμηθούμε ότι και η Εθνική Ελλάδας είχε γνωρίσει τον Ιούνιο του 2015 μια από τις πιο ντροπιαστικές και απροσδόκητες ήττες της στο ανεμοδαρμένο νησί του Βόρειου Ατλαντικού με σκορ 2-1 και αποκλείστηκε τότε από το EURO 2016.

Διαβάστε περισσότερα στο saronicmagazine.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απέρριψε την πρόταση της λίγκας για μειώσεις ο ΠΣΑΠ

Βίντεο: Το αφιέρωμα του ESPN στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πρόεδρος Στεάουα: «Όποιος πεθάνει… πέθανε. Να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης