Τσίπρας: Γιατί αποχώρησε στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου

Τσίπρας: Γιατί αποχώρησε στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου

Άγαρμπη, άτεχνη και… μισή η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο πεζοδρόμιο

4956321
Θεωρήθηκε ξαφνική, άγαρμπη, άτεχνη και… μισή, αλλά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή και του ΣΥΡΙΖΑ στη σκληρή αντιπολίτευση του πεζοδρομίου. Ανεξαρτήτως δε εάν αυτή η επιστροφή έχει τις εμφανείς και κραυγαλέες αντιφάσεις, σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική, που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια, το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου είναι ότι θα επιδιώξει επανασύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα και θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση με «σκληρό ροκ» σε όλα τα μέτωπα και ακραία πόλωση.

Έτσι κι αλλιώς τις τελευταίες εβδομάδες η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας κινείται στα «κόκκινα» και απορρίπτει συνολικά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Γι’ αυτό άλλωστε και η κίνηση του κ. Τσίπρα πυροδότησε μία οξεία πολιτική σύγκρουση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα πάντως που η αμηχανία και η παραδοξότητα αυτής της παρουσίας ήταν περισσότερο από φανερές. Με κορυφαίο παράδειγμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν άντεξε καν να πάει μέχρι το τέλος της πορείας, δηλαδή την αμερικανική πρεσβεία, αλλά εγκατέλειψε τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα, περίπου στη μέση της!
4956325

Ο κ. Τσίπρας εντάχθηκε στο μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κοντά του και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Θοδωρή Δρίτσα και άλλους. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Τόσκας, Στέλιος Παππάς, Θάνος Μωραΐτης κ.α..

Κλείσιμο
Πιθανόν πάντως η αποχώρηση του κ. Τσίπρα να έγινε από προνοητικότητα, αφού γενικά το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και τόσο αποδεκτό από τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Μάλιστα, όταν το μπλοκ έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, υπήρξαν γιουχαΐσματα σε βουλευτές του κόμματος, ενώ κάποιοι πέταξαν εναντίον τους και αντικείμενα.

Το αιχμηρό σχόλιο της ΝΔ αφορούσε όχι μόνο στη συμμετοχή, αλλά κυρώις στην αποχώρηση του κ. Τσίπρα, με την Πειραιώς να χαρακτηρίζει «τουρίστα»: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» ήταν το σχόλιο πηγών της ΝΔ με αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν αναλόγως: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο. Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγαλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας, μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας.

Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Η αντίδραση των πολιτών πάντως στο Twitter δεν ήταν και πολύ θετική για τον πρώην πρωθυπουργό:




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης