Η Μαρέβα Μητσοτάκη σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Η κυρία Μητσοτάκη επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, όπου μάλιστα την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος

MAREVA-SKOLIA-DSC_8403-760x507
Επισκέψεις σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε σήμερα η σύζυγός του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, όπου μάλιστα την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αφού νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου.

Στις επισκέψεις της, η κυρία Μητσοτάκη, συνοδευόταν από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο ελληνικό σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος»


Στο Δημοτικό της Αγίας Αικατερίνης

Κλείσιμο
Στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος Κουφαλλάκης, η υποδιευθύντρια, Μπέτσυ Σιδέρη, ο γενικός πρόξενος Νέας Υόρκης, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης.

Οι μικροί μαθητές την υποδέχθηκαν με μια ανθοδέσμη και ένα πανό που έγραφε: «Το Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου καλωσορίζει την Πρώτη Κυρία της Ελλάδας κ. Μαρέβα Μητσοτάκη». Εκείνη, φίλησε τα παιδιά ενώ είπε ότι θέλει μια φωτογραφία με το πανό για να το βάλει στο γραφείο της και να τους θυμάται.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του σχολείου. Η κυρία Μητσοτάκη σχολίασε θετικά μια αφίσα, ανηρτημένη στην είσοδο του Δημοτικού όπου έγραφε μεταξύ άλλων: «Είμαι Ελληνας, είμαι περήφανος για τον πολιτισμό της χώρας μου, τις αξίες από την οικογένειά μου και το φιλότιμο ενώ η καταγωγή μου με κάνει να είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που είμαι Ελληνας».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια


Οι μικροί μαθητές του προνηπίου (PRE-K) υποδέχθηκαν με το τραγούδι «Καλημέρα» την σύζυγο του πρωθυπουργού η οποία χειροκρότησε τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα. Τα ρώτησε το όνομά τους και είδε τις ζωγραφιές τους.

«Λατρεύω τα παιδιά και είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση και η ελληνική γλώσσα» είπε η κυρία Μητσοτάκη ενώ η δασκάλα Χριστίνα Μυτιληναίου-Κύρου της είπε ότι «προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτή τη χώρα».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους μαθητές της Τρίτης τάξης που την καλωσόρισαν με χορό. Η κυρία Μητσοτάκη ρώτησε τα παιδιά εάν πήγαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι και σε ποιο μέρος. Τους είπε μάλιστα την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα τα καλέσει να την επισκεφθούν στην Αθήνα. Επειτα, πήγε στο τμήμα καλλιτεχνικών. Μίλησε ξεχωριστά με κάθε παιδί και σχολίασε τις ζωγραφιές τους, όπως αυτή ενός μαθητή που είχε ζωγραφίσει κάτι από ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι: «Ολο σκοτωμούς έχει αυτό το παιχνίδι, είναι τρομακτικό».

Στο σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος»

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού στη συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Εκεί την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όπου νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Πρώτα, πήγε στο κλειστό γυμναστήριο όπου συνομίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του Πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κ. Μητσοτάκη.

Η τάξη της 8ης ήταν η επόμενη στάση της κ. Μητσοτάκη στο μάθημα των Ελληνικών. «Σήμερα κάνουμε Πλάτωνα και για τη μαγεία της ελληνικής μουσικής» την ενημέρωσε η δασκάλα Π. Βολίκα. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού τόνισε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της γλώσσας:

«Μην την ξεχνάτε τη γλώσσα γιατί αυτή μας ενώνει και είναι η ψυχή μας, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Η μαμά μου ήταν και αυτή Ελληνίδα της Διασποράς από την Αίγυπτο. Και έλεγε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να μη σταματάει ποτέ να μιλάει τα ελληνικά. Ετσι κι εσείς είσαστε και Αμερικανοί, είσαστε και Ελληνες».




ma1
ma2









ma3
ma4
ma5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης