Κεραμέως: Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία - Τέλος στο καθεστώς κλήρωσης

Κεραμέως: Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία - Τέλος στο καθεστώς κλήρωσης

Η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους - Ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση

kerameos_are
Απάντηση σε όσους συνδέουν την αριστεία με τη ρετσινιά δίνει η υπουργός Παιδείας, βάζοντας τέλος στην επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση, που όρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. Ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της κ. Κεραμέως αφορά στο Δημοτικό αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία.

«Δεν θα ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ»

Παράλληλα, επισήμανε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου

Τέλος, δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης