Κεραμέως: Δεν καταργούμε το άσυλο, το ενισχύουμε

4859650

Σήμερα, αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο δεν μπορεί κανείς να μιλάει ελεύθερα, γιατί φοβάται ότι κάποιος μπορεί να του επιτεθεί για αυτά που είπε, είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας

«Όχι μόνο δεν πάμε σε κατάργηση του ασύλου, πάμε σε ενίσχυση. Θέλουμε να θωρακίσουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία. Σήμερα, αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο δεν μπορεί κανείς να μιλάει ελεύθερα, γιατί φοβάται ότι κάποιος μπορεί να του επιτεθεί για αυτά που είπε, είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο», τόνισε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στον Real fm διευκρίνισε ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε , να αποκαταστήσουμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Αυτό θα το κάνουμε περιορίζοντας αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται είτε εντός είτε εκτός των πανεπιστημίων και οι δράστες έχουν καταφύγιο εντός των πανεπιστημίων. Θέλουμε να προστατεύσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα εν συνόλω, τους φοιτητές, τους καθηγητές, το προσωπικό προκειμένου να μπορεί ελεύθερα να εκφράζεται, να κάνει έρευνα. Δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών όσο δεν τιμωρούνται αξιόποινες πράξεις. Εξομοιώνουμε τον πανεπιστημιακό χώρο με τους κοινούς δημόσιους όσον αφορά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν από το νόμο η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές».

Για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων η Νίκη Κεραμέως σημείωσε: «Όσον αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σαν χώρα. Την χάσαμε όταν στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης ξεκίνησε η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. Η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει μια πρόταση ώστε το άρθρο 16 που αφορά στην Παιδεία να είναι στα προς αναθεώρηση άρθρα, ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στην χώρα μας να λειτουργήσουν και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ή πρόταση μας αυτή, αν θυμάμαι καλά, συγκέντρωσε 93 από τις 300 ψήφους του κοινοβουλίου. Ούτε ένας δηλαδή στους τρεις βουλευτές δεν θεώρησε ότι χρήζει αναθεώρησης το άρθρο 16. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι έχει μπλοκάρει η διαδικασία για αρκετά χρόνια».

Αναφερόμενη στις ρυθμίσεις για τους αιώνιους φοιτητές τόνισε: Πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο και να αποφοιτά μετά από 30 χρόνια. Αυτό δε γίνεται πουθενά αλλού στον κόσμο. Ο στόχος μας είναι η όποια παρέμβαση να ισχύει εφεξής. Τι σημαίνει αυτό; Για τους φοιτητές που θα μπουν στο Πανεπιστήμιο από όταν θα ισχύσει η διάταξη. Η διάταξη ακόμα δεν έχει περάσει από την ελληνική Βουλή. Όταν θα ψηφιστεί και εφεξής θα ισχύει, καταρχήν για τους νεοεισερχόμενους. Τώρα για αυτούς που είναι ήδη φοιτητές θα προβλέψουμε μεταβατικές διατάξεις. Δεν έχουμε κατασταλάξει. Αυτό θα γίνει μετά από ενδελεχή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η πρόθεσή μας είναι αυτό το μετρό να εφαρμοστεί πλήρως για τους νέους φοιτητές και από εκεί και πέρα να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο για τους φοιτητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «διαφωνήσαμε με το εισαγωγικό σύστημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ άρον- άρον λίγο πριν φύγει από την εξουσία. Το μόνο εύκολο για εμάς είναι να πούμε το καταργούμε και επανερχόμαστε στο παλιό αλλά δεν το κάνουμε γιατί τα παιδιά που μπαίνουν ήδη στην τρίτη Λυκείου έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και θεωρούμε ανεύθυνο να κάνουμε κάτι τέτοιο», τονίζοντας πως «στους βασικούς άξονες θα παραμείνει ως έχει. Ανακοινώνουμε τις επόμενες μέρες κάποιες αλλαγές κυρίως έναν εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης και βελτίωσης των μεγάλων στρεβλώσεων του νυν εξεταστικού χωρίς να προκαλούμε αναστάτωση που θα επέφερε μία συνολική αλλαγή του συστήματος».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΟΡΓΗ

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η'ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΜΠΟΓΙΑΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ! ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΘΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΟΝΤΑΣ .

Να ακουσθούν τα θύματα

Να ρωτήσουν τους καθηγητές-θύματα που εξελέγησαν παμψηφεί, έπεσαν θύματα πλαστογραφίας πρακτικών, αντί να δικαιωθούν, τους έριξαν στα φίδια πειθαρχικών δικαστηρίων καταλαβαίνει κανείς τίποτα από αυτά; . Ταλαιπωρήθηκαν, έφυγαν, διέπρεψαν αλλού. Οι πλαστογράφοι διέπρεψαν. Ένας από αυτούς έγινε Ευρωβουλευτής. Τα θύματα πρέπει να κληθούν να ομολογήσουν. Να μάθουμε τι ακριβώς συνέβει. Αν δεν διερευνηθούν όλες αυτές οι παρανομίες, τα πάντα θα είναι μια νέα διακόσμηση. ο κ. Πικραμένος, νυν αντιπρόεδρος τάχει όλα υπόψη του.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΔΩ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΕΙΧΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ,ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝΕ ,ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΟΣ.

Πολύ σωστά

Το άσυλο ιδεών δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να ενισχυθεί .Το άσυλο όμως ασυλίας της παρανομίας και καταστροφής των ιδεών και της παιδείας πρέπει καταργηθεί άμεσα και όχι όπως ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιαβρόγλου επέμβαση μόνο μετά τη σύγκλιση και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου δηλαδή ποτέ .Με ένα τηλεφώνημα σε βιαιοπραγίες η προπηλακισμούς όπου κινδυνεύουν σωματική ακεραιοτητα και προσωπική πνευματική ελευθερία θα πρέπει η αστυνομία να επεμβαίνει να συλλαμβάνει τους δράστες .

Q

Ποιο ασυλο ιδεων? Εξω απο τα πανεπιστημια δεν μπορουν να μιλησουν οι φοιτητες? Εχουμε Χουντα και χρειαζονται το ασυλο? Το ασυλο χρησιμευε καποτε που οι αντιθετες αποψεις ποινικοποιουνταν. Αν μη τι αλλο τη σημερο μερα οι μονοι οι που μπορουν να μιλησουν για ασυλο ιδεων, ειναι οι χρυσαυγιτες και γενικως ολοι οσοι εκφερουν αντιθετη αποψη που δεν βολευει το συστημα (οπως αυτοι που διαμαρτυρονται για την συμφωνια των Πρεσπων και τους συλλαμβανουν)! Τα κομμουνια που εχουν ως τσιφλικι τους τα πανεπιστημια μια χαρα τα ειδα να λενε (και να κανουν) αυτα που προσταζει η ιδεολογια τους και εκτος του χωρου των πανεπιστημιων. Δεν ειναι οτι τους εμποδιζει και κανεις!

Κάντε ότι κάνετε γρήγορα

για να ξεκουμπιστουν οι αλήτες , οι πρεζέμποροι , και οι δουλέμποροι από τα πανεπιστήμια.

Ποιες Πανελλήνιες;

Δεν τις κατάργησε ο μέγιστος Γαβρόγλου όπως υποσχόταν στα παιδιά και τους γονείς;

Μακεδονας

Η λύση με τους αιώνιους φοιτητές είναι απλή. Με την εισαγωγή του ένας φοιτητής θα επιλεγεί, αν θέλει να είναι πλήρους φοιτησεως η μερικής φοιτησεως με μαθήματα τα βράδια η τα σαββατοκύριακα. Όσοι θέλουν να σπουδάζουν και να εργάζονται το σύστημα της μερικής φοιτησεως τους παρέχει αυτή την ευκαιρία.

97%😝

Άρχισαν οι κωλοτούμπες . Σιγά μην τα βάλει ο κουλης ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ 😂🤡

ΚιΚι

Περαστικα σου τρολακι, γλεντα οσο μπορεις μεχρι 8/9 Αυγουστου μετα παπαλα. Τελος τα αναχοκομμουνομακακισμενα απο τα ΑΕΙ. νομος και ταξη.

nikos

Μαζι με το ασυλο πρεπει να βρει η κυβερνηση τη δυναμη να καταργησει και τις παραταξεις μεσα στα πανεπιστημια. Μπαινεις σε εναν ακαδημαικο χωρο και αυτο που αντικριζεις ειναι αφισες, γραφεια και αντιπροσωπους κομματων!!! λες και στελνουμε τα παιδια να σπουδασουν συνδικαλισμο. το ασυλο επρεπε να το ειχαν καταργησει κανονικα εδω και χρονια οι γονεις. Αυτοι που στερουνται τα παντα για να μπορεσουν να πληρωσουν την «δωρεαν» παιδεια και να εξασφαλισουν μορφωση στα παιδια τους!! και ξαφνικα χανονται εξαμηνα απο καταληψεις... λες και οταν εχουν καταληψη δεν πληρωνουν ενοικια στους φοιτητες!! ή οινπαραταξεις μοιραζουν τα θεματα. Δυστυχως ο πιο επικινδυνος του αμορφωτου και του αναρχικου ειναι ο ηλιθιος... και εμεις ειμαστε λαος ηλιθιων!!!

Bonaparte

Τώρα τι παιδεία να βγει απο κυβέρνηση με πρωθυπουργό το στουρναρι τον Τσίπρα; Εκτός που ο ίδιος ήταν [...], παραπονιόταν και στους καλούς επειδή ανεβάζουν τον πήχη και ζορίζονται τα γίδια σαν αυτόν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης