Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

kerameos

Στόχος οι ευρύτερες συναινέσεις καθώς το ζητούμενο είναι το μέλλον των παιδιών μας, τόνισε η νέα υπουργός Παιδείας - Πρόσκληση για ανοκτό διάλογο και για το θέμα των Θρησκευτικών

«Με ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στην νευραλγική και καίρια θέση της παιδείας, που είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει το μέλλον της χώρας» δήλωσε η κυρία Κεραμέως και τόνισε οτι : «Η παιδεία είναι η μεγαλύτερη μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα».Η κ. Κεραμέως είπε οτι θα κινηθούν γρήγορα χωρίς ωστόσο να αιφνιδιάσουν κανέναν καλώντας σε διάλογο όλους τους φορείς λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “θα βρείτε ευήκοα ώτα” στο υπουργείο.
kerm-gavr01

Παράλληλα η νέα υπουργός απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους Ιεράρχες για το θέμα των θρησκευτικών απηύθυνε η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την σημερινή τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας.
kerm-gavr02

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στους δύο υφυπουργούς την κυρία Ζαχαράκη λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ως εκπαιδευτικός γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα και στον κ. Διγαλάκη εστιάζοντας στο εξαίρετο ακαδημαικό και ερευνητικό του έργο.
kerm-gavr03

Εκ των υστέρων ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου πρότεινε το υπουργείο να χωριστεί σε δυο υπουργεία: ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας, ενώ προφανώς πολύ περήφανος για το έργο του ευχήθηκε και στην νέα ηγεσία όταν και αυτή θα φύγει να είναι τόσο υπερήφανη όσο και αυτός σήμερα.
kerm-gavr04

Ο απερχόμενος υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτακης δήλωσε ότι μετά από 4,5 χρόνια συνεχόμενα στο υπουργείο Παιδείας θεωρεί άλλαξε το τοπίο της έρευνας αυξήθηκαν οι πόροι για αυτήν και αναστράφηκε το brain drain.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας

Ωραία τα λέτε, αλλά μην ξεχάσετε και εσείς όπως οι προηγούμενοι το θέμα των αποφοίτων ΤΕΙ και 2 μέρες πριν παραδώσετε, καταθέσετε πρόταση ισοτιμίας-αντιστοιχίας για τους αποφοίτους ΤΕΙ, στο χαρτοφυλάκιο των επόμενων! Αν και δεν ασπάζομαι το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ σωστή την μετατροπή όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, από τη στιγμή που μιλάμε για 240 ECTS 4ετή φοίτηση, ενώ επίσης σωστή την μετατροπή των τμημάτων μηχανικών σε 5ετούς φοίτησης! Διότι σε καμία χώρα δεν υπάρχει διάκριση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ! Αλλά αυτά διόρθωσαν μόνο τα προβλήματα των νυν και των μελλοντικών φοιτητών! Εξακολουθεί όμως να υπάρχει το θέμα των αποφοίτων, οι οποίοι θα πρέπει με νομοσχέδιο να οριστεί πως κατέχουν ισότιμο πτυχίο με τα αντίστοιχα νέα τμήματα 4ετους φοίτησης. Διότι και το δικό τους πτυχίο είναι 4ετές, με 240 ECTS στο ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων και προέρχονται από το ίδιο τμήμα, με τους ίδιους καθηγητές και τα ίδια ως επί το πλείστον μαθήματα! Τώρα όσο για τους μηχανικούς ΤΕΙ 4ετους φοίτησης, μπορεί να υπάρξει λύση, με την αναγνώρισης 1 έτους προϋπηρεσίας ή μεταπτυχιακού τίτλου διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους! Πάντως όχι όπως προτείνει ο Γαβρόγλου, με εξέταση σε μαθήματα...είμαι απόφοιτος του 2016, από μονοκλαδικό τμήμα ΤΕΙ, χωρίς αντίστοιχο τμήμα σε κάποιο άλλο ΑΕΙ, έχοντας παρακολουθήσει το τελευταίο αναθεωρημένο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος μου, εγκεκριμένο το 2014, βάσει και του οποίου προέκυψαν οι αντιστοιχίες μαθημάτων, για το νέο αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα...το οποίο μάλιστα στερείται αρκετών ωρών εργαστηριακών μαθημάτων και της υποχρέωσης ανάληψης πρακτικής άσκησης και διπλωματικής εργασίας! Άρα τελικά ποιος βγαίνει πιο μορφωμένος, με πρακτικές γνώσεις, από το ίδιο τμήμα που απλώς μετεξελίχθηκε...οι νυν φοιτητές ή οι πρώην απόφοιτοι ΤΕΙ, για τους οποίους δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία μέριμνα; Την ίδια ώρα που στο παρελθόν, υπήρξαν προβλέψεις αυτόματης ισοτίμησης πτυχίων με νομοσχέδιο, κατά την μετατροπή των ΚΑΤΕΕ σε ΤΕΙ 3ετούς, στην μετατροπή των 3ετών ΤΕΙ σε 4ετή ΑΤΕΙ, καθώς και στην περίπτωση της ΑΣΠΑΙΤΕ! Αυτά σίγουρα η νέα υπουργός θα τα γνωρίζει ως νομικός και ελπίζω να πράξει το δίκαιο αίτημα των αποφοίτων ΤΕΙ, περί αυτόματης αντιστοίχισης των πτυχίων τους, με τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά!

ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ

ΦΩΣ ΧΡΉΣΤΟΥ ΦΑΙΝΕΙ ΠΑΣΙ!!!

Γαβρογλου στα τσακιδια κομπλεξικε

Προσπάθησε να δυαλησει την ορθοδοξία την Ελλάδα και τα νέα παιδιά αλλά βρήκε τοίχο ο νεοταξιτης στόκος. Ο Τσίπρας με τον γαβρογλου μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών διεχεαν το μίσος και την διχόνοια προσπαθώντας να μετατρέψουν τα ελληνόπουλα σε σύγχρονους γενίτσαρους στρέφοντας τα ενάντια στην ίδια τους την χώρα. Ο λαός δεν τους άφησε.

Λεωνίδας Νιάρχος

Πιστεύω ότι είναι μέγα ατόπημα η κατάργηση της νομικής Πατρών. Οι απόφοιτοι νομικοί δεν γίνονται όλοι κατ΄ανάγκην δικηγόροι. Ακολουθούν άλλους 1000 κλάδους. Παράλληλα 2000 ελληνόπουλα ξενιτεύονται κάθε χρόνο για νομικές σπουδές. Η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο λύκειο και οι προαγωγικές σε όλες τις τάξεις του λυκείου καθώς και η τρίχρονη λυκειακή προσμέτρηση της βαθμολογίας θα μετατρέψει τα λύκεια σε ζούγκλα βαθμοθηρική, θα οργιάσουν τα φροντιστήρια σε όλα τα μαθήματα για 3 έτη για κάθε παιδί κι αυτό μεταφράζεται σε 10.000 Ε επί 3 ίσον 30.000 Ε. Τόσο κοστίζει η πρότασή σας κυρία υπουργέ με το καλημέρα. Για να σοβαρευτούμε. Να έχομε επίγνωση της πράξης με όσα λέμε. Δεν είναι τα παιδιά μας πειραματόζωα στα χέρια σας. Όσο υπάρχουν Φροντιστήρια στη χώρα μας δεν μπορεί κανένας υπουργός παιδείας να κοιτάξει με παρρησία στα μάτια το νέο και την ελληνική κοινωνία. Ας αρχίσετε από τα αγγλικά. Α1 ΚΠΓ στη Δ Δημοτικού, Α2 στη Ε και Β1 στη ΣΤ. Μετά Β2 στη Β Γυμνασίου και C1 στη Α λυκείου. Λίγα και καλά κυρίως εφικτά αποδεκτά από την κοινωνία και ΔΩΡΕΑΝ. Με τα ΑΕΙ να εισαγάγετε τη παράλληλη διδασκαλία αγγλικών παντού με ένα παράβολο ανταγωνιστικό με την Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ. πχ 4000 Ε για τους φοιτητές τρίτων χωρών κατ έτος κι έτσι θα εισρεύσουν χιλιάδες αλλοδαποί φοιτητές με δίδακτρα και θα αναπτυχθούν τα πανεπιστήμιά μας χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο εκεί στο υπουργείο εσείς. Εκεί να υπαχθούν και οι μη εισαχθέντες από τις Πανελλαδικές με ετήσιο παράβολο 2000 Ε και κατατακτήριες. Γιατί να μειωθούν οι εισακτέοι. Αυτό σημαίνει μινιμαλισμό και απαξίωση των πανεπιστημίων. Είστε υπέρμαχοι της ελεύθερης οικονομίας και γνώσης ή το αντίθετο. Να ξέρομε γιατί για φιλελεύθερους σας ψηφίσαμε.

Ξεβρωμίζει το Υπουργείο

ή μάλλον ελληνοποιείται.

πανος

το ονομα του υπουργειου γιατι το αλλαζετε? το ΕΡΕΥΝΑΣ σε τι σας χαλαγε? αλλα οκ εχουμε λεφτα για σφραγιδες λογοτυπα και οτι αλλο θελεις...........

;;;

Που είδες την έρευνα στην Ελλάδα; Και από πότε η έρευνα ανήκει στην κυβέρνηση;

XANIA

ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΠΙΛΛΑΡΕ...!!!

Prof. Lysimachos

Τι σχεση εχει η κ.Κεραμεως ,γενικα, με την εκπαιδευση?Το ιδιο και για την αλλη κοπελλιτσα.Η εκπαιδευση προυποθετει βαθεια γνωση των προβληματων σε ολα τα επιπεδα.Εννοειται κατα τα ειωθοτα, η κ . υπουργος θα συγκεντρωσει στην αυλη της πασης φυσεως καθηγητες παν/μιου , οι οποιοι αυτη την εποχη συγκεντωνονται μπροστα στα γραφεια τους μηπως "αρπαξουν" κανα κοψιδι. Μπορει η κ. υπουργος να στριμωξει τους καθηγητες παν/μιου ,ωστε να παραγουν πραγματικο εργο?Θα καταργησει το νομο Αρσενη, ωστε οι καθηγητες παν/μιου να ασκουν αποκλειστικα εκπαιδευτικο και ερευνητικο εργο και οχι ελευθερο επαγγελμα, οπως γιατροι ,δικηγοροι ,κ.α' ? Μαλλον θα εχουμε μια απο τα ιδια.

ΧΑΝΙΑ

Συμφωνω στα γραφόμενα εκτος της τελευταίας παραγραφου! Γιατι να μην εχει δικαιωμα ενας πανεπιστημιακος να ασκει ταυτοχρονως ελευθερο επαγγελμα??

Μηπως ξέρεις prof

τι γίνεται πχ στις ΗΠΑ. Το 5% του ΑΕΠ της χώρας παράγεται από επιχειρηματικές δραστηριότητες πτυχιούχων του MIT αλλά και από επιχειρηματικές δραστηριότητες του ίδιου του Πανεπιστημίου και των μελών ΔΕΠ του. Οι εταιρίες spin off και spin out, τις οποίες προσπάθησε να αντιγράψει η Γενική Γραμματεία Bιομηχανιας στο υπουργείο ανάπτυξης, αποτελούν αναγνώριση των δυνατοτήτων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη πανεπιστημιακή κοινότητα από τους περιορισμούς. Οι καθηγητές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ασχολούνται μόνο με το μάθημα; Αν μπορώ να δημιουργήσω και δυο εταιρεία που θα απασχολούν 200 άτομα σε τομέα υψηλής τεχνολογίας εσυ τι πρόβλημα έχειςς; Θα λειτουργούμε σαν τον Προκρούστη;

ΑΝΝΑ Κ.

Ρε φίλε η κοπελίτσα δίπλα στη Νίκη (που είναι δικηγόρος) έχει εργαστεί και σε ιδιωτικά και σε δημόσια σχολεία ως φιλόλογος Αγγλικών (έχει κι ένα μεταπτυχιακό στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών από το Πανεπιστήμιου των Αθηνών). Οι κατσαπλιάδες που φεύγουν σε τι έχουν ακριβώς εργαστεί; Στους μπάφους;

Ογ

"Η απόλυτη τουρκοπορίαση" φεύγει... επιτέλους! Σιχάματα...

grcap10

στα αναθεμα Γαβρογλου και μη σε ξαναδω ποτε σε κυβερνηση.Αθεε που τα διαλυσες ολα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης