Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ψηφιακός ανένδοτος, «πόλεμος» στη γραφειοκρατία οι στόχοι Πιερρακάκη

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ψηφιακός ανένδοτος, «πόλεμος» στη γραφειοκρατία οι στόχοι Πιερρακάκη

«Ομαλή εναλλαγή σημαίνει ισχυρή Δημοκρατία» δήλωσε κατά την παράδοση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ο Νίκος Παππάς

Hdhghgfw
Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη, τόνισε ο νέος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, και μίλησε για απλοποίηση των διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί βασική προτεραιότητα, συνέχισε και μίλησε για «ψηφιακό ανένδοτο» και «πόλεμο στη γραφειοκρατία».

Είναι ένα στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε γρήγορα και αποφασιστικά, προσέθεσε και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ως προς την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών γραμματειών (ψηφιακής πολιτικής, πληροφοριακών συστημάτων και τηλεπικοινωνιών) και έθεσε ως στόχο η Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια να φθάσει τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σηκώνοντας το κινητό του, είπε χαρακτηριστικά πως «η επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη πρέπει να περάσει εδώ!».

Hdhghgfw


Κλείσιμο
Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες του και στα έργα που υλοποίησε στη διάρκεια της θητείας του και προσέθεσε: «Εύχομαι καλή δύναμη, οι συνεργάτες μου (γενικοί γραμματείς) θα είναι στη διάθεση της νέας ηγεσίας όσο τους χρειάζεται. Ομαλή αλλαγή σημαίνει ισχυρή δημοκρατία. Χτυπάμε καμπανάκι, διότι πολλοί σχετικοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής έχουν και ουσία».

«Ύστερα από τρία χρόνια ολοκληρώνουμε την παρουσία μας με αίσθημα ότι έχουν κάνει μεγάλα βήματα και έργο. Τώρα πια κανείς δεν ρωτά για το αν θα πρέπει να υπάρχει το υπουργείο. Από την αντιπολίτευση θα παροτρύνουμε να ισχυροποιηθεί το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Στόχος μας ήταν η δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη» κατέληξε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στη... διαστημική πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Της τελετής παράδοσης-παραλαβής προηγήθηκε συνάντηση της απερχόμενης και της νέας ηγεσίας στο γραφείο του υπουργού.

Ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή και για τα θέματα της Ενημέρωσης, με τον Λευτέρη Κρέτσο να παραδίδει συγκινημένος στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Έχουμε διάθεση να φέρουμε γνήσια ενημέρωση για το καλό των Ελλήνων, τόνισε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε τρεις φορές τη λέξη «ενημέρωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης