Παρουσία Τσίπρα οι υπογραφές των συμβάσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη

tsipra-simvasi

Είμαστε χώρα διαλόγου αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για τις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»

Μήνυμα προς την Τουρκία - την οποία, ωστόσο, δεν κατονόμασε - έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη δυτική και νοτιοδυτική Κρήτη.

«Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να είναι μια άγκυρα σταθερότητας και ασφάλειας. Μια χώρα της ειρήνης, της συνεργασίας και τους διαλόγου αλλά και μια χώρα που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρικά της δικαιώματα» είπε χαρακτηρηιστικά ο κ. Τσίπρας.

Στην Τουρκία «έδειξε» και άλλη μια αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σημείωσε ότι «ανοίγει μια νέα προοπτική και ένας νέος δρόμος για τη δυνατότητα η χώρα να είναι ισχυρή και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πρυτανεύει η λογική του διαλόγου και της πιστής τήρησης του Διεθνούς Δικαιού».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός οι σημερινές υπογραφές σηματοδοτούν ότι «οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται και ότι εφέτος θα πάμε σε ένα άλλο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων». «Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «διασφαλίζουμε σε κάθε κίνηση την πιστή τήρηση του διεθνούς δικαίου έχοντας τη στήριξη στις προσπάθειές μας από μεγάλες εταιρείες που έχουν άρτια υποδομή για να πετύχουν αποτέλεσμα».

Χαιρετισμός στην τελετή υπογραφής για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων


«Η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα σηματοδοτεί την αξιοποίηση από την Ελλάδα της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στα βήματα των άλλων κρατών της περιοχής» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, τέλος, οτι «σε συνεργασία με ενεργειακούς κολοσσούς, θα αναζητήσουμε κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης, που εφόσον εντοπιστούν θα προσθέσουν και την Ελλάδα στις χώρες παραγωγούς της περιοχής. Ανοίγει, έτσι, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, με σημαντικά δυνητικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώσαμε διασφαλίζει ότι τα οφέλη αυτά θα αποδοθούν τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στο Δημόσιο, τόσο στη φάση της έρευνας όσο και σε πιθανή μελλοντική φάση εκμετάλλευσης κοιτασμάτων».


Μανιάτης: Η ζωή και η ιστορία σας τιμωρεί για τους υδρογονάνθρακες, υποκριτή κ.Τσίπρα

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τη σύμβαση μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης».

«Ήρθε η ώρα να σας τιμωρήσει η ίδια η ζωή και η ιστορία κ. Τσίπρα, για την απίστευτη υποκρισία και το θράσος σας στις έρευνες υδρογονανθράκων», υποστήριξε ο κ.Μανιάτης.

«Λίγες μέρες πριν ο λαός σας στείλει για πολλά χρόνια οριστικά εκεί που σας αναλογεί, η συγκυρία σας υποχρεώνει να υπογράφετε για τελευταία πράξη σας ως Πρωθυπουργός, και μάλιστα εν χορδαίς και οργάνοις, μια πράξη τιμής και δόξας για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μια Παράταξη που ανεπιτυχώς προσπαθήσατε και να λεηλατήσετε, αλλά και να μιμηθείτε.

Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης είναι η έμπρακτη καταδίκη σας από την ιστορία και τη ζωή, για τις χυδαιότητες με τις οποίες μας κατηγορούσατε ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης την περίοδο 2010-2014 για τις κορυφαίες πατριωτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Καταψηφίσατε το ν.4001/2011 για την κατοχύρωση της ελληνικής ΑΟΖ. Καταψηφίσατε τους 3 Νόμους για τις συμβάσεις Υδρογονανθράκων, που φέραμε στη Βουλή το 2014. Πολεμήσατε και υπονομεύσατε την πατριωτική πρωτοβουλία μας για το διεθνή διαγωνισμό θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Διατυμπανίζατε ότι θα τα ακυρώσετε όλα αυτά αμέσως μόλις γίνετε πρωθυπουργός.
Τζέφρι Πάιατ

Είχατε μάλιστα το θράσος στις σημερινές σας δηλώσεις, να αναφερθείτε, ως δήθεν δικό σας έργο, στον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Έναν αγωγό, που όχι μόνο υπονομεύσατε και πολεμήσατε όταν εμείς το 2013 τον σχεδιάσαμε και τον εντάξαμε στα Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα Ενέργειας της Ε.Ε., αλλά επιπλέον τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ να μην προχωρήσουν στην ανάθεση της μελέτης του αγωγού, απειλώντας τα με διώξεις. Υποχρεώθηκα τότε, ως υπουργός, να δώσω προσωπική γραπτή εντολή στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, προκειμένου να πάψουν οι απειλές των στελεχών σας σε βάρος των μελών και να διασφαλιστούν από πιθανές διώξεις.

Σήμερα, έρχεστε και θρασύτατα μας ζητάτε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς όμως για σας κε. Τσίπρα, εμείς θυμόμαστε! Θυμόμαστε πολύ καλά, όπως θυμάται και ο ελληνικός λαός.

Μετά από 4,5 χρόνια τραγικών σας επιλογών σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, η ιστορία σας τιμωρεί με το να επαινείτε και να περηφανεύεστε για πράγματα που πολεμούσατε λυσσαλέα.

Όχι και πολύ πρωτότυπο βέβαια, για σας. Το άλλο πρόσωπο του Ιανού θα χαμογελάει αναιδώς».
Δηλώσεις


ΣΧΟΛΙΑ (17)

Αθ. Πολιτης

Οπου γάμος και χαρά...η Μπιρμίλω πρώτη...το ξεπούλημα συνεχίζεται τώρα που βγαίνουν όλα στο σφυρί.... ο ξεφτιλισμένος και τα ζώα που τον πίστεψαν έλεγε τις βλακείες του για δήθεν ξεπούλημα από τις σοβαρές κυβερνήσεις για να έλθει να τα δώσει όλα

X

Δεν έχω να πώ τίποτα.Τα είπε όλα ο Μανιάτης.

Αλλαγή δεδομένων

Τώρα είναι που θα τα δώσουν όλα οι Συριζαίοι στο δρόμο προς τις εκλογές. Μέχρι τώρα κρατούσαν χλιαρή στάση. Μετά από αυτήν την υπογραφή, έχουν ακόμα ένα ισχυρό προεκλογικό χαρτί στα χέρια τους. Σε συνδυασμό με τη διακαναλική, ο Κούλης πλέον, θα βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση. Πιστεύω πως τώρα, το ποσοστό από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, θα κυμανθεί προς το 5,5 με 6,5% ή μπορεί να γίνει και η ανατροπή, αλλά με μικρότερη διαφορά.

Είπε ο φίλος του ΑΚΗ(του γνωστού)...

Ο Αγύριγος...

elefantas

ναι ναι εχεις δικιο μετα απο αυτο προβλεπω ανετη νικη του ΣΥΡΙΖΑ. Νομιζω δεν χρειαζονται καν να γινουν εκλογες.

μαλιστα μαλιστα

οπου γαμος και γιορτη ο σκαφατος πρωτος ...για τη φωτογραφια ρε μαμωτο ...αχχχ ο πιο μαριονετας πρωθυπουργος που περασε ποτε απο συστασεως ελληνικου κρατους ΛΙΓΟΥΡΗΣ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΣ ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Μα για πόσο μ@λ@κες μας περνάς ρε Τσίπρα; Είναι δυνατόν να βλέπουν τα μάτια μας και να ακούνε τα αυτιά μας τα αίσχη σου σε λόγια και πράξεις; Το παίζεις ηθελημένα σχιζοφρενής ή έχεις γενικευμένη, παιδιόθεν, ψυχική παράκρουση και χρειάζεσαι επειγόντως θεραπευτική αγωγή; Επειδή είσαι νέος άνθρωπος, το έχεις υποχρέωση ως προς την οικογένειά σου, γιατί ως προς τους πολίτες (μάζες μας ονομάζετε όλοι εσείς οι σταλινοπροσηλωμένοι ταχαριστεροί παπαρολόγοι), έχεις τελειώσει....Γρήγορα στον γιατρό. Με ανθρώπινη θλίψη σου το λέμε...

Περνάει ο στρατός, της Ελλάδας φρουρός.

"μια χώρα που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρικά της δικαιώματα, είπε χαρακτηρηιστικά ο κ. Τσίπρας". Θα πας μπροστά στην υπεράσπιση, δε θα'σε αρχηγός τότε για να κρυφτείς. Μαζί σου θα υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα όσοι μασάνε χρήμα από τον φορολογούμενο. Στα μετόπισθεν όσοι πληρώνουν φόρους. Και μην ακούσω υπεκφυγές του τύπου δεν πολεμάμε γιατί είμαστε φίλοι οι λαοί. ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ ΜΠΡΟΣΤΆ.

Δεν ζαλιζεται αυτο το παιδι;

Τοσες κωλοτουμπες στα 45 του, ουτε η Μελισσανιδης για το χρυσο.

Eυρέως προδότης

..ξέρει αυτός τί έκανε!

Montazieros

Πςςςςςςςςςςςςςς!!!!Παρουσία Τσίπρα έπεσαν οι υπογραφές? Ε αυτό ήταν. Τώρα ψηφίζω Σύριζα.

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΑΛΕΞΙΣ...

Έτσι μπράβο Αλέξη, μια υπογραφή ακόμα-επιβεβαίωση για ποιο λόγο στήθηκε η "οικονομική κρίση"! Το καταλάβαμε πλέον όλοι οι Έλληνες για ποιο λόγο μια χώρα των Α+++ στους Οίκους Αξιολόγησης του 2008 μέσα σε ένα χρόνο "χρεοκοπεί" και "επεμβαίνει" το ΔΝΤ. Είσαι απλά ο συνεχιστής εντολοδόχος και είναι ξεκάθαρο εντελώς! Και τώρα άντε να ξεκουραστείς λίγο (να ξοδέψεις και επενδύσεις και τα τσουβαλακια που πήρες βρε), γιατί έχει σειρά το επόμενο λουλουδάκι τους, ο Κούλης της Siemens! Και σε 4-5 χρόνια επιστρέφεις για το επόμενο συμβόλαιο...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης