LIVE

Κορωνοϊός

debate_ar

Δεν υπήρξε συμφωνία στη διακομματική επιτροπή - Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση να γίνει η τηλεμαχία την 1η Ιουλίου παρά τη Σύνοδο Κορυφής - Ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ των κομμάτων

Σε οριστικό αδιέξοδο οδηγήθηκαν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής αναφορικά με την εξεύρεση εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη σχεδιάσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα και δεν είναι διατεθειμένα να τον ανατρέψουν για μια ακόμα φορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Υπο αυτά τα δεδομένα τα μέλη της διακομματικής προσήλθαν σήμερα με δύο βασικές ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου, στις οποίες φαίνεται να συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά να διαφωνούν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

Ενδεικτικά, στις 27 Ιουνίου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και οι εκπρόσωποι του Περισσού δεν προτίθενται να την ακυρώσουν, καθώς ήδη ακύρωσαν την ομιλία στην Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου.

Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο ο κ. Ηλιόπουλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και επανέφερε την 1η Ιουλίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει… «αργά το βράδυ, μετά τις 10».

Στην πρόταση αντέδρασε το ΚΚΕ εξηγώντας ότι ήδη έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να διευκολύνει την διεξαγωγή της τηλεμαχίας και δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά. Να σημειωθεί ότι αρχικά ο Περισσός είχε ακυρώσει την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να διευκολύνει την τηλεμαχία. Όταν η 1η Ιουλίου βγήκε από το κάδρο λόγω συνόδου κορυφής, το ΚΚΕ επανατύπωσε αφίσες και φυλλάδια για την ομιλία του γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια επικοινωνία με το Μ. Μαξίου… (επιστρέφοντας) ο πρωθυπουργός δέχεται να ορίσουμε το debate την 1η Ιουλίου, αργά, στις 10 το βράδυ.

Κ. Ζούλας (ΝΔ): Εμείς αποδεχόμαστε την 1η Ιουλίου.

Μ. Οθωνας (ΚΙΝΑΛ): Γιατί δεν το προτείνατε αυτό την Παρασκευή που γνωρίζατε το πρόγραμμα του καθενός;

Γ. Γκιόκας (ΚΚΕ): Αποκλείεται! Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη και έχουμε τυπώσει και υλικό.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας εξήγησε ότι «το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή.

»Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Οθωνας σχολίασε: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση, του ομόφωνα προγραμματισμένου debate, για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ.Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».


Αχτσιόγλου: Ο πρωθυπουργός θα πάει και κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο για να γίνει το ντιμπέιτ

Ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση, ανέφερε λίγο μετά το αδιέξοδο στην διακομματική η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου.

Ολόκληρη η δήλωσή της: 
«Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός.
»Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate.
»Κατόπιν τούτου, ο Πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση.
»Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου».


ΚΚΕ: Μεταθέσαμε δύο φορές την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, δεν θα γίνουμε «μπαλάκι»

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι' αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προσθέτει δε ότι «όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής, συζητήσαμε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Γι' αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες».

«Το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και δεν θα γίνει μπαλάκι ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Ενωση Κεντρώων: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά 

Τη λύπης της για το «ναυάγιο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το "ναυάγιο" του Debate των πολιτικών αρχηγών. Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (248)

CALLIOPE

ΓΙΑΤΙ ???!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ??!!! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ!!!!

Σας βαρέθηκα

Καραγκιόζηδες ούτε για ένα debate δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε...

Κο κο κο κοοο

Κοτουλα λυρατη ο Τσίπρακος....

Ρεαλιστής

Δαγκωτό ΝΔ λέμε! Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά!

ChrisΑΚ

Μια Μαρία και ένας Αγύριγος έβαλαν στην μπρίζα τους σχολιαστές για να μην συζητούνται σοβαρά πράγματα αλλά τους παρασύρουν σε άσκοπη και ανόητη συζήτηση χωρίς περιεχόμενο. Είμαι πεπεισμένος ότι οι περισσότερες απαντήσεις προέρχονται και κολακεύονται από τους ίδιους, την Μαρία και τον Αγύριγο. Ο παπατζής είναι τέχνη του σύριζα.

ChrisAK

Ούτε καλημέρα στον ψεύτη τον Τσίπμλα, το σούργελο ζητάει και debate. Ο Μητσοτάκης από αυτοσεβασμό, δεν θα δεχθεί συζήτηση με έναν ψεύτη.

Τη γλύτωσε ο ....ρήτορας της συμφοράς !

Το έφερε από εδώ το έφερε από εκεί , τα κατάφερε ο χαχανούλης να μη γίνει ρεζίλι στο Πανελλήνιο ! Μέχρι που να ξεψυχήσει ψέμα .......

χμμμμ

Μ@λ@κί@... εγώ ένα ντιμπέιτ θα το ήθελα. Θέλω να δω Αλ6 να μας λέει πως μας ευνόησε αυξάνοντας φόρους ΕΝΦΙΑ κ.α και για το πόσο αχάριστος που είναι ο λαός που μετά από τραγωδίες όπως το Μάτι δεν τον έκανε πλανητάρχη. Μετά θα ήθελα να ακούσω και τον Κούλη για το πως θα μας σώσει με "πράσινη ανάπτυξη και με το "επενδύσεις υπάρχουν". Η Γεννηματά θα μας λέει πως το Πασοκ ή Κιναλ ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα να λέει ότι δεν φταίνε σε τίποτα, ο Γιωργάκης ήταν τζάμι, ο Καραμανλής κακός, και ότι τα σαράντα αυτά χρόνια ούτε στο χρηματιστήριο, ούτε στα εξοπλιστικά αλλά ούτε στο ευρύ δημόσιο υπήρχαν σκάνδαλα... Ο Κουτσούμπας δεν πρέπει να έχει δει το βίντεο του Πανούση, γιατί αν το έβλεπε και μόνο από ντροπή θα παραιτούνταν από γραμματέας του ΚΚ. Ο πακιστανός πατριώτης βύθισε το κόμμα του χωρίς να κάνει ανοίγματα σε κόσμο και μάλιστα καταλαβαίνει κάποιος πολλά αν δει τι έγινε με το κόμμα του στην ευρωβουλή. Ο "λεβέντης" είναι τόσο χαρισματικός ηγέτης που του έφυγε το μισό κόμμα και κάποιοι ψήφισαν και Πρέσπες, με την σειρά του, έφυγε και ο λαός. Νόμιζα ότι χώρα δεν έχει γνωρίσει μεγαλύτερο πολιτικό τσαρλατάνο μετά τον Τσίπρα και τον τζέφρη, ε, να τος και ο καμμένος, ο στα τέσσερα. Ποτάμι, άστα, κοίτα Πανούση για να καταλάβεις. Ο Μπαρουφάκης πάλι έρχεται να μας ΞΑΝΑ ΣΩΣΕΙ... Και να το και το κελεπούρι ο Βελόπουλος, άσε τις επιστολές, αυτό που έκανε με τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο όπου ψηλό-άλλαξε το όνομα ενός κτηνίατρου για να νομίζει ο κόσμος ότι είναι αυτός... και απέσπασε και 27.000 ψήφους μόνο για αυτό, ο ορισμός του απατεώνα...

7/7/19 Ν.Δ.

Και είχα μιά φαγούρα αν θα γίνει η όχι το D.B.T. Καί μη ξεχνάμε, οσο ζυγώνει η ...νίκη μεγαλώνει.

Δεν ειναι θέμα φαγούρας,

το θέμα είναι πως καταλαβαίνεις πως δεν θα μιλήσει ο ηλίθιος και θα εξαπατήσει τους αδαείς ψηφορους, μην στεναχωριέσαι το ψέμμα εχει κοντά πόδια, δεν θα κρατήσει πολυ η χαρά σου.Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

αντικειμενικος παρατηρητης

οπως ο τσιπρας φοβοταν τον σαμαρα γιατι με στοιχεια δεν μπορουσε να απαντησει το ιδιο τρεμει ο μητσοτακης τον τσιπρα, τα στοιχεια τα οικονομικα αλλα και η εκτιμηση των ξενων προς τον τσιπρα, ειδικα στην εξωτερικη πολιτικη, ειναι συντριπτικα υπερ του...επισης ο μητσοτακης σε αντιθεση με τον ικανοτατο στο λογο σαμαρα ειναι κακος στο λεγειν και δεν μπορει να νικησει ουτε σε θεματα ασφαλειας-ταξης-λαθρομεταναστων

στο σχολειό δεν σε μάθανε τονισμό ?

και μετά ξύπνησες όρνιο !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης