Δραγασάκης: Προσπαθώντας να δείξουμε αυτοπεποίθηση ίσως να φανήκαμε αλαζονικοί

Δραγασάκης: Προσπαθώντας να δείξουμε αυτοπεποίθηση ίσως να φανήκαμε αλαζονικοί

«Προσπαθώντας να δείξεις αυτοπεποίθηση μπορεί να εμφανιστείς αλαζονικός. Ο κόσμος μας είπε, λοιπόν “δείτε” το, με την ψήφο του» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι θα προτιμούσε να είχε υπάρξει μια συνεννόηση στο θέμα των δικαστών.

dragasakis-yannis
dragasakis
Στο ύφος της εξουσίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη,, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε: «Το όριο ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία είναι μια λεπτή γραμμή. Προσπαθώντας να δείξεις αυτοπεποίθηση μπορεί να εμφανιστείς αλαζονικός. Ο κόσμος μας είπε, λοιπόν “δείτε” το, με την ψήφο του».
Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρίας λέγοντας ότι όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο επιλέγει την οικονομική θέση: «Με έβλεπαν στην οικονομική θέση στο αεροπλάνο και μου έλεγαν “κι εσείς εδώ;”, και απαντούσα “γιατί, καλά είναι και εδώ”. Μερικές φορές, όμως, που δεν βρήκα θέση οικονομική και πήγα business class, τότε μου έλεγαν: “Μπα, κι εσείς εδώ;”.
Αναφερόμενος στα αίτια της εκλογικής ήττας, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «Η αστοχία μας είναι ότι κάναμε κάποια βήματα, αλλά δεν τα δείξαμε», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν μετείχε σε αυτήν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ερωτηθείς εάν οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Δεν έχουμε προλάβει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας. Δεν φταίει ο ψηφοφόρος, αλλά εμείς δεν τα είπαμε. Δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα θέλαμε, αλλά και αυτά που κάναμε δεν τα είπαμε».
Κλείσιμο
«Όταν η Αριστερά κυβερνά, ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις -ανέφερε ο κ. Δραγασάκης- ο κόσμος μας θέλει κοσμοκαλόγερους. Πράγματα που εάν τα κάνει ένας δεξιός δεν έχουν σημασία, εμάς μας τα χρεώνουν».
Ο κ. Δραγασάκης είπε επίσης ότι η ρήση «αυτό που λέγαμε ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα μνημόνια ήταν λάθος».
Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να υπάρχει μια συναίνεση στο θέμα των δικαστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης