Δέκα προτάσεις για την Αττική από την Μαριάνα Τσίχλη

Δέκα προτάσεις για την Αττική από την Μαριάνα Τσίχλη

Τους στόχους για «μία Αττική των Ανθρώπων της» παρουσιάζει η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Αττική» και υποστηριζόμενη από τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη

MTsixli
Όπως τονίζει η κυρία Τσίχλη, η οποία παρεμπιπτόντως είναι από τις πιο νεαρές υποψήφιες σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές, «η Ανυπότακτη Αττική θέλει να οικοδομήσει ένα ισχυρό μέτωπο που θα εκφράζει τις διεκδικήσεις των κατοίκωνσε όλη την Αττική. Να σπάσειτην αφήγηση που εκπροσωπούν οι υποψηφιότητες Δούρου, Πατούλη και Σγουρού ότι η λιτότητα και η εγκατάλειψη της κοινωνίας είναι μονόδρομος.

Οι βασικές προτάσεις για την Αττική, σύμφωνα με την Μαριάνα Τσίχλη, είναι οι εξής:

1. Προϋπολογισμός της Περιφέρειας με προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες

Επί θητείας της Ρ. Δούρου χαρίστηκαν 150 εκ. ευρώ για την «Αττική Ριβιέρα» του Νιάρχου, 114 εκ. ευρώ στην COSCO για την επέκταση της κρουαζιέρας, 20 εκ. ευρώ για το γήπεδο του Μελισσανίδη, 117 εκ. ευρώ στην Εκκλησία.Χρήματα που θα έκαναν διαφορά για την κοινωνία εάν αξιοποιούνταν για την ενίσχυση των κοινωνικών πόρων της περιφέρειας.

Διεκδικούμε διασφάλιση νερού, ρεύματος, βασικών αγαθών φτωχών νοικοκυριών. Στήριξη των ανέργων, πρωτίστως των νέων και των γυναικών, με προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης με δικαιώματα.

2. Προστασία της λαϊκής κατοικίας

Η λιτότητα,η ανάπτυξη ανεξέλεγκτων τουριστικών και επενδυτικών πολιτικών (Airbnb, Golden Visa),οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δημιούργησαν στεγαστική κρίση.

Διεκδικούμενα συγκροτήσει η Περιφέρεια υπηρεσίες αρωγής οφειλετών τραπεζών και πολιτών που απειλούνται με πλειστηριασμό.

Περιφερειακό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας. Δομές στέγασης και φροντίδας αστέγων στο σύνολο της Αττικής.

Κλείσιμο
Ελεύθερους δημόσιους χώρους πρασίνου. Όχι στις καταστροφικές παρεμβάσεις Περιφέρειας και μεγαλοεπιχειρηματιών
Σε όλη την έκταση της Αττικήςυπάρχουν ενεργοί σχεδιασμοί για παρεμβάσεις: Στο λιμάνι του Πειραιά, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την Cosco για την επέκταση της κρουαζιέρας και τη δημιουργία εμπορικών κέντρων.Στο Ελληνικό, στο Φαληρικό όρμο, στη μαρίνα Αλίμου, όλο το παραλιακό μέτωπο παραδίδεται στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Μαρούσι και το Χαλάνδρι απειλούνται με τη μετεγκατάσταση του καζίνο Πάρνηθας. Το Πεδίο του Άρεως υποβαθμίζεται στοχευμένα προκειμένου να διευκολύνεται η εμπορευματοποίηση.

Στην Αττική, όμως, δεν περισσεύει το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ελεύθερων χώρων. Για την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης για φαραωνικά έργα.

Άμεση αλλαγή πολιτικής στηδιαχείριση απορριμμάτων
Να κλείσει η Φυλή και να μη δημιουργηθεί ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη, φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων που θα στηρίζεται στην πρόληψη και την αποκέντρωση. Στροφή στη διαλογή στην πηγή, την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση, για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας
Οι τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα αποκάλυψαν με τον πιο τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της λιτότητας και των μνημονίων.

Είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με μέσα και ειδικευμένο προσωπικό. Έργα μακράς πνοής, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας.

Η Περιφέρεια να χαράξει στρατηγικό σχεδιασμό προετοιμασίας των κατοίκων για περιπτώσεις κινδύνου σε συνεργασία με τους Δήμους.

Συμβατή με το περιβάλλον και τις απαιτήσεις ασφάλειας των κατοίκων δόμηση πόλεων, αποσυνδεδεμένη από επιχειρηματικές επιδιώξεις.

Προστασία των ρεμάτων, του αστικού πρασίνου και των περιαστικών δασών
Προστασία του περιβάλλοντος από τις ιδιωτικοποιήσεις και την τσιμεντοποίηση.

Αντιστεκόμαστε στον εγκιβωτισμό των ρεμάτωναπό την Περιφέρεια, στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, την Πικροδάφνη, τον Ποδονίφτη. Η πρακτική αυτή είναι αντιπεριβαλλοντική καιεπαυξάνει τον πλημμυρικό κίνδυνο.

Διεκδικούμε την αποκάλυψη και επαναφορά των ρεμάτων και του φυσικού σχηματισμού τους ώστε να ενσωματωθούν ομαλά στο αστικό περιβάλλον.

Ριζικός εκδημοκρατισμός της Αυτοδιοίκησης – Αντιφασιστικός αγώνας στις γειτονιές
Αγωνιζόμαστε για τον εκδημοκρατισμό της αυτοδιοίκησης, με Ο.Τ.Α. που θα έχουν πραγματικές δυνατότητες διαχείρισης των πόρων τους. Ανατροπή του «Μεσοπρόθεσμου 2020 - 2023» για την Αυτοδιοίκηση, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ΟΤΑ και των αντιδημοκρατικών διατάξεων «Κλεισθένης Ι» και «Καλλικράτης» που μετατρέπουν την αυτοδιοίκηση σε προσάρτημα του κεντρικού μνημονιακού καθεστώτος.

Για να ανθίσουν θεσμοί συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

Στηρίζουμε το αντιφασιστικό κίνημα, ενάντια στη ναζιστική συμμορία της Χ. Α.

Ανάδειξη του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου της Αττικής
Αγωνιζόμαστε για να ανθίσει η ζωντανή πολιτιστική δημιουργία στις γειτονιές,με συλλόγους, εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, μουσικές και θεατρικές δραστηριότητες, ιστορικούς περιπάτους.

Να μην είναι ο πολιτισμός αγαθό πολυτελείας που κλείνεται σε εμπορικά μεγαθήρια.Ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της Αττικής και προστασία των αρχαιοτήτων.

Ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για τα παιδιά, τους νέους και τους κατοίκους
Με δημόσιες, δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις συμβατές με το περιβάλλον,ανοιχτές στους πολίτες.

Ενίσχυση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Διασφάλιση του αγαθού της υγείαςμε ενιαίο σχέδιο δράσης στην Περιφέρεια Αττικής. Στήριξη και χρηματοδότηση δομών αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 άνω κλπ. Κέντρα φιλοξενίας και μείωσης της βλάβης ουσιοεξαρτημένων στον τόπο διαμονής τους σε όλη την Αττική.

Συνεχίζουμε ανυπότακταπροτάσσοντας τους αγώνες της κοινωνίας.

Στηρίζουμε μια Αττική των ανθρώπων της. Των νέων, των άνεργων, των γυναικών, των εργαζομένων, των αποκλεισμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης