Γεννηματά στο ΘΕΜΑ 104,6: Δε θα ακολουθήσω Τσίπρα και Μητσοτάκη στον κατήφορο

Γεννηματά στο ΘΕΜΑ 104,6: Δε θα ακολουθήσω Τσίπρα και Μητσοτάκη στον κατήφορο

«Πολιτικός αχταρμάς» ο ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει «ναι» στη λιτότητα, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

gennimata-moni
Σταθερή στον διμέτωπο η Φώφη Γεννηματά μοίρασε τα πυρά της στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή το προεκλογικό σποτ της Κουμουνδούρου στο οποίο εμφανίζεται και ο δικτάτορας Μεταξάς μιλώντας στον «Θέμα 104,6», χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «αχταρμά», στον οποίο χωρούν ακροδεξιοί, λαϊκιστές και εραστές της καρέκλας.



Απαντώντας σε ερώτηση για τις «σκαφάτες» διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Δεν περιμέναμε να δούμε αυτήν την στάση του, για να καταλάβουμε ότι δεν είναι αριστερός. Αυτό που ενόχλησε, είναι ότι άργησε να μιλήσει για τις διακοπές του και έδωσε και αξίωμα στο πρόσωπο, το οποίο τον φιλοξένησε».

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ιδεοληψία και ανικανότητα, εξαιτίας της οποίας, όπως είπε, δεν μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα. «Οι συνταξιούχοι έχουν γονατίσει επί ΣΥΡΙΖΑ. Ποια 13η σύνταξη; Εδώ δεν τους έδινε 12η και έκοψε το ΕΚΑΣ» ανέφερε σχετικά με τις παροχές τις οποίες και χαρακτήρισε ως την απόλυτη κοροϊδία που δείχνει πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε κατήφορο την αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη για κότερα και ελικόπτερα. Μέσα από αυτή τη συζήτηση να αποκρύψουν τα πραγματικά τους προγράμματα, αλλά και να μιλήσουν για την οικονομία, τα εργασιακά κ.ά. «Δεν θέλουν να πάει η συζήτηση στις πραγματικές τους προτάσεις για την οικονομία και τους εργαζόμενους» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στο σημείο αυτό εστίασε τα πυρά της στη ΝΔ. Ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημαίνει «ναι» στην λιτότητα, τόνισε.

Δε μπορεί να μπαίνουν χωροταξικά όρια στα όνειρα των νέων, προσέθεσε σχολιάζοντας την αποστροφή του αρχηγού της ΝΔ για τον ψυκτικό από το Περιστέρι.

Σχολιάζοντας τα θέματα εξωτερικής πολιτικής η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλάει για πατριωτισμό, όταν έχει φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση, να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία στα εθνικά θέματα, όπως έκανε με το Σκοπιανό, πέντε μήνες πριν τις εκλογές, και να μην δεσμευθεί σε τίποτα απέναντι στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά την επίθεση Κοτζιά σε Έλληνα ομογενή στη Γερμανία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «π Πολακισμός είναι σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπήρξε προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης εκείνο το βράδυ. Ο κ. Τσίπρας δεν ρώτησε καν αν υπήρχαν τραυματίες» είπε ακόμη αναφερόμενη στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την διαβόητη σύσκεψη του Συντονιστικού τη νύχτα της 23ης Ιουλίου, όταν ήδη οι άνθρωποι της κυβέρνησης γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί.

Ερωτηθείσα για το φαινόμενο του «brain drain», η κυρία Γεννηματά είπε ότι χρειάζεται επιτέλους ένα σχέδιο «ελληνικής ταυτότητας», ένα «δικό μας» σχέδιο εξόδου από την κρίση, εστιάζοντας στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, μίλησε για την πρόταση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η οποία προβλέπει ένα πρόγραμμα πενταετούς στήριξης των νέων παιδιών, όταν επιλέγουν να στήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα, αλλά και ένα τριετές πρόγραμμα στήριξης για τα νέα ζευγάρια, που περιλαμβάνει επιδότηση για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, αλλά και επίδομα τοκετού.

«Χρειάζεται να φύγουμε από το τέλμα, από τα Μνημόνια, από την υπερφορολόγηση» κατέληξε, «ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης