Ο Πετσίτης είναι παντού αλλά στην κυβέρνηση κάνουν τον «ψόφιο κοριό»

petsitis

Με τον χαρακτηρισμό «εθελοντής ιδιώτης» προσπαθούν να ξορκίσουν τον «Μανόλο του Παππά» - Ξεκίνησαν καρφώματα και για τα χρήματα που πήρε ο Πετσίτης για τα τηλεοπτικά της FIFA

Ο πρώτος που αρνήθηκε τον Μανώλη Πετσίτη, ήταν ο ίδιος ο προσωπικός του μέντορας στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος που τον μάζεψε από τις ταβέρνες της Καισαριανής προβιβάζοντας τον απο σερβιτόρο σε συνομιλητή βουλευτών, υπουργών, στελεχών δημόσιων υπηρεσιών και μεγαλοεπιχειρηματιών που ενδιαφέρονταν για τους δικούς τους λόγους να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Φυσικά και εννοούμε τον παλιό συμμαθητή του και γείτονα στην Καισαριανή, το νυν υπουργό ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Ο Μανώλης Πετσίτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Παππά. Θεώρησε και όχι άδικα, τουλάχιστον στην αρχή, ότι ο Πετσίτης είναι πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του, κάποιος στον οποίο θα μπορούσε να αναθέσει τις δύσκολες δουλειές, δηλαδή, εκείνες που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, εχεμύθεια και διακριτικότητα. Έτσι τουλάχιστον νόμιζε όταν του άνοιγε τις πόρτες των κεντρικών γραφείων του κόμματος και μετέπειτα την βαριά καγκελόπορτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πετσίτης στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος:

Τσίπρας - Πετσίτης μαζί


Γιατί στη πορεία ο "Μανόλο του Παππά" θαμπώθηκε τόσο πολύ από την εξουσία και το χρήμα που τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν δυσάρεστη τροπή με αποκορύφωμα την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για τα αδικαιολόγητα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ που εντοπίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε σε συνέντευξη του ότι πρόκειται για «συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει», όμως ξέχασε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως άνθρωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μάλιστα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε αναφορά στο επιχείρημα ότι η υπόθεση αναδείχθηκε για λόγους «αντιπερισπασμού», ενώ θέλησε να επισημάνει ότι ο Μανώλης Πετσίτης συνεργαζόταν με εταιρείες που βρισκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση: «Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», δήλωσε στο News 247. Όμως όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τον διαψεύδουν καθώς ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται ότι βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του Νίκου Παππά, ακόμη και την βραδιά του κρίσιμου δημοψηφίσματος μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, δυο βήματα απόσταση απο τον Αλέξη Τσιπρα.

Την ιδια στιγμη ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, επανέλαβε σε συνέντευξη του αυτό που είχε δηλώσει εξαρχής, όταν δηλαδή ηρθε στο φως η αμαρτωλή υπόθεση της ΔΕΠΑ. Δηλαδη ότι ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της ΔΕΠΑ ως ο άνθρωπος του Μαξίμου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι, ο κύριος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως «ο κύριος Πετσίτης από το Μαξίμου». Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα που αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω», λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια εκείνη την περίοδο ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία με τη σειρά της χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κύριος Κιτσάκος σημειώνει πως δεν είχε συζητήσει ποτέ θέματα που αφορούσαν την ΕΛΦΕ με τον Μανώλη Πετσίτη. «Αρκετές φορές μου είχαν πει "έχει ανέβει ο κ. Πετσίτης", αλλά απροειδοποίητα, εγώ είχα δουλειά δεν τον έβλεπα. Γιατί ελάχιστες φορές ήταν που είχαμε ειδοποιηθεί ότι.. ξαφνικά εμφανιζόντουσαν και έλεγαν θέλουμε εκείνο θέλουμε το άλλο κλπ...», προσθέτει.

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί του απέναντι στα λιπάσματα της Καβάλας ήταν σε πλήρη γνώση των συναρμόδιων υπουργών. Όπως λέει δεν ήθελαν την διακοπή παροχής αερίου προς την εταιρεία, λόγω των εργαζομένων. Σήμερα ο Θόδωρος Κιτσάκος καταγγέλλει πως δέχεται απειλές για την ζωή του.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

,σχετο

Πήγε να παραδώσει πίτσες και τον πήρε ο φακός.

Άγγελος

Εκείνη η δίκη με την περιβόητη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου τρωκτικά, που αναφέρονται και ως συνδαιτυμόνες του Μανώλη, με ζημιά του δημοσίου άνω των 500 εκ. πότε θα τελεσιδικήσει;;. Ο Μ. Πετσίτης, φίλος, συμμαθητής και αχθοφόρος του Ν. Παππά, επισκέπτης του Μαξίμου και οικείος του Τσίπρα, προκαλεί τώρα ταραχή στα υπόγεια της εξουσίας για τις σχέσεις με επιχειρηματίες που είτε είχαν εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη είτε ενδιαφέρονταν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Οχι,

ο κοσμος ειναι κακος που φταιει η κατσικα του Πετσιτη. Κλασσικη περιπτωση λαμογιου.

Rasputin

Απατεωνες με Α κεφάλαιο ειδικά αυτός ο Παππας

Μενέλαος

Υποκριτες και ψεύτες.Ο Πετσιτης ειναι ντελιβερας μαύρου χρήματος, πάει στα γραφεία επιχειρηματίων και φεύγει με βαλίτσες γεμάτες λεφτά για τον Τσίπρα και τόν Παππά

"Εθελοντής ιδιώτης"

Επιθυμώ να μπαινοβγαίνω στο Μαξίμου για να πίνω καφέ με τον πρωθυπουργό και ομοίως να μπαινοβγαίνω στις ΔΕΚΟ εξ' ονόματος της κυβέρνησης για να πίνω καφέ με τους διευθυντές... Δεν γνωρίζω κάποιον υπουργό ούτε είμαι διαπλεκόμενος, μα την Παναγίτσα σας λέω... Έχω και voucher...

Kostas

Κάθε μέρα αναμασάτε τό ίδιο ρεπορτάζ. Δεν έχετε κανένα στοιχείο και βασίζεστε σε πολιτική σπέκουλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

2
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

5
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

64
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5